Maseczki klasyczne

Uzdrovisco Roślinna maska nawilżająca `Rokitnik i koniczyna`

Uzdrovisco Rokitnik Roślinna maska nawilżająca 50 ml

• 25 września 2022 o 20:51
    Trafia do mojej TOP10
    Maskę Uzdrowisko kupiłam w drogerii Hebe przy okazji innych zakupów. Kupiłam ją z polecenia bo słyszałam o niej same dobrocie. Nie zawiodłam się ani trochę. Opakowanie - maska zamknięta w szklanym słoiczku o pojemności 50 ml. Słoiczek jest ciemny, nie przezroczysty. Przepięknie się prezentuje. Uwielbiam na maxa. Zapach i konsystencja - maska ma piękny zapach. Jest dość intensywny, ale nie duszący. Długo utrzymuje się na skórze. Konsystencja jest rzadka ale nic nie spływa. Bardzo dobrze się ją nakłada. Działanie - maska po użyciu pozostawia skórę niesamowicie gładką i miłą w dotyku. Dobrze nawilża. Szybko się wchłania. Maska jest wydajna. Ma bardzo dobry skład. Jedyny minus to brakuje mi informacji o sposobie użycia na słoiczku, musiałam zachować pudełko by spoglądać na sposób użycia. Zdecydowanie polecam wypróbować i będę do niej powracać
    Zalety:
    • bardzo dobry skład
    • piękny zapach
    • idealny design słoiczka
    • nawilża
    • skóra po aplikacji jest gładka i miła w dotyku
    • wydajna
    Wady:
    • brak informacji na słoiczku o sposobie użycia. Musiałam zachować pudełko by spoglądać
  • 5 stycznia 2022 o 22:57
    Gdzie jest nawilżenie?
    Pisząc tę recenzję produkt ten ma 4 opinie - wszystkie po 5 gwiazdek. Chyba coś mnie ominęło ? Nie czuję nawilżenia - gdy maska się wchłonie, czuję, że moja twarz jest napięta. Mało tego, jeśli zostawię ją na noc, maska roluje się na twarzy i rano cała poduszka i pościej są zasypane drobinkami zaschniętej maski. Nie polecam.
    Zalety:
    • opakowanie, wydajność, brak konieczności zmywania (wg producenta - chociaż sama nie polecam)
    Wady:
    • działanie, konsystencja
    Drogeria Natura
  • 26 października 2020 o 22:27
    Bomba składników aktywnych!
    Niewiele słyszałam do tej pory o kosmetykach Uzdrovisco, nie miałam też okazji testować innych produktów tej marki, tym bardziej, że cena do najniższych nie należy. Maskę tą zakupiłam po wielu świetnych opiniach zarówno wersji w słoiczku, jak i mniejszych opakowań w saszetkach. Objęta była akurat dodatkowym rabatem więc stwierdziłam, że może warto wypróbować. Kosmetyk zamknięty jest w słoiczku z ciemnego szkła. Szata graficzna minimalistyczna, osobiście uważam, że prezentuje się bardzo ładnie, pozostałe serie różnią się kolorystyką ale mimo wszystko także do siebie nawiązują. Konsystencja kremu o żółtawo-zielonym zabarwieniu z wyczuwalnymi drobinkami. Zapach ziołowy, dość intensywny, ale nie duszący. Muszę przyznać, że miałam na początku mojej przygody z tą maską niemałe problemy z jej aplikacją przez co myślałam, że się nie polubimy. Stwierdziłam, że najbezpieczniej będzie stosować się do zaleceń producenta. Nałożyłam sporą warstwę maski na twarz i pozostawiłam na ok. 20 minut aby nadmiar ściągnąć przy pomocy ręcznika papierowego. Niestety metoda ta zupełnie się u mnie nie spisała. Po tym czasie część produktu, który się nie wchłonął zaschnął na mojej skórze przez co próba odciśnięcia resztek produktu w chusteczkę skończyła się zrolowaniem tej pozostałej warstwy. Grudki produktu były wszędzie, w moich włosach, na ubraniu. Nie zauważyłam też opisywanych przez wszystkich spektakularnych efektów. Postanowiłam więc zmienić sposób aplikacji. Nakładam na noc nieco cieńszą warstwę maski (ale więcej niż tradycyjnie kremu), tak aby całość się wchłonęła i po 20 minutach kładę się spać. Kosmetyk nie powoduje uczucia ściągnięcie w momencie gdy się wchłania i zasycha. Rano domywam resztę pozostałości. Jakie efekty zauważyłam dzięki stosowaniu tego kosmetyku raz w tygodniu (zwykle po peelingu) od ok. 2 miesięcy? Warto zaznaczyć, że mam cerę mieszaną (przetłuszczający się nos i czoło, suche policzki, okresowo występujące niedoskonałości) Producent obiecuje: - intensywne nawilżenie - jak najbardziej spełnione, - wygładzenie - również u mnie było widoczne, - zmniejszenie porów - do tej pory może minimalne, ale moje pory są sporo rozszerzone, - ujędrnienie - zdecydowanie, - miękkość skóry - jak najbardziej, - komfort i relaks - myślę, że to zależy od każdego z nas, osobiście staram się aby pielęgnacja zajmowała mi możliwie jak najmniej czasu. Osobiście uważam, że jest to bardzo dobry produkt, możliwe, że to najlepsza maska tego typu, którą do tej pory stosowałam. Efekty trzeba jednak obserwować w czasie, u mnie nie pojawiły się one już następnego dnia od zastosowania. Produkty typu maski warto odpowiednio wpleść w swoją rutynę pielęgnacyjną, tak aby stosować je regularnie, ponieważ wtedy możemy w pełni ocenić działanie danego kosmetyku. Ze względu na wysokie stężenie substancji w produktach typu maski do twarzy, używam ich 1 raz w tygodniu aby nie "przedobrzyć". Tym bardziej, że w tej masce obecny jest także kwas glukonolakton, który może wykazywać działanie złuszczające. Czy wrócę do tego kosmetyku? Pomimo swojej nie małej ceny myślę, że tak. Pojemność wersji w słoiczku odpowiada typowym pojemnościom innych kremów do twarzy (50 ml), a stosuję ją znacznie rzadziej dzięki czemu produkt jest bardzo wydajny i wystarcza na długi (kilkumiesięczny) okres czasu. Na szczęście maska ma długi okres przydatności ;)
    Zalety:
    • naturalny skład
    • mniejsza marka
    • działanie
    • pojemność
    • aplikacja
    Drogeria Natura
  • 12 października 2020 o 12:27
    HIT pielęgnacyjny 2020
    Od stycznia 2020 zużywam już kolejne opakowanie. Zdecydowanie stała się ulubieńcem, mimo że 1. nie lubię rokitnika w kosmetykach i 2. dotychczas używałam tylko masek w płachcie. Nawilżenie skóry po zastosowaniu tej maski to jakiś kosmos... Zostawia skórę aksamitną i odżywioną. Bardzo dobrze się aplikuje i zmywa. Ma intrygujący zapach, dla mnie bardzo przyjemny. W składzie mnóstwo substancji aktywnych, które odżywiają skórę i poprawiają jej wygląd i kondycję.
  • 6 kwietnia 2020 o 19:45
    Nawilżające cudo
    Maska o cudownym zapachu i przyjemnej aplikacji. Żyjemy w ciągłym stresie i pędzie. Większość osób albo w ogóle nie chce się robić maseczek, albo robią 10minutowe w płacicie, bo to 10 min i wystarczy tylko zdjąć. Z ta warto się zaprzyjaźnić. Maska jest kremowa. W jej skład wchodzi żółta glinka i kompozycja olejków. Wszystko rodem z natury. Maska nakładamy na 15-20, możemy jeśli chcemy nawet na 30 lub więcej minut. Od czasu do czasu można spryskać wodą lub hydrolatem. Maski nie zmywamy, a ścieramy nadmiar i to tyle, możemy już nawet iść spać. Buzia jest po niej bardzo długo miękką i nawilżona. Nie ma kowy o zapchaniu z jej winy. Nie ma yez wrazenia tłustej buzi. Jeśli ktoś nie wierzy jest też dostępna w wersji "na 2 razy". Ale ostrzegam! Wrócicie po ta pełnowymiarowa. Maska kosztuje w granicach 50 zł, A w promocji nawet 33! Zamknięta w słoiczku wielkości kremu. Nie trzeba jej żałować podczas nakładania gdyż to 50ml to naprawdę dużo i jest mega wydajna.
    Zalety:
    • Wygoda wykonania
    • Możliwość noszenia bez uczucia ściągnięcia po chwili i uporczywego zmywania marnują hektolitry wody w kranie
    • Przede wszystkim działanie!