Kremy i maski do rąk

Yves Rocher Riche Creme, Hand Cream Anti-dark Spot SPF 20 Wygładzający krem do rąk na plamy pigmentacyjne

cora
    19 października 2023 o 20:01
    Wyjątkowy, bo z filtrem
    Kremów do rąk z SPF ciągle jest w drogeriach zbyt mało. Dlatego bardzo doceniam starania producentów kosmetyków tego typu. Yves Rocher proponuje krem do rąk Riche Creme z olejem z tysiąca róż, no z i z SPF 20. Krem jest gęsty, treściwy, biały. Ma ciężką, tłustawą teksturę. Zapach tego kremu podobny do całej linii Riche Yves Rocher. To linia dla osób o skórze dojrzałej, ale na pewno warto takie kosmetyki stosować wcześniej, skóra jest młodsza dłużej. Oceniam ten zestaw jako no age category. Tłustawa warstwa na skórze rąk nie przeszkadza mi, gdyż znalazłam sposób, otóż aplikuję najbardziej na wierzchy dłoni, a dla lepszego rozprowadzenia pocieram grzbietami dłoni o siebie, nie dopuszczam wtedy do zatłuszczenia wewnętrznej strony dłoni i palców;) Dłonie warto chronić, gdyż starzeją się szybciej niż twarz, którą oczywiście chronią filtry przeciwsłoneczne. Aby dłonie się nie starzały, trzeba naprawdę stosować na nie SPF. Zwłaszcza, kiedy prowadzimy samochód, słońce wędruje wprost na nasze ręce. Dla mnie ten krem jest bardzo dobrym filtrem, ochroną. Dobrze nawilża i natłuszcza dłonie. Zapach kremu charakterystyczny, starodawny, retro, babciny, pudrowy, ale ma w sobie to "coś", choć wiem, że sporo osób go nie uzna;)
    Zalety:
    • SPF 20, bardzo to doceniam,
    • regeneracja i ochrona,
    • dobre nawilżenie i odżywienie skóry rąk, wygładzenie,
    • zapach pudru i kamelii, retro, może być fajny,
    Wady:
    • jest to tłusty krem, pozostawiający warstwę na dłoniach na długo, to może też być plus,
    • zapach nie wszyscy polubią,
    • malutkie opakowanie, bo tylko 50 ml,
    • wysoka cena.
  • 24 czerwca 2023 o 23:52
    niestety, nie polubiliśmy się
    Ten krem ma sporo zalet, ale nie lubię go stosować przez jego oleistą ciężką konsystencję. Posiada spf, stąd z założenia chciałabym go używać na dzień i w ciepłych miesiącach, kiedy nie noszę rękawiczek. Niestety, daje nieprzyjemne uczucie oblepienia dłoni. Takie konsystencje aprobuje wyłącznie na noc i wtedy mi zupełnie nie przeszkadzają, nocą jednak spf mija się z celem... Poza tym jest w porządku: ładne opakowanie, poręczna tubka, przyjemny choć intensywny zapach (mocno różany, więc niezbyt uniwersalny, dla mnie - OK), bogaty skład. Nawilża i łagodzi skórę dłoni. Niestety, używany zgodnie z przeznaczeniem, w słoneczną pogodę, nie sprawdził się.
    Zalety:
    • opakowanie, nawilżenie, składniki aktywne, ochrona przeciwsłoneczna
    Wady:
    • konsystencja, brak wchłaniania, zapach jest ładny, ale niepotrzebnie tak intensywny
  • 5 października 2020 o 6:06
    Niesamowita moc olejków
    Lubię ten krem między innymi za to że zawiera olejki, nie zawiera parabenów i za jego działanie. Ma bardzo bogaty skład, lekką konsystencję która szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkości na dłoniach. W kilka chwil przynosi ukojenie nawet najbardziej suchym dłoniom.Świetnie nawilża i wygładza skórę. Po nałożeniu czuć efekt lekkiego napięcia i jakby ujędrnienia. Zamknięty jest w ładnej, małej tubce. Jest bardzo wydajny i ładnie pachnie. Polecam ten produkt
    Zalety:
    • Same
  • 17 maja 2020 o 18:13
    Dobry krem
    Krem zawiera ponad 73% składników pochodzenia naturalnego, 30 olejków o działaniu przeciwzmarszczkowym wzbogacone o olejek z 1000 róż. Konsystencja średniej gęstości, ładnie się wchłania, zapach przyjemny, wyczuwalna jest nuta róży. Skóra po nim jest nawilżona, wygładzona, zregenerowana. Przy systematycznym stosowaniu, po kilku tygodniach widać ujednolicony kolor skóry, plamy pigmentacyjne są mniej widoczne lub częściowo znikają. Po tym kremie każde dłonie będą zadbane i piękne. Warto podkreślić, iż krem ma filtr SPF 20. Polecam stosować zwłaszcza na noc.
  • 7 kwietnia 2020 o 15:13
    Wygładzający krem
    Wygładzający krem do rąk Riche Creme zawiera 30 drogocennych olejków w tym olejek z 1000 róż. To mój HIT - niesamowicie otula dłonie, łagodzi, odżywia. Nadaje się dla każdego rodzaju dłoni. Róża: Posiada właściwości- nawilżające, odżywiające, rozjaśniające, antybakteryjne, duża zawartość witaminy C, poprawia koloryt skóry i zmniejsza zaczerwienienia. Olejki: -olej arganowy - olej kokosowy - olej z orzechów makadamii - olej z nasion rzepaku - olej z nasion słonecznika - olej z jojoba - olej z nasion sezamu - olejek z owoców oliwki - olej z kukurydzy - olej z nasion krokosza barwiarskiego - olej z orzechów laskowych - olej ze słodkich migdałow - olej rycynowy - olej pestek brzoskwiń - olej z pestek moreli - olej z nasion pistacji - olej z nasion granatu - olej z kiełków ryżowych - olej z orzechów babassu - olej z nasion mango - olej z nasion orzechów włoskich - olej z nasion bawełny - olej kameliowy - olej z pestek dzikiej róży - olej z nasion rzeżuchy łąkowej - olej z nasion andrioba - olej z nasion lnianki
    Zalety:
    • 73% składników naturalnych
    • posiada filtr SPF20
    • redukuje plamy pigmentacyjne
    • wygładza i odżywia skórę dłoni
    • bogate składniki aktywne
    • wydajny