Szampony do włosów

Kerastase Nutritive, Bain Magistral Odżywcza kąpiel

• 6 września 2023 o 18:40
    Plącze włosy i słabo się pieni
    Niestety dla mnie klapa. Szampon sie u mnie totalnie nie sprawdził. Cena nieadekwatna do jakości. Używałam wiele tańszych szamponów, które były o wiele lepsze. Szampon plącze włosy i kompletnie się nie pieni. Co chwilę muszę dodawać kolejne dozy, żeby w końcu umyć włosy. Co w rezultacie przekłada się na jego wydajność. Po kąpieli bardzo ciężko rozczesać włosy. Odżywienia żadnego nie zauważyłam, żadnego połysku. Zapach nawet w 1% nie utrzymuje się na włosach. Dla mnie porażka, w tej cenie polecam szmapony innych konkurencyjnych firm, które są o niebo lepsze.
  • 11 kwietnia 2021 o 19:18
    Odżywienie dla suchych włosów !
    Szampon zakupiłam po tym jak stan moich włosów wyglądał tragicznie po wielu zabiegach koloryzacji. Miałam włosy suche niczym siano i rozdwojone. Nic co stosowałam dotychczas nie dawało nawilżenia. Nawet profesjonalne fryzjerskie kosmetyki czy dodatkowe kuracje olejkami itd. Szampon uratował moje włosy. Po pół roku mogę powiedzieć, że ich stan jest nieco lepszy. Włosy są pięknie wygładzone. Nawet zaczęły rosnąć. Ich objętość nieco się zwiększyła. Szampon dobrze się pieni. Ma dobrą kremową konsystencję dzięki czemu jest wydajny. Wystarczy mała ilość by umyć nim dokładnie włosy. Zauważyłam , że moja skóra głowy jest dobrze oczyszczona. Nie mam odczucia swędzenia czy podrażnienia. Naprawdę jestem zadowolona i nie mogę się doczekać aby wypróbować inne produkty tej marki.
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Odżywienie
    • SOS dla zniszczonych włosów po wielu zabiegach koloryzacji
    • Stymuluje cebulki włosów do rośnięcia
    • Nadaje objętości
    • Uczucie dokładnego oczyszczenia
    • Nie podrażnia i nie wywołuje swędzenia
    Wady:
    • Cena ale naprawdę jest dobry
  • 10 kwietnia 2020 o 19:22
    Obłędny
    Do szamponu podchodziłam z mega dystansem ale coz raz nie zawsze . Zaopatrzyłam się od razu w 1000 ml butle z pompką ponieważ trafiłam na super promocje . Mam cienkie, suche włosy z tendencją do przetłuszczania . Po pierwszym razie zauważyłam diametralna różnicę ! Włosy po umyciu były mięciutkie, sypiące i lekkie ! Teraz myje je co dwa dni a nie jak poprzednio codziennie . Muszę wspomnieć o obłędnym zapachu . Zawsze jestem zdania że jeśli coś ma być dobre warto w to zainwestować . Z czystym sercem polecam Bain Magistral jest to najlepszy szampon od Kerastase a miałam okazję testować wiele szamponów od nich .
    Zalety:
    • Dzialanie
    Wady:
    • Może i cena ale i tak uważam że za taką jakość warto zapłacić niemałe pieniądze .