Płatki pod oczy

Pixi DetoxifEYE Depuffing Eye Patches Wygładzające płatki pod oczy

Sephora
Pixi - Detoxifeye - Wygładzające Płatki Pod Oczy - Eye Patches Detoxifeye - Dla Kobiet

• 22 lipca 2024 o 13:23
    Ulga dla skóry
    Płatki kupiłam przy okazji jakiejś promocji na asortyment pixi. Słyszałam o nich wiele pozytywnych opinii, dlatego też z całej gamy produktów zdecydowałam się właśnie na nie. Zaczynając od opakowania, Fajne minimalistyczne pudełeczko, ogromnym plusem jest szpatułką dołączona do zestawu, dzięki której łatwo oddzielimy płatki i wyciągniemy je z opakowania bez potrzeby dotykania całej reszty dłońmi, co ogranicza wprowadzanie bakterii do środka opakowania. W środku jest dużo esencji i płatki dosłownie w niej pływają. Jesli chodzi o kształt, fajne szerokie płatki, podpasuje każdemu. Szeroka powierzchnia pozwala odżywić całą okolicę pod okiem. Kąciki mocno zaostrzone więc fajnie można w wewnętrzne kąciki oka dotrzeć i rozjaśnić tamtejsze okolice. Same płatki są cieniutkie i super się dopasują do kształtu twarzy. Nie zsuwają się. Po jednej stronie są „błyszczące” po drugiej matowe. Na skórę nakładamy matową stroną, która sprawia że płatki trzymają się na swoim miejscu nawet jeśli są super mokre z esencji. Samo działanie jest świetne. Ratują mnie zawsze po nieprzespanej nocy lub w momentach kiedy po prostu potrzebuje relaksu i regeneracji. Moje ulubione to różowe i niebieskie, super rozświetlają oko i zmniejszają opuchliznę (nawet kiedy nie nakładam zimnych z lodówki). Skóra jest super nawilżona i makijaż wygląda zdrowo, nic się nie roluje i nie ma suchego efektu. Dla mnie to świetne płatki i na pewno kupię ponownie. Inne się chowają.
    Zalety:
    • działanie zgodne z opisem producenta
    • szpatułka
    • ilość płatków w opakowaniu
    Wady:
    • delikatny materiał, czy wyciąganiu trzeba uważać żeby nie naderwać płatka, ale nie jest to wielki problem
    Kar_sz
    25 kwietnia 2024 o 22:52
    Bardzo je lubię
    Solidne, zakręcane plastikowe opakowanie. Mega plus za to, że dołączona jest w środku szpatułka co zdecydowanie ułatwia rozdzielenie i wyciągnięcie płatków. Kolejny mega plus za formę hydrożelową która nie dość, że chłodzi, jest przyjemna, idealnie równomiernie przyklejają się i nie zjeżdżają. Działanie: ekstra. Ratunek przed wielkim wyjściem albo po nieprzespanej nocy. Zmniejszają opuchnięcia, niwelują cienie. Widocznie nawilżają, skóra jest pulchniutka. Płatki są dobrze nasączone. U mnie aż widać jak skóra wpija tą esencje i po ok 15-20 minutach są prawie suche. W opakowaniu jest ich 60sztuk czyli 30 par. Minusem, może być jedynie cena.
    Katga
    19 stycznia 2024 o 21:00
    Żałuje zakupu
    Zachecona pozytywnymi opiniami skusilam sie w koncu na kupno tego „cuda”, a z racji tego, ze mam dosyc duze cienie pod oczami to naprawde liczylam na maly cud i niestety sie zawiodlam. Platki nie robia kompletnie nic w moim przypadku, nie rozjasnilo mi cieni ani troche, nawilzenia tez nie czulam, poza tym platki sa jak dla mnie zle wyprofilowane, juz lepiej sie sprawdzaly jakies tanie platki z Rossmanna. Naprawde jestem mocno zawiedziona, jedyny plus dla mnie to opakowanie ze szpatulka, ktora ulatwia nabieranie platkow.
  • 17 czerwca 2023 o 18:38
    Genialne!
    Mam 47 lat, skórę pod oczami generalnie ok, nie mam cieni, przesuszenia. Ale choruje na chorobę Gravesa Basedowa z orbitopatia tarczycowa. Moje oczy często są podrażnione, bolące, puchną z każdej strony, potrzebowałam produktu łagodzącego, niwelujacego opuchliznę. I znalazłam. Zero podrażnienia! A to rzadkość, bo moje oczy nawet wiaterek doprowadza do zaognienia. Płatki trzymam do pół godziny, schłodzone w lodówce. Efekt fantastyczny. Opuchlizna schodzi, skóra ciut rozjasniona, wrażenie nawodnienia długo po aplikacji. Używam płatków na leżąco, inaczej lubią spływać. Ale tym lepiej, mogę się zrelaksować. Nie używam codziennie, nie widzę potrzeby. Stosunek ceny do jakości jest zadowalający.
    Zalety:
    • Odczucia po aplikacji, czas działania, brak podrażnień.
    Wady:
  • 10 maja 2023 o 15:55
    Bardzo dobre płatki nawilżające
    Płatki pięknie nawilżają okolice oczu, zmniejszają cienie i opuchliznę. Świetnie sprawdzają się pod makijaż, bo po użyciu spojrzenie jest świeższe, drobne zmarszczki wygładzone a skóra pod oczami nawilżona. Kofeina zawarta w składzie zmniejsza obrzęk wokół oczu, a kwas hialuronowy nawilża skórę. Są w dużym opakowaniu, które wystarcza aż na 30 użyć!
    Zalety:
    • nawilżające,
    • nie uczulają,
    • zmniejszają obrzęk i zasinienie,
    • piękne opakowanie
    • długo są nawilżone
    • szpatułka pomagająca zachować odpowiednią higienę.