Jest drogo i jest innowacyjnie ale działanie regenerujące jest intensywne i długofalowe.
Maseczkę miałam okazję stosować dwa razy. Pierwszą otrzymałam w limitowanym boksie od Lookfantastic, a drugą znalazłam w boksie w kosmetykami Estee Lauder. Co do działania to nie mam się do czego czepiać, jest naprawdę świetne i kondycja skóry poprawiona jest po jednym użyciu maski, natomiast cena jest trochę wygórowana jak na produkt jednorazowego zastosowania.
Opakowanie rzucające się w oczy, saszetka wykonana jest z tworzywa przypominającego złotą folię, posiada boczne nacięcia dzięki któremu nie ma żadnych problemów z jej otwarciem . Szata graficzna jest ładna ale mało czytelna, ponieważ napisy zlewają się zmieniającym się opakowaniem, Zresztą nie ma tu zbyt wiele do czytania bo opis jest mocno okrojony.
Sama maska jest dość innowacyjna bo składa się z dwóch płatów, dolnego który pokrywa brodę i policzki, oraz górnego który pokrywa czoło łącznie z nosem i zachodzi na dolny płat na policzkach. Dzięki takiemu rozwiązaniu dopasowanie maski do twarzy jest bezproblemowe, wszystkie otwory na są na swoich miejscach i w zasadzie maskę nosi się bardzo komfortowo. Płat składa się z dwóch warstw - dolnej materiałowej która ma za zadanie przylegać do twarzy na niej znajduje się drugi płat wykonany z folii aluminiowej dzięki któremu zawartość esencji z płata materiałowego silniej wnika w skórę. Te dwie warstwy płata oraz delikatna sztywność aluminiowej części sprawia że maska jest wyczuwalna podczas noszenia, jednak dla mnie nie stanowiło to żadnego problemu. Płat materiałowy jest bardzo dobrze nasączony, jednak podczas trzymania go na twarzy nic z niego nie skapuje, w zasadzie to przylega do twarzy jak druga skóra, nic się nie przesuwa ani nie odkleja. Serum ma przyjemny perfumowany zapach, po wyciągnięciu płata w opakowaniu pozostaje go na tyle dużo że spokojnie można wykorzystać go na okolice szyi i dekoltu.
Maskę trzymałam na skórze 30 minut, przez ten czas czułam delikatne jej rozgrzanie, co było całkiem przyjemne i mam wrażenie że to działanie spowodowane było aluminiową w powierzchnię drugiego płata.
Po ściągnięciu maski na skórze nie pozostaje lepka warstwa a efekt działania jest po prostu wow. Dawno nie miałam maski która by zrobiła takie cuda z moją twarzą. Z przyjemnością patrzyłam w lustro bo skóra wygląda zdecydowanie na odmłodzoną. Od razu widać że skóra jest zregenerowana, odżywiona i świetnie nawilżona. W dotyku bardziej jędrna i mięsista, a cały owal twarzy ładnie napięty i prezentuje się młodzieńcza. Dodatkowo cera jest wygładzona, bardzo przyjemna w dotyku i delikatnie rozświetlona. Efekt działania jest długofalowy i widocznie nawet następnego dnia. Najdłużej utrzymuje się to nawilżenie które daje maska, przy mojej suchej cerze czułam świetny jego poziom przez parę kolejnych dni.
Skład napakowany jest substancjami aktywnymi: ekstrakt z alg, wyciąg ze skórki mangostanu, ekstrakt z kory magnolii lekarskiej, ekstrakt z ostropestu plamistego, wyciąg z jeżówki purpurowej, wyciąg z kwiatów zatrwiana zwyczajnego, bakterie probiotyczne, wyciąg z brzozy, hydrolizowane algi, peptydy, ekstrakt z kawy arabici, hydrolizowany ekstrakt z ryżu, wyciąg z pori kokosowej, skwalan, kofeina, ekstrakt z drożdży, gliceryna, lecytyna, ekstrakt z ślimaka, wyciąg z rumianu rzymskiego, kwas hialuronowy, witamina E.
Znajdziemy tu również etę i fenoksyetanol ale są to dwa ostatnie składniki na liście więc do przełknięcia, chodź przy takiej cenie oczekiwałabym idealnego składu.
Podsumowując maska na mojej skórze robi genialną robotę, w dodatku to działanie nie znika po godzinie czy dwóch. Cena bardzo wysoka wiadomo że wyliczony tu jest również status marki. Za opakowanie zbiorcze zawierające trzy saszetki maski trzeba zapłacić w granicach 400 zł, jednak też nie ma żadnych problemów żeby znaleźć ją w promocji za prawie połowę tej kwoty. To świetne działanie sprawia że pojawi się u mnie ponownie.
Zalety:
- płat składa się z dwóch części i warstw
- łatwo dopasować go do twarzy
- jest dobrze nasączony i przylega jak druga skóra
- ładny zapach serum
- nie pozostawia lepkiej warstwy
- przyjemnie rozgrzewa skórę podczas noszenia
- wygładza i rozpromienia
- nawilża, odżywia, napina i regeneruje
- nadaje cerze młodzieńczego i zdrowego wyglądu
- działanie jest długotrwałe
- bogaty skład
- nie uczula i nie podrażnia
- wygodne w użyciu opakowanie