Maseczki w płachcie

SKIN79 The Waterful Snail Mask Maska w płacie

• 13 lipca 2023 o 19:51
    Dobra
    Dobrze przylega do twarzy, nie zsuwa się, płachta jest mocno nasączona esencją i nie wysycha zbyt szybko, nie podrażnia. Koi i chłodzi, po zdjęciu skóra jest nawilżona i lekko klejąca, ale esencja szybko się wchłania.
  • 7 kwietnia 2023 o 17:33
    Przyjemne ukojenie
    Gdy moja bariera hydrolipidowa wydawała się być naruszona sięgnęłam po tą maskę i było to moje wybawienie. Skin 79 The Waterful Snail Mask to kosmetyk, który z pewnością przyciąga uwagę swoim składem, w którym znajdziemy m.in. wodę lodowcową i filtrat ze śluzu ślimaka. Maska w płacie dobrze przylega do twarzy, nie spada i materiał nie rozrywa się podczas aplikacji. Jednakże, chociaż produkt dobrze nawilża i koi skórę, efekt nie jest długotrwały i warto zauważyć, że powinien być bardziej nasączony. Neutralny zapach jest zaletą, jednakże nadmiar produktu pozostający w opakowaniu jest pewnym minusem.
    Zalety:
    • przyjemnie koi i nawilża, dobrze przylega do twarzy, nie spada, nie ześlizguje sie, materiał się nie rozrywa, zapach neutralny a nadmiar zostaje w opakowaniu,
    Wady:
    • powinna być bardziej nasączona, efekt nie jest długotrwały
    ****
    Używa od:próbka
    Niezbyt długi skład (jak na maseczkę w płacie) mnie zachęcił. Daje nawilżenie bez tłustości. Zaraz po nałożeniu czuje się przyjemne chłodzenie, po użyciu i wchłonięciu moja mieszana cera była zadowolona - nie błyszczała się i była nawilżona. Obietnice producenta spełnione, ALE w moim odczuciu maseczka była strasznie sztywna i niezbyt przyjemna jeżeli chodzi o użyty materiał. Dlatego jedna gwiazdka mniej. Jeżeli masz problemy z zapychaniem, cerę mieszaną lub tłustą i nie masz super wrażliwej skóry (sztywny materiał może trochę drażnić), to ta maseczka jest bezpiecznym i całkiem fajnym wyborem. :)
  • 29 sierpnia 2022 o 21:13
    Właściwie brak efektów
    Przyznam, że do zakupu tej maseczki zachęciło mnie jej opakowanie. Szata graficzna, mimo że dość prosta, to jednak ma coś w sobie. Góra lodowa, ślimak i białe napisy na pięknym, niebieskim tle. Stosunkowo łatwo otworzyć saszetkę bez konieczności sięgania po nożyczki. Zapach produktu jest kosmetyczny. Da się wychwycić jakieś świeże nuty, ale ogółem jest to woń o bardzo niskim stopniu intensywności. Jest to maska niemal bezzapachowa. Płachta jest w kolorze białym. Jest ona średniej grubości. Materiał jest trochę sztywny, co sprawia, że maseczka odstaje przy brzegach, szczególnie w okolicach brody, mimo że posiada nacięcia, które mają za zadanie lepsze jej dopasowanie do kształtu twarzy. Nawet częste jej dociskanie do skóry nie poprawia sytuacji. Otwory na oczy i usta są odpowiedniej wielkości i znajdują się we właściwych miejscach. Płat jest średnio nasączony. Z tego powodu dość szybko wysycha, ponieważ u mnie aplikacja tej maski trwała 10 minut - tylko na tyle pozwolił mi stan jej nasączenia. Łatwo ją rozłożyć, co jest plusem, bo w niektórych produktach rozłożenie płachty stanowi prawdziwe wyzwanie. Esencja jest przezroczysta. Ma konsystencję lekko żelową w stronę wodnistej. Jej ilość w saszetce wystarcza na posmarowanie szyi i dekoltu. Płachta chłodzi przez cały czas trzymania maseczki na twarzy, ale jest to bardzo delikatne uczucie. Maska po zdjęciu zostawia leciutko klejącą warstwę. Produkt odświeża skórę i jest to chyba największa zaleta maseczki... Kosmetyk miał głęboko nawilżyć cerę, a nawilżył ją wyjątkowo słabo. Posmarowałam twarz kremem i właściwie w ogóle nie czułam, że przed chwilą aplikowałam coś oprócz niego. Jeśli chodzi o właściwości kojące produktu, sprawa też nie ma się najlepiej. Jedynie mniejsze zaczerwienienia zostały złagodzone i stały się mniej widoczne, natomiast kosmetyk wcale nie zadziałał na te większe. Nie jest to udany produkt. Miała to być maska dogłębnie nawadniająca idealna dla wysuszonej skóry, a nie poradziła sobie nawet z moją cerą mieszaną. Już o odżywczych właściwościach, nadaniu blasku czy zachowaniu dobrej kondycji nie mówię. Oprócz rozjaśnienia mniejszych zaczerwienień nie mogę się zgodzić z żadnymi deklaracjami producenta. Nie polecam.
    Zalety:
    • odświeża,
    • łagodzi mniejsze zaczerwienienia.
    Wady:
    • nie nawilża, a już na pewno nie głęboko,
    • nie koi większych zaczerwienień,
    • płachta szybko wysycha,
    • materiał nie chce przylegać na brzegach,
    • po aplikacji właściwie nie czuć, że używało się maski.
  • 24 kwietnia 2022 o 23:44
    Rozczarowująca.
    Używa od:próbka
    Maseczka jest słabo nasączona, niestety. To przekłada się na jej działanie. Co prawda skóra była ukojona, ale nie można tu powiedzieć o żadnym nawilżeniu, odżywieniu itp. Szkoda, bo inne maseczki od SKIN79 zdawały test. Nie polecam.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie