Peelingi do twarzy

Yasumi Rice Facial Scrub Ryżowy peeling do twarzy

Yasumi Rice

• 12 października 2024 o 18:48
    To bardziej żel myjący niż peeling ale dobra...
    Wysoka cena i nazwa "Yasumi" potrafi obiecać wiele ale i skutecznie odstraszyć potencjalną klientelę. Z reguły nie nabieram się na tego typu salonowe produkty bo wiem, że ich cena jest wystrzelona w kosmos przez marżę założyciela jednak po serii zabiegów prezentowych, postanowiłam skusić się na ten produkt gdyż posiada w nazwie słowo "Ryżowy" które mocno na mnie działa:D Ryż jako składnik aktywny bardzo dobrze działa na moją cerę mieszaną ściągając sebum i tonizując ją ładnie, W tym przypadku mamy do czynienia z peelingiem który jest jednak zdecydowanie za delikatny jak dla mnie i nie potrafię nim speelingować skóry. Ziarenka zatopione w kosmetyku są bardzo drobne i jest ich mało. Kulają się gdzieś tam po twarzy lekko zagubione jakby nie wiedziały po co tak na prawdę tam są. Nie potrafią zedrzeć naskórka więc nazwa "peeling" jest tu dla mnie wyssana z palca. Balsam oczyszczający z drobinkami- to byłaby dobra nazwa bo produkt całkiem dobrze radzi sobie z codziennym oczyszczaniem po zmyciu makijażu. Nie podrażnia i jest dosyć wydajny. Ładnie można go aplikować a wmasowanie w twarz to sama przyjemność gdyż jest niezwykle kremowy i delikatny. Podczas masażu unosi się tak ukochany przeze mnie zapach ryżu co znacznie umila aplikację. Produkt po zmyciu ładnie rozpromienia cerę oraz sprawia, że jest dobrze doczyszczona. Doczyszczona, powtarzam, nie po peelingu. Z racji, że produkt jest tak "słaby" w swoim peelingującym działaniu to można go używać codziennie i nie podrażni. Nie kupię jednak już tego produktu drugi raz gdyż płacimy słono za peeling a otrzymujemy produkt typu żel-balsam do oczyszczania który powinien być znacznie tańszy. Cena oczywiście przestrzelona i nie wiem kto takie produkty może kupić regularnie. Dla mnie nie jest to rewelacja po którą warto wracać. Rozumiem jednak, że panie pracujące w salonach i używające tych kosmetyków na klientkach potrafią nimi zrobić wrażenie ze względu na dobre azjatyckie zapachy tak kojarzące się z filozofią salonu.
    Zalety:
    • Zaleta główna to dobre oczyszczenie i odświeżenie skóry po użyciu
    • Bardzo przyjemny ryżowy i świeży zapach
    Wady:
    • Dostępność- produkt salonowy
    • Cena- zawyżona ze względu na produkt salonowy
    • Działanie nie przypomina peelingu a balsam do oczyszczania
    • Mała ilość kulek peelingujących
    W perfumerii
    Tynka81
    20 kwietnia 2021 o 9:42
    Rozczarowanie
    Oczekuje od peelingu efektu odświeżenia przez złuszczenie. Nie używam mocnych mechanicznych peelingów, raczej tych przeznaczonych dla skóry normalnej. Ten peeling ma bardzo kremową, bogatą konsystencję, prawie jak maseczka, drobinki peelingujące są tak delikatne że nie radzą sobie z suchymi skórkami. Produkt nie jest zły, daje uczucie odświeżenia. Odbieram go jako połączenie maseczki z odrobiną peelingu, a nie tego oczekiwałam.
  • 14 kwietnia 2021 o 10:20
    fajny zdzierak
    Konsystencja produktu jest dość kremowa, bardzo gęsta, zauważalne są w niej drobinki już na pierwszy rzut oka. Kolor produkty to takie écru. Podczas używania produktu, gęsta konsystencja zamienia się w płynną. Nie musicie wcześniej zwilżać twarzy, by użyć tego produktu. Zależy to od tego, jaka wasza skóra jest i jak reaguje. Jeśli lubicie mocniejsze zdzieranie, to śmiało nałóżcie na suchą, jeśli jednak potrzebujcie więcej delikatności, to zmoczcie wcześniej skórę tak jak zaleca producent. Osobicie skórę wcześniej moczę. Drobinki podczas masażu się rozpuszczają całkowicie. Są one jednak na tyle duże, aby móc na spokojnie wykonać masaż, który nie tylko złuszczy martwy naskórek, ale także pobudzi naszą skórę poprzez masaż. Peeling dobrze sprawdza się w swojej głównej roli. Dobrze ściera naskórek, radzi sobie z tym doskonale, co widać dokładnie po miesięcznym używaniu produktu. Produkt należy używać raz lub dwa razy w tygodniu, regularnie. Osobiście nie polecam używać go częściej. Skóra zdecydowanie stała się jaśniejsza i bardziej rozświetlona. Użycie tego produktu jest bardzo przyjemne. Dzięki jego konsystencji, użytkowanie tego peelingu to sama przyjemność. Fajnie rozprowadza się po skórze, można wykonać nim masaż skóry twarzy, co zdecydowanie pozytywnie wpłynie na jej wygląd. Drobinki peelingu pobudzą mikr okrążenie skóry, dzięki czemu wchłonie ona zdecydowanie więcej składników aktywnych. Zauważyłam również, że moja skóra bardziej się wygładziła, stała się taka przyjemna w dotyku. Nada się do każdego typu cery.
  • 31 marca 2020 o 8:07
    Rewelacja
    Peeling do twarzy yasumi ma kremową konsystencje z niewielkimi drobinkami, które pachną mi jak migdał. Bardzo dobrze oczyszczają i złuszczają. Przyjemnie pachnie. Pp stosowaniu zostawia cerę rozjaśnioną nawilżona i jedną. Efekt ten pozostaje na kilka dni.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach, opakowanie, wydajność, efekty oczyszczania