Maseczki klasyczne

Honest Beauty 3-in-1 Detox Mud Mask Maska 3 w 1

• 23 marca 2024 o 12:32
    Cudowna maseczka rewitalizująca
    Bardzo polecam tą maseczkę! Ma bardzo długą listę składników czynnych i po nałożeniu od razu czuję jej działanie. Ma bardzo przyjemną konsystencję - nie za gęstą i nie za rzadką, jednocześnie wystarcza na bardzo wiele użyć (jest bardzo wydajna). Pachnie jak w spa. Uwielbiam gładkie uczucie maski i twarzy po niej. Detox, rozświetlenie, efekt ujędrnienia, jest świetna dla mojej skóry, ponieważ jest mieszana, a ja mam niewielki trądzik i czerwoną strefę w strefie T na twarzy i maseczka pozostawią ją w bardzo dobrej kondycji. Nie zapycha i nie przetłuszcza (chociaż również nie zauważyłam zmniejszenia efektu świecenia się po tej maseczce, ale do tego służą mi inne). Na pewno będę do niej wracać. Wydaje mi się, że w profilu jest nieaktualne zdjęcie - ostatnio kiedy ją kupiłam miała zielono-beżowe opakowanie.
    Zalety:
    • pozostawia skórę odprężoną, zdrowo wyglądającą, gładką
    • zmniejsza nadmiar sebum
    • aluminiowe opakowanie do wyciskania sprawia, że nie gromadzą się w nim bakterie
    • zapach i konsystencja
    Wady:
    • nic
    Maze
    5 sierpnia 2021 o 14:47
    Bardzo dobra
    Bardzo przyjemna maseczka. Ma idealną konsystencję, lekko gęstą, łatwo się rozprowadza. Ma ładny zapach. Maseczka dobrze oczyszcza jednocześnie nawilżając. Opakowanie jest ok, ale bardzo ciężko wycisnąć końcówkę produktu.
  • 27 lipca 2021 o 9:39
    Odkrycie
    W ogóle nie planowałam tego zakupu. Zobaczyłam, że maska ma dobre opinie, więc stwierdziłam, że zaryzykuję - ot taki zakup z ciekawości. Okazało się jednak, że był to strzał w dziesiątkę. 3-in-1 Detox Mud Mask ma mega, mega przyjemną konsystencję, bardziej kojarzącą mi się z aksamitnym kremem, niż z błotną maseczką. Pachnie ciekawie - trudno ten zapach nazwać porywającym, ale na pewno nie jest nachalny ;) Przyznam, że nie spotkałam się z podobnym zapachem w innych maseczkach błotnych. Pachną one znacznie bardziej "ziemiście", podczas gdy w Detox Mud Mask wyczuwalne są również nuty... roślinne? Aż ciężko mi to określić. Maska od Honest Beauty to idealny pomysł na detoks dla naszej ceny. Świetnie odświeża i oczyszcza, pozostawia twarz gładką i wyraźnie pozbawioną zanieczyszczeń. Nie zapycha porów, nie powoduje podrażnień (a zdarzało mi się to po zastosowaniu błotnych maseczek!), skóra na twarzy nie jest zaczerwieniona. Ważne jest również dla mnie to, że maseczka nie zasycha na twarzy, nie tworzy błotnej skorupy na naszej buzi, nie jest konieczne stosowanie jej wraz z np. hydrolatem, by uniknąć zaschnięcia maseczki. Po prostu nakładamy ją na twarz... i relaksujemy się ;) Na OGROMNY plus zasługuje również świetny skład maseczki - popiół wulkaniczny, biały betonit, węgiel drzewny, miód, masło shea... no bomba :) Cena (89 zł) wydaje mi się bardzo rozsądna, biorąc pod uwagę skład, działanie oraz wydajność produktu. Podoba mi się również opakowanie maski: minimalistyczny design i fajne "gabaryty", idealne na zabranie do wakacyjnej kosmetyczki :) Na pochwałę zasługują również wartości reprezentowane przez Honest Beauty (m.in. cruelty - free)
    Zalety:
    • DZIAŁANIE: oczyszczanie, odświeżanie. Istny detoks dla skóry :)
    • to, czego maska nie robi ;) nie podrażnia, nie uczula, nie zasycha na twarzy
    • skład
    • minimalistyczne opakowanie
    • cena wydaje się w pełni uzasadniona :)
    • wartości Honest Beauty
    Wady:
    • brak!