Kremy na dzień

Receptury Babuszki Agafii White Agafia, Natural Facial Day Cream Biała Agafia, Naturalny krem do twarzy na dzień 50+ `Aktywne odmłodzenie`

• 31 maja 2020 o 12:14
    Dobra jakość za dobrą cenę
    Krem wpadł w moje ręce zupełnie przez przypadek i trochę przeleżał na półce po słabym doświadczeniu z szamponem tej marki. I błąd. Bo krem jest bardzo fajny. Umieszczony w zgrabnej tubce, ma dobrą konsystencję lekkiego kremu w kolorze bladozielonym. Dobrze się rozprowadza, przez chwilę na twarzy zostaje jasna smuga, ale szybko się wchłania. Daje matowe wykończenie. Przyjemnie nawilża, lekko napina skórę. Dla mojej dojrzałej cery nadaje się głównie na okres letni, gdy skóra nie jest przesuszona i zbyt wymagająca, na okres jesienno-zimowy oczekuję czegoś więcej. Generalnie krem jest naprawdę dobrym podstawowym kremem nawilżającym z matowym wykończeniem (co ważne dla mojej strefy T). Jest praktycznie bezzapachowy i ma dobry skład.
    Zalety:
    • Dobry skład, lekko nawilża, daje matowe wykończenie. Dobry na okres letni.
    Drogeria Natura
  • 10 lutego 2020 o 16:22
    Doskonały
    Aktywnie odmładzający krem na dzień do twarzy od White Agafia, kupiłam na jakiejś promocji, z myślą o mojej mamie. Znalazłam o tym produkcie zadowalające opinie i tym kierowałam się podczas wyboru kosmetyku. Moja mama jest po 50, charakteryzuje się suchą, odwodnioną cerą, z oznakami zmarszczek. 1. OPAKOWANIE: poręczna tubka, która pozwala na higieniczną aplikację. Bardzo wydajny. Estetyczna szata graficzna. Pojemność 2. ZAPACH: bardzo przyjemny, niesamowicie delikatny, pudrowy, orzeźwiający i nie nachalny. 3. KONSYSTENCJA: nie jest ani nie jest gęsta, ani rzadka. 4. EFEKT: produkt nie zapycha, nie podrażnia, dobrze się wchłania. Cera po nim jest wyraźnie nawilżona, odżywiona, bardziej elastyczna. Krem regeneruje i pozostawia skórę w dużo lepszej kondycji niż przed jego stosowaniem. Sprawia, że koloryt jest wyrównany, zmarszczki i oznaki zmęczenia są mniej widoczne, skóra wygląda na wypielęgnowaną. 5. DODATKOWE SPOSTRZEŻENIA: Ciężko dostępny produkt. Wykonany w 98 % z naturalnych i certyfikowanych składników.