Żele pod prysznic

Emolium Dermocare, Kremowy żel do mycia (nowa wersja)

• 3 września 2021 o 15:01
    Pozostawia sporo do życzenia.
    Ten kremowy żel z polecenia farmaceuty kupiłam tylko i wyłącznie z myślą o myciu dłoni, które okresowo mam bardzo wysuszone, wręcz atopowe. Chciałam czegoś delikatnego, co ich nie podrażni, a zapewni czystość i trochę chociaż nawilży. Emolientowy produkt wydawał się być idealną propozycją. Kosmetyk zamknięty jest w plastikowej butelce z zatyczką o pojemności 200ml, z której wygodnie dozuje się zawartość. Konsystencja jest dość rzadka, żelowa. Zapach neutralny, słabo wyczuwalny. Pieni się raczej delikatnie, ale nie postrzegam tego za wadę. Z myciem radzi sobie nieźle, pozostawiając skórę czystą i świeżą. Nie pogarsza również jej stanu. Nie zauważyłam jednak, by jakoś szczególnie ją nawilżał, a jeśli już to leciutko. Także z pomocą mocno wysuszonej skórze sobie nie poradzi. Poza tym na buteleczce jest napisane, iż produkt może być stosowany u dzieci po ukończonym 28 dniu życia. Jestem mamą małego szkraba i chciałam go w tym umyć, ale gdy przeczytałam skład, skutecznie mnie to zniechęciło. Jestem w szoku, że kosmetyk dla dziecka można faszerować taką ilością niepożądanych składników. Na dodatek marka apteczna... Raz, że jako substancję myjącą mamy silny detergent (SLES), dwa: znajdziemy tutaj ogrom PEG-ów, które mogą być kancerogenne. Do tego parabeny mogące przenikać do krwiobiegu i wpływać na gospodarkę hormonalną oraz inne substancje potencjalnie drażniące. No cóż, jestem bardzo na nie... Zwłaszcza za tą adnotację o stosowaniu u tak małych dzieci.
    Zalety:
    • nie podrażnia ani nie zwiększa wysuszenia skóry problematycznej
    • delikatnie nawilża
    • żelowa konsystencja
    • subtelny zapach
    Wady:
    • mógłby bardziej nawilżać i natłuszczać
    • skład nafaszerowany masą konserwantów, PEGów i z mocnym detergentem jako substancją myjącą na przodzie listy składników
    • cena niezbyt adekwatna do jakości
    a_marie
    22 kwietnia 2021 o 9:33
    Ulubiony żel do mycia
    Delikatnie oczyszcza skórę, nawilżając ją przy tym i natłuszczając. Dba o skórę, leczy ją i regeneruje. Żel ma kremową konsystencję, jest bezzapachowy i nie pieni się. Polecam przy wszelkich problemach skóry wrażliwej, alergicznej i atopowej. Wraz z dobrze dobranym preparatem do nawilżania skóry po kąpieli (w moim przypadku Cetaphil MD Dermoprotektor) potrafi zdziałać cuda i uśpić objawy AZS. Cena jest dość wysoka, zawsze staram się go kupować w promocji, ale myślę, że jest absolutnie wart swojej ceny.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
    • Bardzo dobrze nawilża i natłuszcza
    • Leczy i koi
    • Regeneruje
    • Dość wydajny
    Drogeria Super-Pharm
  • 8 maja 2020 o 13:45
    Świetny
    To jest jeden z kilku produktów którego użyłam kilka butelek. Jest świetny. Nie pachnie, nie pieni się. Opakowanie z pompką. Konsystencja kremowa, więc produkt jest wydajny. Kupiłam go gdy miałam naprawdę mocno przesuszoną skórę i żaden balsam mi nie pomagał. Bardzo dobrze nawilża ciało i mimo, że się nie pieni to jakoś przyjemnie się go używa. Po kilku tygodniach stosowania tylko tego żelu moja skóra stała się miękka, nawilżona i gładka. Produkt nie jest tani, ale wart swojej ceny. Wiem, że jeśli znowu pojawi się u mnie suchość skóry, ten produkt mi pomoże.
    Zalety:
    • konsystencja, wydajność, opakowanie, ratunek dla suchej skóry
  • 7 marca 2020 o 15:32
    delikatny
    Podobnie jak emulsja z tej serii jest dla osób z wrażliwą suchą skórą. Ma lekko gęstą konsystencje, nie pachnie nie pieni się ale ładnie nawilża i otula skórę delikatną mgiełką. Polecam
  • 4 marca 2020 o 10:24
    Emolium kremowy żel
    Produkty z firmy Emolium używamy od 9lat i jesteśmy bardzo zadowoleni. Owy żel jest bardzo dobry zarówno jak i dla dzieci jak i dla starszych. Zostawia skórę przyjemną w dotyku, zaczerwienienia skóry znikają szybko po użyciu żelu. Świąd skóry też znika dzięki żelowi Nie pieni się mocno ale to bardzo dobre. Zapach przyjemny.❤️ Produkt wydajny ❤️Cena jest trochę wysoka ale warto???? Polecam????
    • Pompka w butelce