Maseczki w płachcie

Niuqi Rozświetlająca maska na tkaninie `Ananas`

• 10 grudnia 2022 o 0:29
    Pozostawia skórę lepką bez rozświetlenia
    Używa od:próbka
    Opakowanie produktu to żółta, plastikowa saszetka z nadrukiem ananasa. Płachta jest dość solidna, nie rozrywa się, ale osobiście musiałam ją dociąć do swojego kształtu twarzy, żeby lepiej przylegała. Po przycięciu trzymała się na twarzy bardzo dobrze i nie wysychała nadmiernie. Esencji jest dość dużo, ale nie spływa ona po szyji. Zapach sztucznie słodko-cytrusowy. Zgodnie z zaleceniem producenta, maskę trzymałam ok. 10 min. Po użyciu skóra była przyjemnie nawilżona, natomiast rozświetlenia nie zauważyłam. Niestety maseczka pozostawiła skórę dziwnie lepką na długi czas - przy jednoczesnym zaniku nawilżenia. Osobiście nie wrócę do niej ponownie i uważam ją za zbędny zakup.
    Zalety:
    • ilość esencji
    Wady:
    • nie rozświetla
    • pozostawia skórę lepką
  • 7 lutego 2022 o 19:07
    Nie zachwyciła mnie....
    Maseczkę zakupiłam podczs zakupów w Biedronce. Przeznaczona jest głównie do cer szarych, pozbawionych blasku. W składzie znajdziemy ekstrakt z ananasa i głębinową wodę morską. Opakowanie wygodnie się otwiera dzięki małym nacięciom, utrzymane jest w żółtym kolorze z obrazkiem soczystego ananasa. Wewnątrz znajduje się tkanina średniej grubości, nasączona odżywczą esencją. Sama płachta jest średnio wykrojona odstawała trochę przy czole ale jakoś udało mi się ją dopasować do twarzy. Po otwarciu czuć zapach słodkiego ananasa, wyczuwalny on jest także podczas całego zabiegu. Trzymałam ją na twarzy 20 minut, na początku czułam delikatne pieczenie które po chwili ustało. Po jej zdjęciu skóra była miękka, rozświetlona i ogólnie wyglądała świeżo, nie była podrażniona. Niestety esencja zostawiła u mnie delikatną, klejącą powłoczkę która mnie drażniła i musiałam ją zmyć. Maseczka nie zachwyciła mnie na tyle bym sięgnęła po nią ponownie.
  • 4 lutego 2022 o 21:23
    Kolejny niewypał od Niuqi
    Używa od:próbka
    Kolejna maska z owocowej serii z wodą atlantycką, która kusi nie tylko wyglądam opakowania ale i ceną. A do tego ten ananas, pewnie pachnie pięknie... Naiwne marzenia. Ale po kolei... Co do płachty powtórzę to samo co pisałam o fidze: Płachta w tego typu maskach ma dla mnie ogromne znaczenie (musi być dość cienka ale nie rwąca, elastyczna i przede wszystkim dobrej wielkości, dobrze wycięta). Tutaj nie został spełniony żaden z tych warunków... 1. Kształt płachty - Wąska ale podłożona. Nie dochodzi do boków twarzy. Za to sięga wysoko. 2. Płachta jest gruba i dość sztywna. Ciężko ją dobrze dopasować. Materiał był dość dobrze nawilżony ale szybko wysycha po nałożeniu na buzię. Należy ją nałożyć na 10 minut. Po tym czasie i tak maska jest niemal sucha, więc na dłużej po prostu nie ma sensu. Jedyny plus to to, że esencja szybko się wchłania i nie lepi. Czego się po niej nie spodziewałam. Jednak podczas masażu trochę się bieli. Sam płyn jest przezroczysty. Nie zostaje go dużo w opakowaniu. Esencja ma ładny zapach jak się ją wącha z opakownania. Taki trochę słodki ale rześki. Jednak po nałożeniu maski na twarz, okropność... Zapach jest nieprzyjemny, wręcz śmierdzi... Na szczęście po nałożeniu maski nie czuć szczypania czy pieczenia jak przy wersji z Figą. Poza nawilżeniem żadnych szczególnych efektów, no może jakieś bardzo minimalne rozświetlenie.
  • 10 października 2021 o 10:35
    Przyjemna
    Maseczka ma ładne opakowanie, niską cenę (ok. 4 zł w Biedronce. Płachta jest na mnie skrojona w sam raz, za wyjątkiem trochę za małych otworów na oczy, ale trochę je docięłam, lepiej dopasowałam i było dobrze. Jest bardzo dobrze nasączona i chłodzi skórę, jednak od razu po nałożeniu czułam delikatne pieczenie, ale później skóra nie okazała się podrażniona. Była za to promienna, odżywiona i pełna blasku.
  • 6 czerwca 2021 o 9:52
    Okropna
    Używa od:próbka
    Duże rozczarowanie. Po pierwsze, tkanina ma fatalne wymiary: za blisko osadzone, za wąskie i za krótkie otwory na oczy, za mały otwór na usta, za duże odstępy między otworami, nie pokrywa w całości słowiańskich policzków. Zdawałoby się, że płachta została zrobiona dla dziecka, gdyby nie była tak podłużna. Komfort noszenia maseczki jest więc bardzo niski w porównaniu do koreańskich pierwowzorów, które paradoksalnie lepiej dopasowują się do europejskiej twarzy. Po drugie, esencja pozostawia na twarzy nieprzyjemny, kleisty film i słabo się wchłania (nawet na skórze świeżo po dogłębnym oczyszczaniu i peelingu). Efektu rozświetlenia/poprawienia kolorytu nie dostrzegam. Zdecydowanie nie polecam.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie