Szampony do włosów

L'Oreal Paris Botanicals Fresh Care, Arnika, Regenerujący szampon do włosów zniszczonych

Darda2
    29 sierpnia 2021 o 18:02
    Bardzo przyjemny
    Opakowanie z pompką i ładna szatą graficzna zdecydowanie na plus. Zapach sloki, migdałowy z męską nutą również trafia w moje gusta. Cena przystępna, zakupiłam za ok 20 zł w Biedronce. Konsystencja gęstego kremu, fajnie się rozprowadza, dobrze się pieni. Włosy są po umyciu lśniące, nawilżone, pełne objętości i nie plączą się. Widzę same plusy. Chętnie będę do niego wracać i testować innych produktów z tej serii.
    GirlEm
    16 lutego 2020 o 21:30
    Mega wydajność..
    Kupiłam ten szampon, bo moje włosy w ostatnim czasie przeżywają koszmar... są niezwykle wysuszone, plączą się i puszą, są oklapnięte, bez życia. Producent zapewnia, że przy regularnym stosowaniu tego produktu zauważalna jest poprawa kondycji włosów. Miałam okazję używać wielu produktów marki Loreal - te, które fryzjerzy stosują w salonach, ale także te produkty stworzone z myślą o klientce drogeryjnej. OPAKOWANIE: spora pojemność, bo aż 400 ml. Plastikowe opakowanie z wygodną w użyciu pompką pozwalającą na precyzyjne dozowanie pożądanej ilości produktu. ZAPACH: mnie zaskoczył, jestem przyzwyczajona do kosmetyków, które mają ładny zapach – po raz pierwszy spotkałam się z produktem, którego zapach był dla mnie wielką niespodzianką a zarazem zaskoczeniem. Z początku bardzo mnie drażnił, myślałam, że się do niego nie przyzwyczaję, ale z czasem do niego przywykłam i przestał mi przeszkadzać. Po wysuszeniu włosy nadal pachną i ten zapach towarzyszył mi naprawdę długo.. Nie wyczuwam zapachu kokosa, a szkoda. KONSYSTENCJA: lekka, kremowa, a zarazem gęsta konsystencja - świetnie się pieni, dzięki czemu szampon jest niezwykle wydajny. DZIAŁANIE: w mgnieniu oka przyjemna piana otula włosy jednocześnie je myjąc i pielęgnując. Zauważyłam, że przy regularnym stosowaniu tego szamponu i odżywki z tej samej serii moje włosy stały się niezwykle lekkie, odżywione i lśniące. Niestety samodzielnie szampon niewiele jest w stanie zdziałać. Dopiero po uzupełnieniu tego szamponu odżywką widoczna była poprawa kondycji moich włosów, które rzeczywiście z czasem stały się bardziej odżywione i mocne. Odzywka dość szybko mi się skończyła, dlatego spróbowałam ten szampon uzupełnić inną.. niestety nie sprawdziła się.. Generalnie jest to dość dobry produkt, ale czy wart swojej ceny, to mam co do tego wątpliwości… O ile stosowałam ten szampon wraz z odzywką, to moje włosy były w dość dobrej kondycji i rzeczywiście poprawa była widoczna niemalże od razu, o tyle w pojedynkę ten szampon niewiele potrafi zdziałać… Powiedziałabym nawet, że odżywka robiła całą robotę, a szampon to dodatek…..Czy ponownie sięgnę po ten szampon…? Nie wiem sama… Odżywka to cudo, ale ten szampon….hm…… sama nie wiem.. Zalety: + dostępność + opakowanie + produkt wegański + bez silikonów + zapach, który może także być dla niektórych wadą + dobrze się pieni + nie obciąża + świetnie odświeża włosy + pozostawia włosy pachnące + delikatnie nawilża + rozczesanie włosów to żaden problem + nie podrażnia + nie uczula + nie powoduje swędzenia + wydajny Wady: - cena - niestety włosy się nadal puszą - w pojedynkę szampon nie daje radę, należy go uzupełnić o odżywkę..