Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Tołpa Urban Garden, Żel do mycia twarzy

Bodyland.pl
Tołpa URBAN GARDEN. ŻEL DO MYCIA TWARZY 75 ML
Tołpa Urban Garden
Tołpa
tołpa. urban garden. delikatny żel do mycia twarzy, 75 ml

• 8 marca 2025 o 17:40
    Pdróżna pojemność to jego mocna strona
    Nie będę oryginalna, bo również trafił do mnie przy okazji kompletowania kosmetyczki podróżnej. Właściwie zawsze z twj przyczyny lądował w moim koszyku zakupowym i z tej perspektywy go oceniam. Chyba nie ma za wiele konkurentów w małych pojemnościach. Prpdukt spełnia swoje zadanie, czyli dobrze oczyszcza twarz, jednak nie sięgam po niego nigdy w pierwszej kolejności, kiedy kupuję pełnowymiarowy kosmetyk do codziennego stosowania. Dlaczego? 1. Zdarzają się w nim większe drobinki peeelingujace, które drażnią moją skórę podczas mycia. Miałam też kilka razy przypadek, kiedy niestety taka drobinka dostała mi się pod powiekę (w mikro łazience samolotu szczególnie o to nietrudno :) ) i raz musiałam udać się do okulisty, żeby usunąć drobinkę spod górnej powieki. 2. Cena wersji mini w przeliczeniu na 100ml jest bardzo, ale to bardzo wygórowana. W perfumeriach/aptekach/drogeoah lotniskowych wręcz groteskowa. 3. Nie ma żadnego działania wspomagającego, typu odżywianie, czy nawilżanie, więc ocenuam to na minus w kwestii minimalizacji kubatury bagażowej kosmetyczki.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Polska produkcja
    Wady:
    • Ma drażniące drobinki
    • Wygórowana cena
    W perfumerii
  • 1 marca 2025 o 17:09
    Dobrze zmywa makijaż, nie piecze w oczy, nie ściąga skóry.
    Kupiłam przed wyjazdem, ale oczywiście musiałam wcześniej spróbować. A jak spróbowałam to zaczęłam używać. Bo to naprawdę niezły żel do usuwania makijażu i mycia twarzy. OPAKOWANIE Mam 75 mil. Plastikowa tubka. Otworek jest trochę za duży i za każdym razem dostaję więcej żelu niż mi potrzeba. DZIAŁANIE Żel jest bardzo gęsty. Nakładam na suchą skórę i masuję. Rozpuszcza makijaż, nawet tusz do rzęs. Przy tym nie podrażnia oczu, nie powoduje "mgły". Zmywam wodą pod prysznicem. Kilka pierwszych razem sprawdzałam za pomocą wacika (znacie test wacika?) czystość skóry i nie składam reklamacji. Żel myje tak jak trzeba. Po zmyciu skóra jest OK. Nie jest nawilżona, ale i nie jest ściągnięta. PODSUMOWUJĄC Dobry żel do zmycia makijażu i oczyszczenia skóry. Ostatecznie nie pojechał ze mną w podróż, bo ale w domu sprawdzał się bardzo dobrze.
    Zalety:
    • zmywa makijaż
    • myje skórę
    • nie podrażnia oczu
    • nie ściąga skóry
    Wady:
    • trochę za duży otworek w tubce
  • 3 października 2024 o 10:56
    Bez rewelacji
    Żel do mycia twarzy Tołpa kupiłam w wersji mini o pojemności 75 ml, bo był mi potrzebny na wyjazd i wakacje. Nie było dużego wyboru w tym zakresie i w zasadzie był tylko ten jeden żel, dostępny w wersji mini. Produkt umieszczony jest w transparentnym, plastikowym opakowaniu, co pozwala na podglądanie, ile go jeszcze pozostało w butelce. Ładna szata graficzna opakowania, ładny, ogrodowy zapach żelu, delikatna, żelowa konsystencja, wydajność średnia, bo trzeba jednak trochę tego żelu nabrać, żeby umyć nim twarz. Mimo paru zalet (bo nie ładne opakowanie tu chodzi), żel od Tołpy nie przypadł mi do gustu. Jego działanie jest po prostu słabe. Praktycznie wcale się nie pieni, miałam wrażenie, że wcale nie odświeżyłam i nie oczyściłam nim twarzy. Ze zmywaniem makijażu kiepsko sobie radzi. Przy zmywaniu jest jakiś toporny. Do mojej cery mieszanej średnio się nadaje. Generalnie nie jestem z tego produktu zadowolona. I raczej się na niego nie skuszę, bo i cena w stosunku do pojemności jest trochę zawyżona.
    Zalety:
    • przezroczyste opakowanie,
    • subtelny, kwiatowy zapach,
    • nie podrażnia i nie uczula
    Wady:
    • cena,
    • praktycznie się nie pieni,
    • nie radzi sobie ze zmywaniem makijażu wodoodpornego,
    • słabo oczyszcza i odświeża
  • 1 lipca 2024 o 21:58
    Bez szału
    Kupiłam ten kosmetyk w wersji 75ml na urlop. Żel zamknięty jest w zgrabnej stojącej tubce. Ma firmę dość gęstego żelu, zapach lekko mydlany. Używam SPFu i to kilka razy w ciągu dnia, więc mam go dużo na twarzy - żel nie dał sobie rady z nim za pierwszym razem, potrzebowałam powtórki. Żelu nie trzeba dużo, w połączeniu z woda i pomasowaniu jest lekka piana. Niespecjalnie nawilża, ale tez nie wysusza. następnym razem chyba nie skorzystam.
  • 8 stycznia 2024 o 17:34
    Akuratny na urlop
    Kupiłam produkt w wersji podróżnej właśnie do użycia na urlopie. Byłam nim zachwycona. Jest bardzo wydajny, nie szczypie w oczy, zmywa makijaż i filtry przeciwsłoneczne. Zapach jest roślinny - nie uważam że jest nieprzyjemny ale wolę inne. Opakowanie trochę przeciekało do nakrętki z korkiem. Myślę że kupię go na kolejny urlop.
    Zalety:
    • siła zmywania zanieczyszczeń
    • nie wysusza skóry
    • jest bardzo wydajny
    Wady:
    • zapach mógłby być przyjemniejszy
    • według mnie na wyjazd lepsze jest opakowanie bez kapselka