Kremy na noc

Tołpa Dermo Face Sebio, Normalizujący krem nawilżający (stara wersja)

Tołpa Sebio Matujący krem korygujący lekki na dzień/noc 40 ml
Tołpa Dermo Face Sebio
Tołpa Sebio Normalizujący Krem Nawilżający 3w1 40ml
Tołpa
tołpa. sebio. normalizujący krem nawilżający, 40 ml

• 2 lipca 2022 o 16:25
    Dobry
    Cera tłusta, trądzikowa Kupiłam go w hebe za 19 złotych. Wydajny, starczyl na ponad dwa miesiące stosowania rano i wieczorem, czego się nie spodziewałam po takiej małej tubce. Fajna kosystencja, nie za gęsta, łatwo się rozprowadza. Jeden z lepszych kremów jakie miałam. Nie zapchał mnie, jednak często po nałożeniu miałam podrażnione niektóre okolice twarzy, najczęsciej w części jarzmowej. Było wyczuwalne lekkie pieczenie, które przechodziło po kilku minutach. Skóra po jego użyciu bardzo wygładzona i delikatna. Podczas jego używania nie wyskakiwały mi prawie żadne wypryski, co jest u mnie rzadkością. Zmniejszyła się również ilość wydzielanego sebum. Gdyby nie incydenty z pieczeniem i zaczerwienieniem to kupiłabym go ponownie, jednak zdecydowałam się szukać czegoś lepszego.
  • 14 czerwca 2022 o 17:56
    Polecam!
    Mam cerę mieszaną - tłustą głównie w strefie T, a suchą na policzkach i czole. Krem zakupiłam w Rossmannie za 34 zł, bo nie było tego, czego szukałam i postanowiłam zaryzykować. Oceny na wizażu, jak widać, ma średnie, a ja jestem zachwycona. Po pierwsze uważam, że cena jest odpowiednia. Krem ma fajny skład (no oprócz tego Alcoholu Denatu na 3. miejscu ;), ale mi nie zaszkodził) i jest bardzo wydajny. Opakowanie to 40 ml, aluminiowa tubka, która jest po to, aby nie zasysać powietrza i bakterii (informacja z opakowania), a ja się zawsze cieszę, gdy produkt jest wyciskany i higieniczny. Przyjemny zapach, taki trochę owocowo-słodki (dla mnie "apteczny"), aczkolwiek myślę, że niektórych może drażnić (ale nie powinien podrażniać - producent podaje na opakowaniu, że zapach w jego produkcie jest bez alergenów). Krem jest również lekki i naprawdę działa. Nie wiem dlaczego, ale mnie aż tak mocno nie matuje... Raczej daje taki delikatny, naturalny mat. Faktycznie zapobiega wypryskom, a w razie jakiś niezapowiedzianych gości (np. od hormonów, podczas okresu) przyspiesza gojenie.
    Zalety:
    • delikatny, naturalny mat,
    • zapobiega wypryskom i przyspiesza gojenie,
    • zapach, słodko-owocowy, ale bez alergenów,
    • aluminiowa tubka, zapobiega zasysaniu powietrza i bakterii,
    • dobry skład,
    • wydajność.
  • 7 czerwca 2022 o 12:00
    Mat
    Mam cerę mieszaną, niestety obecnie walczę często z przesuszeniem i uszkodzoną barierą hydrolipidową i niestety ten krem nie nadaje się do zwalczania takich problemów. Jest to krem matujący i ten mat się czuje, dlatego polecam go tylko osobom, które lubię matowe wykończenie, a także którym nie przeszkadzają słodkie zapachy, bo taki ma krem i to się również czuje. Nie czułam nawilżenia, moja skóra chyba nie lubi matujących kremów i mocno z nimi walczy, więc nawet jeżeli napisane jest "nawilżający", to ja tego nie odczuwam. Zwykle nie przeszkadza mi zapach kremu, bo albo szybko znika, albo mi się podoba, ale tutaj się utrzymuje i mnie męczył. :( Kremu używałam przez 3 tygodnie i zrezygnowałam, oddałam chłopakowi, który ma cerę tłustą i był zadowolony. Nie zapchał mnie, nie wyskoczyły, żadne zmiany, ale nie był to trafiony zakup.
    Zalety:
    • cena w promocji
    • nie zapycha
    Wady:
    • wykończenie matowe
    • brak nawilżenia
  • 1 czerwca 2022 o 16:24
    Doskonały do zdań specjalnych
    Krem kupiłam z polecenia i jestem przeszczęśliwa że dałam się namówić. Kremik jest idealny dla cer tłustych oraz mieszanych, bardzo dobrze matowi skórę już po pierwszym użyciu. Zmniejsza powstałe krostki na twarzy oraz widoczność porow na twarzy. Do tego jest bardzo wydajny po miesiącu stosowania nie widać prawie efektów utrzymania. Wart swojej ceny i przetestowania.
    Ligawka
    22 maja 2022 o 22:30
    Mój ulubiony do codziennej pielęgnacji
    Kosmetyków z Tołpy używam od dawna i do tej pory żaden z nich mnie nie zawiódł, dlatego skusiłam się na wypróbowanie tego kremu. Mam cerę mieszaną z tendencją do przetłuszczania w strefie T i wyskakiwania pojedynczych niedoskonałości. Jak wiadomo większość kosmetyków przeznaczonych do skóry przetłuszczającej się wręcz aż za bardzo ją wysusza, co także nie jest dobre. Dlatego szukałam kremu który będzie jednocześnie nawilżał i leczył niedoskonałości. Kremik jest w wygodnej tubce z ładną szatą graficzną. Jak go zakupiłam, był dodatkowo zapakowany w mały kartonik. Krem jest ogólno dostępny, co także jest na plus. Często go spotykam na promocji w Rossmanie i Super pharm. Używam krem już od jakiegoś czasu i faktycznie stan mojej cery uległ poprawie. Pojawia się mniej wyprysków a cera wydaje się być wygładzona oraz nie przetłuszcza się. Po posmarowaniu tym kremem, skóra się tak jakby lekko błyszczy, ale nie jest to efekt przetłuszczania się, tylko takie naturalne "glow". Przez to skóra wygląda zdrowo, promiennie oraz na nawilżoną. Nie ma mowy o suchych skórkach czy uczuciu ściągnięcia. Kremu używam wieczorem na serum nawilżające do skóry tłustej także z Tołpy. I taka mieszanka bardzo dobrze się u mnie sprawdza. Kremu używam czasem pod makijaż i tu także się dobrze sprawdza i nie skraca trwałości makijażu. Mi osobiście zapach bardzo przypadł do gustu. Jest on świeży, trochę z nutą owocową. Krem mimo małej tubki i codziennego stosowania jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Działanie ( nawilżenie, leczenie niedoskonałości)
    • Ładny zapach
    • Dostępność
    • Wygodne opakowanie
    Wady:

Zobacz także inne Kremy na noc