Kremy i maski do rąk

Yumi Krem do rąk `Aloe Arbuz`

Yumi Aloe Arbuz

• 16 kwietnia 2025 o 14:28
    Uwielbiam ten krem!
    Krem kupiłam po zachwycie innymi produktami tej marki. Zapachy są cudowne, świeże, wyraziste bez tej sztucznej nuty. Tubka jest nieduża, zgrabna, zmieści się do każdej torebki. Konsystencja szybki się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy. Skóra jest miękka w dotyku, nawilżona i gładka. Przy wrażliwej skórze czy częstym myciu rąk krem jest niezbędny by przynieść komfort. Ten krem to potrafi, polecam serdecznie.
  • 2 czerwca 2024 o 9:25
    Nawilżająca Bomba
    Jako posiadaczka suchej skóry rąk polochałam ten krem od Yumi od pierwszego użycia... krem idealnie nawilża i łagodzi moją skórę. Odkąd jestem jego posiadaczką zawsze zabieram go ze sobą dosłownie wszędzie. Dodam też że zapach arbuza mnie bardzo pozytywnie zaskoczył !!!
    Zalety:
    • działanie
  • 1 czerwca 2024 o 23:38
    Polecam!
    To już kolejny wariant zapachowy tego kremu do rąk od firmy Yumi. Tym razem jest to zapach arbuzowy. Produkt jest zamknięty w klasycznej dla tego typu produktów tubce. Grafika jest bardzo ładna, swoimi kolorami przyciąga wzrok. Wszystkie napisy obecne na opakowaniu są doskonale widoczne, a co za tym idzie - czytelne. Produkt pachnie bardzo ładnie i intensywnie. Arbuz jest mocno wyczuwalny i długo utzrymuję się na skórze dłoni. Krem dzięki zawartości aloesu doskonale nawilża i koi nawet bardzo suche ręce. Świetnie wygładza i regeneruje skórę.
    AnaSky
    1 czerwca 2024 o 18:23
    Ani moja ulubiona forma zamknięcia, ani działanie
    Krem mieści się w różowej tubce z charakterystycznym dla marki yumikiem. Zakrętka to odkręcane maleństwo, czego nie lubię, bo łatwo ucieka z dłoni i jest generalnie mało praktyczne w użytkowaniu - wolałabym tutaj zamknięcie flip top. Pojemność 75 ml. Krem ma białą barwę, jest dość gęsty, choć nie tak treściwy. Gdy dobrze się mu przyjrzymy zauważymy jego grudkowatą konsystencję - nie wiem, czy to zamierzone, czy kwestia egzemplarza. Rozsmarowuje się dobrze, nie bieli i nie zostawia śliskiej warstwy. Pachnie owocowo, nie do końca stawiałabym tu na arbuza - aromat trochę sztuczny. Nie mam problemu z przesuszoną skórą dłoni, więc ten krem na aplikację po każdym myciu dłoni jest ok, chociaż jeśli chcę czegoś bardziej odżywczego i nawilżającego - sięgam jednak po inne produkty. Ten jest trochę słaby i na pewno do niego nie wrócę.
  • 22 marca 2024 o 22:27
    No i się rozczarowałam
    Jestem totalną maniaczką kremów do rąk, więc bardzo się ucieszyłam znajdując ten kosmetyk wśród prezentów pod choinkę. Testowałam wcześniej dwie maski do włosów z Yumi - winogronową i gruszkową. Z obu byłam zadowolona, więc tym bardziej optymistycznie podeszłam do sprawdzenia arbuzowego kremu. No i się rozczarowałam. Może zacznę od jedynego pozytywu, jakim jest zapach. Na co dzień nie przepadam za arbuzowymi kosmetykami i gdy mam możliwość wyboru innych nut zapachowych, robię to bez wahania. W tym przypadku akurat delikatna i lekko sztuczna woń różowego owocu przypadła mi do gustu. Dużą zaletą jest też fakt, że po wchłonięciu kremu dłonie nadal przyjemnie pachną. Super sprawa! Od kremu do rąk wymagam jednak utrzymania odpowiedniego poziomu nawilżenia skóry i tego mi tutaj zabrakło. Po ekspresowym wchłonięciu krem po prostu znika i za 20 minut mam ochotę nasmarować ręce ponownie. I ponownie. I jeszcze raz. Może dlatego zużyłam go w niecały miesiąc pomimo niemałej pojemności tuby? No właśnie - tuby, która przy próbie wydobycia kremu zapowietrza się, wydaje dziwne dźwięki i finalnie wychodzi z niej niejednorodna maź z grudkami. Wygląda na to, że formulacja chyba nie do końca się tutaj udała. Po przetestowaniu dwóch dobrych odżywek do włosów nie ukrywam, że moje oczekiwania wobec Yumi były dość wysokie. Szkoda, że firma im nie sprostała i krem okazał się przeciętny. No cóż, mamy na rynku masę kosmetyków do dłoni. Będę szukać dalej.