Balsamy do ciała

Cien Nature's Best, Body Butter with Cold Pressed Avocado Oil Masło do ciała z zimnotłoczonym olejem z awokado

4 na 51 opinię

• 15 grudnia 2020 o 8:46
    Może być
    Krem jest tani, zamknięty w plastikowym słoiczku, łatwo odkręcany, szata graficzna prosta ale miła dla oka. Konsystencja jest biała, gęsta, w kolorze białym. Zapach tego kremu jest dziwny - wyczuwam tam awokado, jak również jakiś perfumowany dodatek. Nie przypadł mi zbytnio do gustu i nie chciałabym tak pachnieć na codzień. Zapach utrzymuje się na skórze, ale po krótkim czasie się ulatnia. Do kupna skusiła mnie niska cena oraz dobry skład. Już na pierwszych miejscach mamy naturalne olejki, także producent nie kłamał. Rozprowadza się łatwo, nie podrażnia. Nie wchłania się błyskawicznie, ale pozostawia po sobie taką tłustą warstwekę. Jest to uciążliwe tylko na dłoniach, na ciele da się przeżyć. Ten krem to taki trochę tłuścioszek - idealny na zimę, natłuszczający i chroniący. Jego działanie jest naprawdę znakomite. Skóra jest miękka i elastyczna, bardzo dobrze odżywiona już po pierwszym razie. Nie uważam, aby był to zły kosmetyk, ale ponownie bym go nie kupiła. Sięgnęłam po niego z ciekawości ponieważ lubię produkty z naturalnymi składami, a na dodatek cena była kusząca. Myślę, że najlepiej nada się na suche łokcie, kolana oraz stopy - tutaj będzie strzałem w dziesiątkę. Dla mnie jednak na codzień jest zbyt ciężki (skóra mojego ciała jest wystarczająco nawilżona i nie wymaga mocnej regeneracji). Nie chcę dyskwalifiokwać tego kremu, ponieważ to tani produkt z dobrym składem i może naprawdę komuś pomóc, także polecam przetestować u siebie.
    Zalety:
    • konsystencja (masełkowata, łatwo się rozprowadza)
    • dobry skład
    • odżywczy (idealnie sprawdzi się na przesuszone łokcie, kolana oraz stopy)
    Wady:
    • dziwny zapach
    • tłusta warstwa (krem jest bardzo natłuszczający i ochronny, nadaje się lepiej na zimę i mrozy)