Bronzery i pudry brązujące

Avon Glow Drops, Bronze & Glow Brązer do twarzy w płynie

Debski
    25 września 2023 o 11:41
    Miłe zaskoczenie
    Mam wersję jaśniejszą i jestem bardzo zadowolona. Świetnie się blenduje, naturalnie wygląda. Doskonale współpracuje z różnymi podkładami. Trzyma się cały dzień. MA wszystko czego trzeba produktowi do konturowania na mokro.
  • 15 sierpnia 2023 o 10:48
    Na twarzy mi się nie sprawdził ale na dekoldzie jak najbardziej
    Bronzer zamówiłam u koleżanki konsultantki. Uwielbiam testować nowości w więc czemu nie :) Opakowanie - szklana tubka o pojemności 14 ml. Produkt z pompką. Nic się nie zacina, wszystko działa sprawnie. Szata graficzna jest bardzo prosta i minimalistyczna ale prezentuje się bardzo ładnie. Wręcz powiedziałabym elegancko :) podoba mi się. Zapach i konsystencja - bronzer jest raczej bezzapachowy jeśli tak to bardzo delikatny. Konsystencja jest dość gęsta. Trzeba uważać bo bardzo szybko zastyga. Działanie - po pierwsze uważam że to jest połączenia bronzera wraz z rozświetlaczem. Bronzer intensywnie przyciemnia skórę ale też bardzo ją rozświetla. Jest mocno napigmentowany, a nawet bym powiedziała że bardzo mocno. Po drugie nie potrafiłam go nakładać na twarz. Pojawiały się plamy i szybko się poddałam. ale znalazłam inne zastosowanie dla niego. Używałam go na dekold i tam był efekt wow. Pięknie i zdrowo wyglądająca skóra. Z tym produktem trzeba umieć pracować , jest ciężki do opanowania. Poza tym osobiście nie lubię takiego świecenia na twarzy więc i tak by mi się nie sprawdził. Jesli chodzi o mnie to kupię go ponownie z myślą o dekoldzie.
    Zalety:
    • mocno napigmentowany
    • piękny miedziany kolor
    • długo utrzymuje się na skórze
    • wydajny
    Wady:
    • jest to bardziej bronzer z mocno napigmentowanym rozświetlaczem
    • szybko zastyga, przez co tworzą się plamy
    U konsultantki
  • 8 stycznia 2021 o 14:31
    WOW!
    Ten produkt tak mnie zaskoczył, że do dziś zbieram żuchwę z podłogi! Szklana buteleczka z beznadziejną pipetką, która bardzo ciężko udostępnia produkt. Dodatkowo jest tak nieporęczna, że szybko szyjka jest umaziana a pipeta cała w produkcie. Mimo tego nieporęcznego opakowania produkt w nim zamknięty jest rewelacyjny! Uwaga! tylko w małych ilościach! Jak nakładać? 1. Pod podkład, w miejsca które chcemy wykonturować/rozświetlić 2. Jako bronzer-rozświetlach malutkimi kropelkami pod kośćmi jarzmowymi 3. Jako baza pod konturowanie produktem sypkim. To jest tak piękny kolor jak u JLo! Cudnie wygląda na twarzy i trwa tak niezmiennie cały dzień aż do zmycia. Jest wart każdej złotówki i na 100% kupię ponownie.
    ev6
    2 października 2020 o 15:48
    Bywa trudny w obsłudze, ale gdy go opanujemy, daje ładny efekt (Bronze Vibes)
    (oceniam odcień: Bronze Vibes) Uwaga - to nie jest produkt dla każdego. Wymaga sporego umiaru i pomysłu na nakładanie, jeśli nie chcemy wyglądać na koniec jak wysmarowane brązową pastą. Początkowo nie byłam zbyt zadowolona z tego produktu - nałożony podobnie jak inne tego typu bronzery w płynie, robił strasznie intensywny, ciemny efekt. Kluczem do sukcesu jest tu umiar i odpowiedni sposób aplikacji - tu naprawdę wymagane jest dozowanie dosłownie po kropelce! Kolor sam w sobie jest ładny i naturalny, nie zawiera pomarańczowych tonów, jest naturalnie brązowy, w stronę takiej złotej opalenizny. Jest jednak naprawdę bardzo intensywny! Jeśli nałożymy go w normalnej ilości i jeszcze rozetrzemy palcem - otrzymamy wielką brązową smugę (przynajmniej przy tym kolorze, w mojej opinii ten produkt nie nadaje się do rozprowadzania palcami). Szukałam na niego wielu sposobów - palce się nie sprawdziły. Gąbeczka również- ta z kolei ściągała go tyle, że po rozblendowaniu ledwo było go na skórze widać. Co więc w jego przypadku się sprawdza? Wszystko opiszę poniżej :) JAK UJARZMIĆ TO COŚ? Po pierwsze: mikroskopijna ilość. Na każdą kość policzkową nakładam dosłownie dwie krople, lepiej gdy trzeba nawet później dołożyć niż trudzić się ze ścieraniem ciemnych smug. Po drugie: produkt zastyga, co oznacza że pracujemy szybko, inaczej możemy mieć smugi i konieczne są poprawki mokrą gąbką z odrobiną podkładu. Po trzecie: narzędzie do aplikacji. Zdecydowanie polecam tu niezbyt zbity, miękki pędzel, może być taki jak do różu lub do konturowania. Taki bardziej fluffy niż płaski (płaski i prosto ścięty zabierały mi zbyt dużo produktu). Lekko puchatym pędzlem najłatwiej jest delikatnie rozprowadzić całość, lekko zdjąć to, co da zbyt ciemny efekt, a jednocześnie nie zabrać za dużo. Takim pędzlem blenduję idealną chmurkę! Odpowiednio nasyconą, bez plam i smug, dającą efekt naturalnej, ładnej opalenizny, nałożonej tak samo jak konturowanie (absolutnie nie uznaję nakładania takich produktów na całą twarz). Polecam też spróbować metody nakładania pod podkład; nakładamy najpierw w miejscach, gdzie konturujemy twarz: linia żuchwy, czoło, skronie, kości policzkowe, boki nosa). Jeśli potem delikatnie nałożymy podkład gąbeczką, mamy efekt delikatnego i bardzo naturalnego konturowania (pod warunkiem, że działamy ostrożnie i wszystkiego nie pościeramy ani nie "przytapetujemy" całkowicie). Całość możemy tak zostawić, natomiast jeśli potrzebujemy ewentualnych poprawek, łatwo to zrobić gąbką z resztką podkładu, tą samą którą wcześniej nakładałyśmy podkład. Bo ten produkt jako płynny najlepiej jest nakładać na jeszcze nieutrwalony podkład, nie na przypudrowaną twarz. Bronzer nie wymaga już utrwalania pudrem, ale ja lubię żeby wszystko idealnie gładko wyglądało, dlatego po rozprowadzeniu pędzlem, następnie innym większym pędzlem do bronzera jeszcze nakładam na wierzch dosłownie odrobinę bronzera w kamieniu, co daje mi gładkie i idealnie równe wykończenie. Niewątpliwą zaletą jest trwałość - ten bronzer trzyma się na twarzy bez zmian, nic się nie ściera, nie rusza, nie odbija. Minusem - trudność w aplikacji. Nie każdemu będzie się chciało bawić z tym produktem, dla początkujących może być po prostu zbyt trudny w obsłudze i zrobić krzywdę w makijażu. Kolejny plus natomiast to wydajność - wystarczy kropla na każdą stronę twarzy i mamy zrobione całe konturowanie! Mam wrażenie, że nigdy go nie skończę. Opakowanie - bardzo ładne, jest naprawdę śliczne, bardzo mi się podoba - kolorystyka, delikatna grafika ze złotym wykończeniem, kojarzy się elegancko a zarazem wakacyjnie. Jest słonecznie i z gustem. Dodatkowo mamy pipetę, która łatwo nabiera produkt (choć i tak trzeba uważać żeby się nie pobrudzić - formuła jest gęsta, ale to jednak płyn i z pipety może spływać). Cena - jak to w Avon, opłacalne jest kupowanie tylko na promocji, nie w cenach katalogowych. Choć tu wydajność działa na plus - ten bronzer może nam służyć latami. Poza pewną problematycznością w nakładaniu, mogę polecić ten bronzer. Daje piękne wykończenie, gdy już go opanujemy, i można nim uzyskać złudzenie prawdziwej opalenizny, takiej która chwyta nas naturalnie głównie na skroniach, bokach twarzy, nosie. Naprawdę ładnie wygląda, warto się potrudzić i wypracować własny sposób na jego nakładanie, taki który będzie nam odpowiadać najbardziej.
    Zalety:
    • odcień
    • piękne opakowanie
    • możliwość uzyskania i idealnego konturowania, i naturalnej opalenizny
    Wady:
    • może być bardzo trudny w aplikacji, raczej nie dla początkujących - wymaga wypracowania na niego sposobu aplikacji
  • 12 grudnia 2019 o 12:20
    okej
    bronzer do twarzy w płynie. Szczerze mówiąc wcześniej nie używałam bronzera w płynie, zawsze miałam go w kamieniu. Nakładam kropelkę bronzera bezpośrednio na twarz i delikatnie go wcieram. Nie lubię zbyt mocnego efektu dlatego nakładam go odrobinkę. Konsystencja jego jest bardzo dobra, efekt utrzymuje się na twarzy cały dzień. Nie wygląda zbyt sztucznie. Idealnie współgra z innymi kosmetykami. Ładnie podkreśla policzki. Daje efekt rozświetlenia. Dostałam go w ramach akcji testowania produktu. Jest on z avonu. Polecam
    U konsultantki

Zobacz także inne Bronzery i pudry brązujące