Błyszczyki

NYX Professional Makeup Filler Instinct Plumping Lip Polish (Błyszczyk do ust)

KardiaM
    14 kwietnia 2024 o 10:03
    Dobry błyszczyk
    Poszukiwałam błyszczyka ze złotymi drobinkami, więc bez większego wahania zdecydowałam się na ten (wariant "Brunch Drunk"). Opakowanie (a w zasadzie jego zawartość :) ) przykuwa wzrok. Aplikator to ścięta pacynka, która nabiera odpowiednią ilość produktu i łatwo się go nakłada. Błyszczyk jest przezroczysty i ma zatopione złoto - miedziane drobinki. Niestety zapach jest chemiczny, ale na szczęście w moim przypadku nie przeszkodził mi w korzystaniu z błyszczyka. Po nałożeniu czułam mrowienie, jak przy wielu pomadkach, które optycznie miały powiększyć usta. Nie było to jednak dla mnie uciążliwe. Efekt, jaki daje, to przede wszystkim tafla i rozświetlenie. Pomimo zawartości drobinek rezultat nie jest tandetny. Na szczęście nie "drapały" mi delikatnej skóry warg. Błyszczyk nie kleił się, ale był wyczuwalny na ustach (dzięki temu wiedziałam też, że nadal się utrzymuje). Trwałość nie jest długa, ale nie liczyłam na to, bo to jednak błyszczyk, a nie zastygającą pomadka. Kosmetyk nie spowodował u mnie podrażnień, uczulenia, ale też nie nawilżyl warg. Nie liczyłam na to, bo do tego celu mam preparaty pielęgnujące (i swoją drogą o to też warto zadbać, zwłaszcza przed użyciem kosmetyków z drobinkami, bo niestety lubią one podkreślać suche skórki). Nie wiem, czy kupię ponownie, bo lubię testować nowości, ale może zdecyduję się na inny wariant kolorystyczny ;)
    Kate_75
    23 września 2022 o 14:46
    zawsze pod ręką
    Pierwsze opakowanie dostałam, kolejne znalazłam w promocyjnej cenie. Cena w promocji zachęca, ale kupuję głównie ze względu na optyczne powiększenie ust i niesamowity błysk.
  • 17 marca 2021 o 23:31
    Efekt nie warty tego bólu
    Błyszczyk ładnie nabłyszcza. Po aplikacji produktu usta wydają się pełniejsze, niestety mocno piecze /mrowi, że czasami nie mogłam wytrzymać i jak najszybciej chciałam to z siebie zmyć. Zapach tragiczny jak palący się plastik, nie do wytrzymania i wcale tak szybko się nie ulatnia. Cena moim zdaniem za wysoka. Produkt wydajny.
    Zalety:
    • usta są pełniejsze
    • kolorki
    Wady:
    • mocno piecze
  • 20 listopada 2020 o 16:38
    Super letni dodatek
    Rewelacyjny pomysł na wakacyjny wypad jeśli ktoś nie lubi kolorów a lubi błysk i świeżość. Mam go w odcieniu złocistym i przyznam szczerze że w połączeniu z rozświetlaczem zdecydowanie nadają piękny blask. Uwielbiam go również za formułę i aplikacje. Co prawda cena jest wygórowana jednak i tak polubiłam się z nim zbyt mocno żeby nie kupić. Do wad można zaliczyć to że mocno mrowi, nie pewnei to efekt powiększający. Dość długo utrzymuje się na ustach jednak mam wrażenie że nie zastyga, co w przypadku błyszczyków jest normalne. Można śmiało go nakładać na inne pomadki aby z matowych zrobić błyszczące!
    Zalety:
    • Wydajnosc
    • Różne odcienie do wyboru
    Wady:
    • Mocno mrowi na ustach
    • Drogi