Maseczki w płachcie

SKIN79 The Honeyful Snail Mask Maska w płacie

• 1 marca 2024 o 7:14
    Zwykła maska
    Cena: 9,99 zł Pojemność: 20 ml Maseczkę kupiłam w @hebe.polska przy okazji innych zakupów. Od czasu do czasu bardzo lubię sobie nałożyć taki kosmetyk ???? Opakowanie ma nacięcia po bokach,które ułatwia nam otwieranie. Szata graficzna jest przyjemna dla oka . Sama maseczka jest w formie bawełnianej płachty. Jest całkiem dobrze skrojona . Jestem przyzwyczajona ,że tego typu produkty są mocno nasączone esencja. Tutaj jest inaczej. W moim odczuciu jest tego mniej. Zapach jest przyjemny i delikatny ???? Na twarzy podczas jej noszenia czułam takie odświerzenie i chłodzenie . Po masce buzia była gładka i lekko nawilżona. Jak na moje potrzeby to zdecydowanie za mało. Ja zużyłam 3 i raczej nie wrócę Ogólnie przyjemna maseczka ,którą można sobie sprawdzić.
  • 19 listopada 2022 o 11:19
    Spoko maseczka na relaks wieczorny
    Używa od:próbka
    Maseczkę użyłam wieczorem zamiast kremu. Dla mnie była bezzapachowa. Po 15 minutach moja twarz była fajna gładka. Czułam lekkie nawilżenie. Należy zaznaczyć, że maseczka ma w składniku śluz ślimaka, który składnik stacjonarnie jest dość ciężko znaleźć. Może to jest związane z faktem, że śluz ślimaka jest kojarzony z ludźmi powyżej 70 roku życia. Mam suchą cerę.
    Zalety:
    • nie śmierdzi
    • średnia ilość esencji
    • poręczne opakowanie produktu
    • jest dostępne w drogerii hebe
    Wady:
    • Nie zakrywałam maska nosa całego
    • jeśli ktoś szuka mocnego nawilżenia, które czuć przez długi czas to nie dla niego
  • 26 marca 2022 o 20:18
    Jak dla mnie to dość słaba maseczka w działaniu.....
    Maseczka posiada dość dobry skład, jej głównym składnikiem jest wyciąg ze śluzu ślimaka, dodatkowo znajdziemy miód, propolis oraz wyciąg z mleczka pszczelego. Dodatkowo produkt posiada vit A,E i C, kwas hialuronowy oraz alantolinę. Opakowanie ma ładny fioletowy kolor a saszetka posiada rozciącia po bokach dla lepszego otwarcia. Posiada dość ładną szatę graficzną z wizerunkiem słoiczka z miodem do którego podkradają się ślimak i pszczółka. Maseczka jest dość dobrze skrojona, ma formę bawełnianej płachty i jak to bywa w przypadku maseczek w płacie, należy ją dość precyzyjnie nałożyć. Jest słabo nasączona esencją, jest jej na tyle ubogo iż pierwszy raz z czymś takim się spotkałam. Zapach esencji jest bardzo delikatny i nie drażniący, wyczuwalne są słodkie nuty. Schłodzoną maseczkę trzymałam na twarzy 15 minut w tym czasie czułam delikatne chłodzenie i odświeżenie na twarzy. Skóra po jej użyciu była gładka, przyjemna w dotyku i nawilżona, lecz niestety nawilżenie jest jak dla mnie zbyt krótkotrwałe. Po pewnym czasie moja mieszana skóra domagała się kolejnej dawki nawilżenia. Esencja nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze,co jest dla mnie na plus. Produkt nie uczulił mnie, ani nie podrażnił skóry. Na pewno warta jest chociażby wypróbowania ale raczej nie sięgnę po nią ponownie.
  • 26 sierpnia 2021 o 14:47
    Miodowe ukojenie.
    Bardzo polubiłam maskę w płachcie z miodem. Jest oszczędnie nasączona płynem ale wypełniona różnymi ekstraktami (wysoko w składzie). Miód zbawiennie działa na cerę - koi, nawilża, napina i rozświetla. Sprawia wrażenie lekko "suchej" ale wato dać jej szansę. ZALETY: - Opakowanie - ładna szata graficzna, dobrze się otwiera i wyciąga maskę. - Maska ma odpowiedni kształt, całkiem dobrze dolega do twarzy. - Maska nie zsuwa się. - Skład - na prawdę dobry, wyciągi/ekstrakty wysoko w składzie. - Nie podrażnia. - Nie uczula. - Szybko łagodzi podrażnienia i zmniejsza zaczerwienienia. - Koi skórę. - Przyjemnie nawilża (chociaż nie jest to spektakularny efekt). - Zapach delikatny, nie drażniący. - Odżywia i rozświetla. WADY: - Oszczędnie nasączona esencją. - Dostępność. - Cena regularna.
  • 15 września 2020 o 21:28
    Słaba...
    Używa od:próbka
    Maseczka jest bardzo słabo nasączona; pod koniec była zwyczajnie sucha. Działanie niemalże niezauważalne. Brak nawilżenia, rozświetlenia jak w przypadku innych maseczek od SKIN79. A szkoda bo myślałam, że to honeyFUL coś znaczy.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie