Kremy i maski do rąk

IOSSI Aksamitna Kuracja do Rąk Morela 50ml

Raava
    9 listopada 2024 o 16:42
    Średnio
    Krem dostałam w prezencie. Miałam już okazje poznać tę markę. Kolejny raz się rozczarowałam. Kosmetyki od tego producenta są bardzo kuszące (tak, mam tam również ulubieńca) naturalny skład, Polska produkcja i minimalizm. Zapach tez jest charakterystyczny. To połączenie ziół i owoców długo utrzymuje się na skórze. Tubka z mają zakrętką czasem lubi płatać figle - tubka jest metalowa. Krem jest prosty i tu potrafi zaszaleć z dozowaniem, mała zakrętka nie pomaga okiełznać tej lesistości. Sam krem ma intensywny zapach - choć na opakowaniu jest morela to dla mnie to bardziej eukaliptus i zioła z cytrynową nutą. Mniej więcej w połowie zapach swoją intensywnością zaczyna lekko irytować. Krem dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Zostawia jednak efekt filtru, który nie do końca jest przyjemny szczególnie na wewnętrznej stronie dłoni. Krem ma regenerować nawilżać i niwelować zaczerwienienie u wygładzać. Jak dla mnie nawilżenie Ok, reszty znacząco nie zauważyłam. Biorąc pod uwagę cenę regularna 82 zł to jest to kiepski produkt. Bardziej ciekawostka.
    Wady:
    • Leistość
    • Intensywny zapach
  • 16 lipca 2023 o 12:04
    Pięknie pachnie!
    Jeden z moich ulubionych kremów do rąk Pięknie pachnie, świetnie się wchłania, dłonie są po nim aksamitne przez długi czas. Jedynym minusem może być cena.
  • 16 czerwca 2023 o 12:32
    Najgorszy krem do rąk z jakiego korzystałam.
    Krem kupiłam zachęcona wieloma opiniami w internecie. Chwaliły go wszystkie blogerki, które w danym momencie obserwowałam i mówiły, że to absolutny must have. Ok. cena wysoka, ale chciałam się przekonać, czy rzeczywiście jest taki super. Spoiler alert: nie jest. Zacznijmy od opakowania: na pierwszy rzut oka wydaje się całkiem ładne. Lubię taki dość prostu design, metalowa tubka wydała mi się elegancka w swojej prostocie. O ile w momencie, gdy była pełna nie było z nią problemów, to w momencie, gdy zaczęło ubywać produktu, pojawiły się na niej liczne załamania, które pod wpływem nacisku na tubkę ( żeby wycisnąć krem), pękały i przeciekał przez nie produkt. Jeżeli chodzi o nakrętkę to od pierwszego użycia wiedziałam, że będą z nią problemy. Jest dość mała, więc ciężko trafić na dzióbek. Dodatkowo krem wycieka przez dzióbek w sposób niekontrolowany i nie przestaje lecieć, co wiąże się z po pierwsze brudzeniem opakowania i zakrętki, po drugie z marnowaniem tak drogiego produktu. Teraz najważniejsze, czyli konsystencja, formuła, zapach i działanie. Zapach mnie nie urzekł. Jest dość chemiczny i nienaturalny. Kojarzy się z jakimś tanim kremem lub odświeżaczem powietrza. Jeżeli chodzi o konsystencję i formulację to krem raczej nie jest z tych gęstszych. Na pierwszy rzut oka wydaje się lekki, ale pozostawia taki dziwny, nieprzyjemny, tępy film na skórze, który nie chce się wchłonąć. Jestem "dotykowcem" i bardzo mnie takie rzeczy denerwują. Jeżeli chodzi o działanie to nie zauważyłam, żadnych efektów. Skóra na moich dłoniach w żaden sposób nie odczuła poprawy swojego stanu. Podsumowując bardzo zawiodłam się na tym produkcie i uważam, że wyrzuciłam pieniądze w błoto. Mam już kilka miesięcy i nie mogę się zmusić, żeby zużyć do końca.
    Zalety:
    • nie zauważyłam żadnych
    Wady:
    • opakowanie : gniecie się, pęka, zakrętka się brudzi, produkt wycieka
    • zapach: sztuczny, nieprzyjemny
    • formuła: pozostawia tępy film na skórze
    • nie zauważyłam żadnego działania na mojej skórze
    • stosunek ceny do jakości : najdroższy krem do rąk jaki miałam okazał się najgorszy
    gika723
    10 kwietnia 2023 o 17:21
    Rewelacyjny krem!
    Krem dostałam w prezencie i jestem nim zachwycona! Za co go uwielbiam? - fantastycznie nawilża - odmładza (mam wrażenie, że wymazuje siateczkę zmarszczek) - pięknie pachnie (chociaż uważam, że nie każdemu ten zapach przypadnie do gustu) - opakowanie (można „wycisnąć” produkt do końca) Mam miękkie, delikatne dłonie… zupełnie jak 20 lat temu :)
    Wady:
    • Cena (produkt jest niestety drogi), ale efekt stosowania widocznie zauważalny (więc warto rozważyć jego zakup).
    basik
    29 czerwca 2022 o 0:20
    Zdecydowanie nie wart swojej ceny
    Kosmetyk kompletnie bez szału, ot krem nawilżający, który nawilża po posmarowaniu na noc, ale na drugi dzień efekt jest żaden. Nie daje trwałego, dogłębnego nawilżenia. Do tego spodziewałam się subtelnego zapachu morelki, a okazało się, że jego zapach niewiele różni się od takiego taniego kremu glicerynowego cytrynowego sprzed kilkunastu lat. Miałam problem, żeby zużyć go do końca i żałowałam wydanych pieniędzy.