Maseczki klasyczne

Selfie Project Maska peel-off głęboko oczyszczająca `Konopie`

• 4 marca 2024 o 19:56
    Kleisty
    Maseczka bazuje na oleju konopnym, białej glince i probiotyku. Mam cerę trądzikową i mi niestety maseczki peel-off nie odpowiadają, gdyż produkty tego typu dosłownie wyrywają zatkane pory ze skóry. Już nie mówiąc o tym, że pieką, gdy się ich nie spryska tonikiem lub czymkolwiek innym. Skład tej maski też nie jest zbyt ciekawy. Alcohol denaturowany niszczy tutaj i barierę hydrolipidową skóry i jakiekolwiek działanie innych składników. Z tą maseczką, jak i innymi peel-off jestem zdecydowanie na nie.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • skład
    • brak działania
    • piecze
    • peel-off
  • 4 lipca 2023 o 23:12
    Jest ok
    Maseczka do twarzy jest dość dobra gdyż fajnie oczyszcza. Cerę nie podrażnia jej ani nie uczula. Efekt wow to nie jest ale ogólnie plus duży jest. Opakowanie jest bardzo praktyczne w stosowaniu
    C_in_i
    4 lipca 2023 o 22:49
    Jestem na nie.
    Używa od:próbka
    Maseczkę dostałam w prezencie. Gdy po nią sięgałam, miałam nadzieję na miły wieczór spa i poprawę humoru po ciężkim dniu... Z pierwszą próbą nałożenia okazało się, że tak nie będzie. Maseczka znajduje się w saszetce z okienkiem podglądowym, gdzie możemy zobaczyć jej ładny zielony, kuszący kolor... I to by bylo wszystko z plusów. Maseczka okazała się ciężka w rozprowdzeniu, po nałożeniu na buzi zostały dosłownie gluty, a maseczka zaczęła przypominać kolorem i wyglądem wydzielinę z nosa.... Nic przyjemnego. Wizualnie mają u mnie na minusie. Z zapachem ten nie lepiej. Maseczka ma w składzie alkohol, i jest to pierwsze, co uderza w nasze nozdrza i szczypie skórę. Kolejno trafiają do nas nuty zapachowe konopi- dla mnie to połączenie ciężkie i nieprzyjemne. Ciężko wytrzymać z taką mieszanką na buzi. Usuwanie maseczki nie należy do przyjemnych zajęć, ponieważ gluty, które nie chciały zaschnąć utrudniają tę czynność. Resztki maseczki łatwo mozna usunąć wacikiem nasączonym płynem do demakijażu. Działanie maseczki - trochę bardziej matowa skóra, zwężone pory i zmarnowany czas... No bubel proszę państwa jak nic.
  • 25 lutego 2023 o 2:09
    Całkiem ok
    ✔️Maseczka znajduje się w ładnym opakowaniu, które wpada w oko o pojemności 10 ml. Fajnie że są po bokach rozcięcia, co można rozerwać bez żadnego problemu. ✔️Maseczka jest takiej całkiem gęstej konsystencji ale też jak by taka galaretki co całkiem ciężko rozprowadzić na twarzy. ✔️Ma taki sobie zapach, taki jak by lekko alkoholowy i lekko drażniący. ✔️Maseczka po około 30 minutach zastyga, miejscami bardzo fajnie płatami się odrywa a miejscami trzeba ją zmyć. ✔️Po maseczce moja skóra twarzy jest oczyszczona, promienna oraz milusia w dotyku.
  • 3 lutego 2022 o 12:18
    Klej, ale bez brokatu
    Maseczka, która świetnie mi się spisywała, ale do czasu, gdy wywołała u mnie wysyp na twarzy. Używałam jej zaledwie kilka miesięcy i byłam nawet zadowolona z efektów. Jesienią ubiegłego roku postanowiłam zrobić kolejną maseczkę z tej serii no i uwaga - dostałam wysyp na policzku. Pamiętam, że maseczka miała mega niewygodne opakowanie i bardzo chemiczny zapach. Po tym, co zrobiła z moją twarzą jesienią boję się do niej wrócić, więc lepiej uważajcie na tą maskę.
    Zalety:
    Wady:
    • po dłuższym stosowaniu podrażnia cerę