Korektory pod oczy

Maybelline New York Super Stay, Full Coverage Long Lasting Under-Eye Concealer Korektor kryjący

Maybelline Super Stay 05 Ivory - kryjący korektor pod oczy 6ml

malazu
    2 lutego 2025 o 13:42
    Średniaczek
    Nie nazwałabym tego korekta mocno kryjącym. Krycie ma delikatne, a konsystencję lekką, dość wodnistą. Jest ok, jeśli ktoś nie szuka mocnego krycia, tylko delikatnego korektora. Nałożony solo ścierał się w trakcie dnia. Opakowanie też nie należy do moich ulubionych. Za to muszę przyznać, że męczyłam się okropnie, żeby go zużyć - jest niesamowicie wydajny.
  • 18 czerwca 2024 o 0:03
    Klapa
    Sądząc że to z serii superstay, skusiłam się kupić ten korektor. Po dłuższym stosowaniu go zauważyłam wysuszenie pod okiem, dodatkowo nie dawal jakiegokolwiek krycia, przynajmniej w moim przypadku. Jedyne co to fajna tubka z aplikatorem. Lubię takie
    Zalety:
    • Fajny aplikator
    • Cena spoko
    Wady:
    • Słabe krycie
    • Wysusza
    lergie
    28 stycznia 2023 o 1:01
    Nie dziwota, że zmienili opakowanie i formułę...
    Jak uwielbiam korektor Fit Me od Maybelline, tak musiałam się skusić na Super Stay. To było już dawno temu jak go kupowałam, po jakieś dobrej cenie (chyba 14zł) i mam dwa kolory 05 i 10. Niestety są ciemniejsze niż 03 i 05 Fit Me, i u mnie jest to praktycznie kolor podkładu. Do niedoskonałości zużyję, ale pod oczy tak nie bardzo, także z innego powodu. Konsystencja jest ok, taka lekko kremowa, ale... po czasie od otwarcia gęstnieje i to dość zauważalnie. Nie wiem czy to kwestia opakowania - jakby tubka z błyszczykowym aplikatorem, czy formuły. Mam taki "wyjazdowy" do wykończenia Fit Me, który otwarty jest już pewnie ponad rok (xD), ale z nim nic takiego się nie dzieje. Super Stay jest zastygający, choć w pracy nieco dłużej zastyga niż siostrzany L'oreal Infaillible (z tamtym to najlepiej po trochu partiami, bo zastyga ultraszybko). Ja nie miałam problemu z łączeniem się z podkładami, ale też nie z każdym go używałam. Na minus niezbyt jasne kolory, nawet jak pierwszy 05, który u nas był dostępny jako najjaśniejszy. Być może zagranicą byłby 003 (jak w przypadku podkładu), który u mnie całkiem nieźle się wtapiał kolorystycznie. No i to gęstnienie mnie martwi. Mimo wszystko sprawdziłabym sobie nową wersję, bo po testerach widziałam, że kolory są jaśniejsze. Tylko czy formułę zmienili na lepszą?
    Zalety:
    • Całkiem dobre krycie
    • Zastygający
    • Trwały - do wieczora nienaruszony
    • Nie zbiera się w zmarszczkach, nie podkreśla niedoskonałości
    • Kolory neutralne
    • Całkiem poręczne opakowanie choć nietypowe - tubka z aplikatorem
    • Cena promocyjna
    Wady:
    • Trochę za ciemne najjaśniejsze u nas kolory
    • Niepokojąco gęstnieje w opakowaniu i to bardzo w stosunku do "nówki", więc czyżby krótki czas przydatności? (dobrze przechowywany)
    • Po jakimś czasie wygląda dość sucho pod oczami
    • Już wycofany z rynku (teraz jest nowa wersja w innym opakowaniu - nie tubka)
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 sierpnia 2022 o 23:46
    Totalnie nie dla mnie
    Zakupiony w bardzo okazyjnej cenie w Naturze. Czytając świetne opinie na jego temat spodziewałam się nowej perełki w mojej kosmetyczce. Zawiodłam się już przy pierwszym użyciu.. ani krycia, ani wyglądu. Korektor nie współpracował absolutnie z niczym. Jak za taką cenę liczyłam na coś naprawdę dobrego, całe szczęście, że był w promocji. Wielka szkoda, bo kosmetyki Maybelline dawnej mnie nie zawiodły. Daje dwie gwiazdki jedynie za opakowanie.
    Zalety:
    • Opakowanie w formie tubki
    • Aplikator
    Wady:
    • Konsystencja
    • Jakość
    Drogeria Natura
  • 18 października 2021 o 22:29
    Ciężki do współpracy
    Korektor wpadł do mojego koszyka na promce w Hebe, bez wcześniejszego sprawdzania recenzji na wizażu i był to oczywiście ogromny błąd. Na samym początku byłam nim zachwycona ze względu na jasny, dopasowany do mojej skóry kolor, ale na tym etapie zadowolenie się skończyło. Ma bardzo gęstą, ciężką konsystencję. Po zaschnięciu mocno uwydatnia fakturę skóry i pory. Trudno połączyć go z innymi podkładami, zarówno tymi lekkimi jak i równie ciężkimi. Kilkukrotnie zważył mi się po kilku godzinach noszenia i odznaczał w miejscu aplikacji, wygląda po prostu słabiutko. Na szczęście moja męka z tym produktem zakończyła się bardzo szybko. Korektor był tak mało wydajny, że nie posłużył mi nawet miesiąc, mimo że nie używałam go codziennie. Wykończyłam go do miejscowej aplikacji, pod podkład w miejsce przebarwień i niedoskonałości. Do zakrycia cieniów pod oczami ani trochę się nie nadaje :(
    Zalety:
    • gama kolorystyczna
    • uwydatnia niedoskonałości cery
    • waży się
    • ciężki do połączenia z jakimkolwiek podkładem