Peelingi do twarzy

Selfie Project Gruboziarnisty peeling do twarzy z awokado

• 24 sierpnia 2024 o 15:42
    Dramat
    Mam ten oto kosmetyk w wersji, gdzie na opakowaniu zostało napisane "oczyszczający peeling" i żadnej wzmianki o tym, że jest gruboziarnisty. Nic, co producent obiecał nie zostało spełnione. Zamiast łagodnego złuszczania, odblokowanych porów oraz nawilżonej i zregenerowanej skóry dostałam coś zupełnie przeciwnego. Drobinki w kosmetyku okazały się duże i grube, które dosłownie zdzierały skórę. Po zmyciu produktu twarz miałam zaczerwienioną, podrażnioną, wysypaną i to tak, że aż bolało. Zamiast cieszyć się efektami obiecanymi przez producenta, musiałam łagodzić skórę. Chwała, że mam na w razie W tonik łagodzący na zaczerwienienia i wodę termalną, bo inaczej nie uratowałabym cery. Niestety, ale kosmetyki Selfie Project nie są dla mnie i raczej nie będę ich więcej testować.
    Zalety:
    Wady:
    • Wszystko
  • 29 października 2023 o 22:52
    Mam mieszane odczucia co do tej marki i kolejne testowane produkty wcale tego nie zmieniają...
    Mam mieszaną ale wrażliwą cerę. Przetłuszczającą się w strefie T, suchą na policzkach i w okolicach ust. Czasem pojawiają się zaczerwienienia... ogólnie unikam peelingów mechanicznych aby nie zaogniać pewnych stref ale czasem moja skóra potrzebuję czegoś mocniejszego i wtedy sięgam po taki produkt. Peeling Selfie Project z avocado trafił do mnie przez czysty przypadek. Zamawiałam na jednym z serwisów aukcyjnych pakiet maseczek i w tym właśnie pakiecie dorzucone były peelingi, wychodziło około złotówki za sztukę więc cena bardzo atrakcyjna. Peeling zamknięty jest w małej, zgrabnej, podłużnej saszetce, którą bez problemu można rozerwać. Saszetka jest w kolorach zieleni z grafiką avocado co jest dosyć jasnym przekazem, że kosmetyk zawiera ten własnie składnik. Znajdziemy też informacje jakie powinny być efekty po zastosowaniu, sklad oraz informacje, że produkt zawiera 92% składników pochodzenia naturalnego. Po otwarciu saszetki (8 ml) ukazuje się dość spora ilość żelu z drobinkami mineralnymi. Zapach jest słodki, owocowy, skojarzył mi się z jabłkiem ale im dłuzej wąchalam tym bardziej nie wiedziałam do czego przyrównać ten zapach. Żel rozprowadza się dobrze, drobinki są twarde, nie rozpuszczają się. Pocieralam lekko ale mimo wszystko peeling podrażnił moja skórę. Na polikach poczułam pieczenie. Skóra po życiu jeszcze przez dłuższy czas była czerwona czyli peeling w moim przypadku nie nadawałby się do użycia przed jakimś ważnym wyjściem. Wygładzenie na plus, bo czuć je jeszcze przez jakiś czas. Jeśli ktoś nie ma wrażliwej skóry może spokojnie sprawdzić na sobie działanie tego peelingu. Mi zostało go do użycia na jeszcze jeden raz ale nie widzę takiego sensu aby znowu powracać do zaczerwienionej twarzy. Podsumowując- wrażliwcom nie polecam.
    Zalety:
    • ładny zapach,
    • saszetka mała, zgrabna z przyjemną grafiką,
    • produktu jest sporo, można wykorzystać na dwa razy,
    Wady:
    • twarde drobinki mimo delikatnego pocierania podrażniły moją skórę,
  • 21 maja 2023 o 11:59
    Kupię ponownie
    Używa od:próbka
    Konsystencja żelowa, dość rzadka o delikatnym zapachu. Ekstrakt i cząsteczki peelingujace (bo nie wiem jak to dokładnie nazwać) widać gołym okiem, ponieważ są bardzo duże. Zgodnie z zaleceniami po nałożeniu wykonałam masaż twarzy. Zostawiłam na kilka minut na twarzy a później zmyłam letnią wodą. Twarz oczyszczona, gładka i zadbana, brak jakiegokolwiek pieczenia, brak podrażnień. Jestem bardzo zadowolona z efektów.
    kama_m1
    28 sierpnia 2022 o 20:13
    Nie zrobił na mnie wrażenia..
    Peeling gruboziarnisty marki Selfie Project dostałam w prezencie, ale z tego co się orientuje jest dostępny w Rossmanie za niewielkie pieniądze. Peeling znajduje się w saszetce o pojemności 8ml, która wystarczyła mi na dwie niewielkie aplikacje. Z boku jest nacięcie które umożliwia wygodne otarcie saszetki. Szata graficzna opakowania jest miła dla oka utrzymana w kolorystyce zieleni z motywem awokado, mamy też informacje co dany produkt ma robić. :) Peeling jest koloru jasno żółtego i zatopione są w nim malutkie ciemnobrązowe drobinki orzecha włoskiego, który jest dość ostry podczas masażu na buzi. Konsystencja jest dość rzadka, wręcz wodnista - trzeba szybko aplikować bo lubi spływać z dłoni. Posiada bardzo ładny lekko słodki, świeży, owocowy zapach umilający aplikację. Peeling posiada dość grube, moce drobiny ścierające, ale jest ich niewiele, ładnie się pieni podczas masowania i robi się bardziej kremowy. Uważałabym z tym peelingiem przy wrażliwych cerach ze skłonnością do podrażnień - jest trochę ostry. Skład peelingu jest przeciętny, bliżej połowy składu znajduję się dopiero ekstrakt z awokado.. Niby testowany dermatologicznie i wegański.. Mój sposób aplikacji był taki jak zaleca producent a mianowicie nałożyłam go na oczyszczoną i zwilżoną twarz i masowałam kolistym ruchami jakieś 2-3 minuty po tym czasie spłukałam wodą. Efekty? Na pewno przyjemne uczucie wygładzenia i odświeżenia skóry, lekkie zmatowienie, rozjaśnienie i kiepskie złuszczanie martwego naskórka, ale za to bez uczucia ściągnięcia i podrażnień. Nie dostrzegłam nawilżenia i regeneracji, wręcz lekko wysuszył moją buzię i konieczne było użycie silnie nawilżającego kremu. Ten peeling nie zrobił na mnie spektakularnego wrażenia, używałam znacznie lepszych. Ma kilka małych wad, które sprawiły, że raczej już do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • ładny, świeży, lekko owocowy zapach, który umila aplikacje
    • wydajność - wystarczył mi na dwie aplikacje
    • niska cena
    • łatwo dostępny
    • wygodne opakowanie z nacięciem
    • delikatny dla skóry, nie podrażnia
    • oczyszcza, odświeża, rozjaśnia, wygładza.
    • słaby skład.
    Wady:
    • zbyt rzadka, płynna konsystencja
    • brak wszystkich obietnic producenta
    • jest ostry, ale ma bardzo mało drobinek złuszczających
    • wysuszył moją buzię.
  • 16 sierpnia 2022 o 18:46
    Sprawdza się.
    Używa od:próbka
    Skusiły mnie wszystkie peelingi w saszetce z serii. Opakowanie ma śliczne pastelowe kolory z rysunkiem głównego składnika w tym przypadku awokado. Saszetka wystarczy na jedną aplikację, pojemność 8 ml. Z tyłu opakowania znajdują się wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu. Z łatwością otworzyłam opakowanie peeling wylałam na rękę, wykonałam delikatny masaż na wcześniej oczyszczonej twarzy, omijając oczy. W pierwszej chwili zapach wydawał się dziwny ale szybko się ulotnił, konsystencja peelingu to żel z niewielką ilością drobinek ścierających, miłym zaskoczeniem było dobre oczyszczenie twarzy, brak podrażnień skóry wrażliwej, oczyszczone pory i gładka, odświeżona i promienna cera. Pozytywne zaskoczenie końcowego efektu skłania mnie do ponownego zakupu. Dostępność i cena na plus.
    Zalety:
    • poręczna lekka saszetka
    • odpowiednia ilość produktu na jedną aplikację pojemność 8 ml
    • śliczne opakowanie
    • czytelna szata graficzna
    • konsystencja z żelu zmienia się w piankę i delikatnie sunie po twarzy
    • nie podrażnia skóry wrażliwej
    • dobrze oczyszcza skórę, wygładza, eliminuje niedoskonałości skóry
    • odświeża skórę na długie godziny
    • delikatny w działaniu
    • 92% składników pochodzenia naturalnego
    • dostępny
    Wady:
    • nieco dziwny zapach ale szybko się ulatnia
    • mało drobinek ścierających