Szampony do włosów

Sessio Green Therapy, Delikatny szampon w piance do suchej i wrażliwej skóry głowy `Cica i ostropest`

• 7 sierpnia 2023 o 16:36
    Niestety przesuszył skórę głowy
    Zawsze rozpieniam szampony, więc taki w piance jest dla mnie bardzo wygodny. Klasyczne opakowanie i dobrze działająca pompką. Szampon dobrze się pienił i domywał włosy. Niestety mam poczucie, że wysuszał skórę głowy, pomimo iż jest do suchej skóry. Ja po jego użyciu czułam dyskomfort. Wymęczyłam połowę opakowania i oddałam mamie, ona była z niego zadowolona, jednak ona ma skórę normalną.
  • 30 czerwca 2022 o 10:27
    Rozczarowanie. Poplątane włosy i wyrzucona kasa
    OCZEKIWANIA Szukałam łagodnego szamponu, najlepiej z naturalnym składem, żeby odzwyczaić się od mycia co 2 dni. Napis "Mild foam" (delikatna piana) wzmocnił moje oczekiwania, że to coś dla mnie, tym bardziej ,że jest dedykowany dla suchej i wrażliwej skóry głowy. SKŁAD Jeden z podstawowywch czynników myjących jest - odium lauroyl methyl isethionate, który jest nieco bardziej łagodnym środkiem myjącym, ale mocniejszym w odniesieniu do pozostałych trzech - - Sodium Lauroyl Sarcosinate, - Coco-Glucoside, - Cocamidopropyl Betaine. Dalej mamy 3 ciekawe ekstrakty, stabilizatory i takie tam. Czyli na 1 rzut, myślałam że miałam cacuszko. Do tego łądne opakowanie, całkiem porządna nasadka pianotwórcza i większa pojemność. Pomyślałam sobie, spoko, wchodzę w to. Pierwsze wrazenie Szampon jest w postaci płynnej, nieco żółtawego koloru, jednak piana wychodzi całkiem mocna i już bez tych odcieni. Zapach słodkawy, znośny. Całkiem dobrze się nakładała i rozprowadzała, jak równie szybko znikała - co wymagało ponownego nałożenia. Mył całkiem porządnie, jednak. Nawet trochę zbyt mocno jak na mój gust. Przez co skóra odreagowywała ten szampon jeszcze większym przetłuszczeniem się. Niestety po wysuszeniu zauważyłam jak słomiane i poplątane mam włosy, mimo że mam całkiem gładkie, czasami nawet zbytnio średnio w kierunku nisko porów. WYDAJNOŚĆ Na szczęście szampon szybko dobiłam, bo nie wystarczył nawet na cały miesiąc. PODSUMOWANIE Jestem rozczarowana zarówno efektami, ceną i wydajnością. A tak dobrze się zapowiadał. Podejrzewam , że miałam najnowszą wersję tego szamponu bo mam inne opakowanie (2022)
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Dobra nasadka pianotwórcza
    Wady:
    • Plącze włosy
    • Mało wydajny
    • Zbyt mocny (zdzierak)
  • 25 sierpnia 2021 o 10:45
    Nie dla każdego
    Szampon jest przeznaczony dla włosów cienkich i kręconych, nie sprawdzi się na grubych, ciężkich włosach. Dla mnie ten produkt jest okej dla codziennego stosowania, nie lubię ciężkich i chemicznych produktów. Szampon delikatnie myje włosy i skore głowy, ale raz na jakiś czas trzeba użyć szamponu oczyszczającego żeby odświeżyć skore głowy jak i łodygę włosa.
    Zalety:
    • piankowa forma produktu
    • delikatność
    Wady:
    • niewydajny
    Juselle
    4 marca 2021 o 13:46
    Jestem na nie
    Po nawet sympatycznych, jak do tej pory, przygodach z firmą Sessio przyszła pora na pierwszy niewypał. Jestem totalnie rozczarowana tym szamponem. Mam szybko przetłuszczającą się skórę głowy, szampon jest do skóry suchej i wrażliwej - i tylko dlatego dostaje ode mnie 2 gwiazdki. Gdyby był to szampon do "codziennego użytku", ba! włosów normalnych/przetłuszczających się, niestety poleciałaby 1.
    Zalety:
    • dla mnie chyba brak... może skład?
    Wady:
    • zapach - niby słodki, taki a la owocowy, ale jest bardzo nieprzyjemny. Ma jakieś niefajne, bardzo intensywne owocowo-ziołowe nuty, przez które naprawdę mi się nie podoba, a jestem generalnie fanką słodkich zapachów - i owocowych, i kwiatowych, i tych ciężkich, w stylu waniliowo-pralinowych.
    • opakowanie - nie jestem fanką szamponów w piance. Inny szampon w piance z tej firmy rozwadniałam tak jak wszystkie inne "zwykłe" szampony, metodą kubeczkową, podobnie robiłam i tutaj. Jest wygodniej i dużo wydajniej.
    • wydajność - słaba, a w porównaniu z ceną bez promocji to w ogóle jest bardzo kiepsko. Raczej słabo się pieni, na pewno słabiej niż wersja z szałwią, a jeszcze gdybym miała używać spieniacza z tej butelki, to pewnie szamponu starczyłoby mi na jakieś 3 razy, ale nie będę rozwodzić się na ten temat po raz kolejny.
    • działanie - włosy są jakoś umyte, ale nie są bardzo odbite od nasady ani nic takiego (ale okej, to nie jest szampon do przetłuszczających się włosów). Na drugi dzień włosy są do mycia/ poprawy suchym szamponem, czyli tak jak przy większości szamponów u mnie (o dużo przyjemniejszej cenie i pojemności). ALE! Rozczesywanie włosów to jest dramat. Mam niskoporowate, dość zdrowe włosy, nie kładę odżywki na głowę, a tylko od ucha/brody w dół. Tam, gdzie nie było odżywki, włosy po umyciu są jednym wielkim skołtunionym stogiem siana. Bardzo ciężko było mi je rozczesać na mokro. Nawet pomieszanie z innym (dobrze sprawdzającym się u mnie) szamponem nie zniwelowało tej wady, zatem to jest dla mnie nie do zaakceptowania. I nie jest to domena szamponu łagodnego - są szampony bez SLES, które nie przysparzają mi problemów z rozczesywaniem.