Kremy uniwersalne

Less is More Odżywczy krem do twarzy `Jojoba & lukrecja`

• 27 stycznia 2023 o 19:33
    Polubiłam go
    Brązowy szklany słoiczek z różową etykietą. Krem fajnie wygląda na półce. Konsystencja luźna, ale po nałożeniu na twarz ciężko ją rozsmarować. Zostawia biały nalot na skórze, ale szybko się wchłania więc to tylko moment jak wyglądamy biało. Krem ma ładny zapach. Kosmetyk dostałam gratis więc miło było go testować. Skóra po była nawilżona i wygładzona. Krem nie uczulał. Szkoda, że ma krótką datę ważności. Nie zdążyłam zużyć go całego, bo jest bardzo wydajny. Nie zapychał skóry. Nie zostawiał tłustego filmu. Trochę matowił. Bardzo dobry skład.
  • 13 listopada 2022 o 13:17
    Ponownie go nie kupię
    Na początku ten krem nawet mi się podobał ale z czasem dostrzegłam w nim kilka wad które mi przeszkadzały na tyle abym wiedziała że nie kupię go ponownie. Marka Less is more jest mi nieznana i dlatego sięgnęłam bo te kosmetyki jak byłam w Hebe. Było to badajże w zeszłym roku. Trafiłam akurat na małą promocje i zapłaciłam za niego ok. 30zł. Uważam że cena jak najbardziej w porządku patrząc że to kosmetyk o naturalnym składzie i z polskiej firmy. Opakowanie bardzo ekologiczne bo jest to słoiczek z ciemnego szkła. Z jednej strony mało higieniczny sposób aplikacji ale z drugiej to zawsze mnie wyrzucanego plastiku. Poza tym jego pojemność jest nieco większa niż standardowych kremów bo wynosi 60ml. Pachnie bardzo przyjemnie , świeżo . Niestety jak dla mnie krem ma zbyt rzadka konsystencje i to jest pierwszy minus ode mnie. Nie jest ona typowo rzadka i wodnista ale mocno się przelewa i ciężko nabiera na palec . Jest to krem z tych lekkich, nie tłustych i szybko się wchłania. Pozostawia delikatną warstwę na skórze która przeciwdziała utracie wody dzięki czemu skóra staje się odpowiednio nawilżona i miękka. Niestety przy dłuższym używaniu stwierdzam że ta warstwa na skórze zbyt się klei i mi to przeszkadza. O ile nakładam go przed makijażem to jest w miarę spoko ale gdy nakładam sam krem w dzień gdy się nie maluję to jest to mało komfortowe Super skład: Olej jojoba -regeneruję skóre , reguluje poziom sebum Olej ze słodkich migdałów-odżywia, nawilża, wygładza Olej z nasion ogórka-działa przeciwzapalnie, poprawia elastyczność, łagodzi podrażnienia, koi Skwalan-zapobiega utracie wody i pomaga w walce ze starzeniem skóry, ujędrnia Ekstrakt z korzenia lukrecji-łagodzi, działa przeciwalergicznie,
    Zalety:
    • PLUSY
    • polska firma ( z Poznania)
    • duża pojemność 60ml
    • delikatny zapach
    • ekologiczne opakowanie
    • skład 98 % naturalnym
    • produkt wegański
    • nie testowany na zwierzetach
    Wady:
    • Minus
    • zbyt rzadka konsystencja
    • lepka powłoka na skórze
    krokuch
    7 września 2022 o 17:34
    Nocna okluzja
    Krem w sporym słoiczku. Pachnie delikatnie, przyjemnie. Skład świetny. Rzadka konsystencja może być myląca, gdyż jest to bogaty specyfik. Fajnie się rozprowadza i cudownie otula skórę, choć wchłania się prawie do końca, dając aksamitne wykończenie. Doskonale zapobiega utracie wody z naskórka, co jest bardzo przydatne podczas nocnej pielęgnacji. Cena kusząca.
  • 10 lutego 2022 o 11:54
    Na nie
    Krem ma bardzo rzadką konsystencję oraz duże opakowanie przez co jest bardzo wydajny, niestety to jego jedyne plusy. Bardzo słabo nawilża (cera mieszana), pozostawia nieprzyjemne uczucie ściągniętej skóry, ze względu na konsystencję ciężko jest nałożyć niewielką warstwę, a jeśli nałożymy odrobinę za dużo, trudno jest go rozprowadzić tak, by na twarzy nie pozostały smugi.
  • 24 listopada 2021 o 23:37
    Ok
    Krem zakupiłam zachęcona promocją (20zł zamiast 40), dosyć dobrze się wchłania, jednak niestety roluje się na buzi. Ma przyjemny zapach i konsystencję, zostawia uczucie gładkiej skóry.
    Zalety:
    • Skład
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Roluje się nawet przy nałożeniu niewielkiej ilości