Balsamy do ciała

Pachnidelko
Holify - Body Lotion - Regenerujący balsam do ciała - 300 ml

• 16 maja 2024 o 12:26
    Jestem zawiedziona
    Kilka dni po pierwszej aplikacji odkryłam, że z ciekłego balsamu zrobił się kamień. Tak jakby balsam wysechł. To zdecydowany -. Takie rzeczy nie powinny się dziać. Co więcej, dla mnie zapach nie jest zbyt ciekawy i ten efekt nawilżenia jest naprawdę bardzo słaby... + za wygodne opakowanie z pompką, cenę i dostępność produktu.
  • 16 marca 2023 o 20:30
    Jest to moje pierwsze spotkanie z marką Gift of Nature i mogę stwierdzić, że na pewno nie ostatnie. Skusiłam się na zakup żelu i balsamu do skóry pięknej, choć suchej z uwagi na to, że w okresie zimowym moja skóra ma duża skłonność do przesuszeń, w tym czasie towarzyszy mi uczucie dyskomfortu i suchości, które znika po nałożeniu dobrze nawilżających i regenerujących kosmetyków do ciała. Opis producenta oraz połączenie właściwości odżywczych i regenerujących wydawały mi się ciekawe. To bardzo produkt, nie tylko dla skóry suchej, kosmetyk jest mocno nawilżający, odżywczy i daje szybkie uczucie ulgi przesuszonej skórze. OPAKOWANIE Opakowanie pod względem kształtu jest charakterystyczne dla kosmetyków do ciała tej marki. Plastikowa butelka w kolorze granatowym z wygodnym dozownikiem w formie pompki to praktyczne rozwiązanie ułatwiające codzienne korzystanie z kosmetyku. Ciekawe elementy graficzne, logo marki, nazwa produktu oraz wypisane jego główne cechy to elementy jakie znajdziemy na przedniej części opakowania. Butelka wykonana jest z grubego plastiku, więc niestety na bieżąco nie widać ile produktu jeszcze nam zostało. Z tyłu znajduje się dokładny opis produktu, z wyraźnie wypunktowanymi składnikami aktywnymi i funkcjami jakie ma spełniać. BALSAM Mam skórę normalną, w okresie zimowym jest zdecydowanie bardziej wymagającą, potrzebuje nawilżenia, odżywienia i regeneracji. Balsam ma przyjemną konsystencję i treściwą konsystencję. Posiada białą barwę i neutralny zapach, podobnie jak żel pod prysznic. Produkt bardzo łatwo się rozsmarowuje i w miarę szybko wchłania. Pozostawia na skórze aksamitną warstewkę, która daje uczucie miękkości i gładkości. Warstwa ta otula skórę, chorni przed działaniem czynników zewnętrznych, koi. Nawilżenie jest bardzo dobre i utrzymuje się przez dłuższą część dnia. Kosmetyk dosyć wydajny – butelka 300 ml starczyła mi na ponad miesiąc stosowania codziennie, po 2 razy dziennie. Cena korzystna (w promocji już za ok. 10 zł), dostępność również dobra, bo znajdziemy go w prawie każdej drogerii stacjonarnej i internetowej. PLUSY: + neutralny zapach + dobrze nawilża (skóra normalna) + szybko się wchłania + pozostawia na skórze ochronną warstewkę + wydajny + korzystna cena + dobra dostępność
    Drogeria Jasmin
    cola201
    17 października 2022 o 15:51
    Warto kupić!
    Balsam wyróżnia kolorowe piękne opakowanie, cała seria tej marki tak właśnie wygląda. Lubię balsamy z pompką, są praktyczne i higieniczne. Balsam ma delikatny, słodkawy zapach, prawie niewyczuwalny po nałożeniu. Konsystencja biała, treściwa, kremowa dość zbita, ale nie tłusta. Jedna pompka wystarczy na całą nogę. Balsam szybko się wchłania i mimo, że jest do skóry suchej to nie zostawia tłustej warstwy nawet podczas rozcierania. Zostawia gładki film na skórze, pozostawiając ją miękka i nawilżoną. Suche miejsca jak łydki czy kolana, nie tylko wyglądają lepiej, ale są przyjemne w dotyku. Podobnie z ramionami, gdzie mam zrogowaciałą skórę. Nie podrażnił ani nie uczulił. Produkt wystarczy na jakiś czas, nie na krótko w każdym bądź razie, stosowałam co drugi dzień. Jest w dobrej cenie i często są na niego promocje. Balsam nawilża zgodnie z tym co pisze producent. Polecam.
  • 4 sierpnia 2022 o 1:00
    Niska cena, dobra jakość
    W tej puli cenowej jeden z lepszych balsamów. Gęsty, ma formułę bliższą kremu, ale mimo to dobrze nawilżał skórę i szybko się wchłaniał. Specyficzny zapach, ale po pewnym czasie do przyzwyczajenia. Chętnie kupię kolejny lub wypróbuję inny z tej linii.
  • 1 marca 2022 o 15:08
    Nie dla mnie
    Niestety kolejny niewypał. Z tej serii testowałam serum, krem i piankę. Jedynie pianka była w porządku, reszta nie robiła kompletnie nic. Tak też było z tym balsamem. Mam suchą skórę, szczególnie na nogach i ten balsam dawał jedynie chwilowe ukojenie. Był dość gęsty i musiałam chwilę odczekać aż założę ubranie. Zapach najbardziej intensywny ze wszystkich produktów, ziołowy. Na koniec miałam problem z wydobyciem produktu, bo był za gęsty i nie przechodził przez rurkę z pompką. Niestety nie sprawdził się w swojej roli.
    Wady:
    • brak działania