Podkłady

Oriflame The One, Everlasting Sync Foundation SPF 30 Podkład do twarzy

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 listopada 2023 o 13:01
    całkiem w porządku
    Zużyłam 2 opakowania tego podkładu w ciepłe pory roku - ze względu na wysoki jak na podkład drogeryjny filtr - spf 30. Podkład zamknięty w szklanej buteleczce z bezawaryjną pompką - higieniczny sposób aplikacji. Kolor - mój był bodajże Light Ivory Neural - idealnie dla mnie dobrany - odpowiednio jasny i faktycznie neutralny, ani za różowy, ani za żółty. Konsystencja delikatna, nakłada się łatwo, bez smug. Po nałożeniu twarz jest gładziutka, satynowa, nie podkreśla porów ani zmarszczek. Niestety nie jest wcale tak trwały i odporny na pot, ścieranie itp. jak obiecuje producent. Raczej standardowe kilka godzin. Gdyby był bardziej trwały i miał choć trochę właściwości matujące - byłoby idealnie.
    AnaSky
    1 marca 2023 o 6:51
    W porządku
    Zawsze mam lekki zgryz przy kupowaniu podkładów. Nie zawsze wcześniej nabywam próbki, a nigdy w sumie nie wiadomo, jak w rzeczywistości trafi się z kolorem, zwłaszcza, gdy kupuję online. Tu przed zakupem kierowałam się opinią jednej z youtuberek, która ten podkład zachwalała i prezentowała swój odcień. Wyszperałam też swatche. I zamówiłam odcień Light Rose Cool. Gdy dotarł trochę zbladła m, bo w opakowaniu wygląda na strasznego bladziocha. Na twarzy jednak bardzo ładnie się dopasował do odcienia skóry. Podkład przychodzi w kartoniku, sam produkt mieści się w szklanej butelce z dozownikiem. Dozownik można przekręcać tak, by gdy go nie używamy nie dało się nacisnąć pompki i produkt się nie wylał. Fajna opcja. Do tego jest jeszcze nasadzany kapturek na klik, także zamknięcie nie spada. Szkło niby jest bezbarwne, ale w zależności od opakowania (a zużyłam już chyba 2) raz widać zużycie, raz nie. Może ma na to wpływ temperatura otoczenia. Pompka działa bezawaryjnie do samego końca. Osobiście już jedna starcza mi na nałożenie podkładu na całą twarz, ale lubię delikatne krycie. I właśnie - zupełnie nie wiem, czy tym podkładem da się zbudować mocniejsze krycie i jak wówczas podkład się zachowuje. Ja wyrównuję podkładem po prostu koloryt, nie buduję drugiej twarzy. Jak już wspomniałam podkład ładnie adaptuje się do odcienia skóry. Wygląda naturalnie. W ciągu dnia trochę się wyświeca, ale biorę poprawkę na aplikowany przeze mnie wcześniej SPF. Na pewno jednak nie ma zapowiadanej trwałości 30 godzin. Plus za SPF.
    tinka06
    15 lutego 2023 o 16:20
    Beznadziejny podkład
    Podkład The One Everlasting Sync z SPF 30 o półmatowym wykończeniu totalnie się u mnie nie sprawdził. Moja skóra jest sucha i wrażliwa - ten podkład niestety mnie podrażnił. Podkład jest dla mnie zbyt ciężki, podkreśla pory, mam wrażenie, że je zapycha, nie wygląda on u mnie zbyt dobrze. Konsystencja podkładu również mi nie odpowiada - źle się go aplikuje i bardzo ciężko zmywa. Po zmyciu podkładu moja skóra była podrażniona. Podkład nie spełnił żadnych moich oczekiwań.
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • ciężki
    • podkreśla pory
    • źle się go aplikuje
    anezie
    14 stycznia 2023 o 13:33
    Średni
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Podkład ma bardzo fajną konsystencję. Lekka, lejąca się. Wystarczy niewielka ilość i na początku ładnie wszystko zakrył. I dobrze się rozprowadza zarówno palcami jak i gąbeczką. Kolor naprawdę super się dopasował, ale potem zauważyłam, że trochę się ściastkował i zrobiły się prześwity na policzkach. Co ciekawe powchodził w zmarszczki, ale pory stały się mniej widoczne. Standardowo świeci się strefa T, ale u mnie to norma. Może do mało wymagającej cery byłby spoko, ale dla mnie niestety nie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • ładnie dopasowuje się do skóry
    • nie podkreśla porów
    Wady:
    • trochę się ściera, ciastkuje
    • wchodzi w zmarszczki
  • 13 marca 2022 o 21:53
    niestety ciastkuje się
    Podkład nie wygląda zbyt sucho na twarzy . Nawilża zostawiając takie pół matowe wykończenie. Odcień mam bardzo jasny i idealnie stopił się z kolorem mojej skóry. Za to polubiłam go najbardziej. Sprawdzi się na co dzień, jeśli mamy cerę bez dużych niedoskonałości. Podkład ma słabe krycie, ale tutaj na jakieś drobne niedoskonałości może się sprawdzić korektor do zadań specjalnych. Nie jest on też długotrwały,ściera się po kontakcie z maseczką. Niestety potrafi się ciastkować przez co już więcej go nie kupię, zależy mi na efekcie gładkiej skóry. Plus za spf 30 , opakowanie jest szklane z wygodną pompką. Buteleczka jest z przezroczystego szkła, zatem mamy wgląd na ilość podkładu.