Serum do twarzy

Bielenda Bakuchiol, Odbudowujące serum przeciwzmarszczkowe na dzień i na noc

• 15 marca 2025 o 21:38
    Lekkie serum
    Bakuchiol jest moim odkryciem, które stosuje latem, po sezonie z retinolem. Produkt zamknięty jest w szklaną, przezroczystą butelkę. Trochę razi mnie kiczowaty, plastikowy korek imitujący drewno :D Serum jest białe, ma lekką konsystencję, szybko sie wchłania nie pozostawiając lepkiej warstwy. Ma kwiatowy, przyjemny, ale dosc intensywny zapach. Używałam pod makijaż, nie wpłynął na jego trwałość. Serum nawilża, cera jest szybko przygotowana na dalsze etapy pielęgnacji, bardziej elastyczna. Nie zauważyłam efektów przeciwzmarszkowych, które obiecuje producent- w sumie się ich nie spodziewałam po produkcie za kilkanaście złotych z dyskontu. Moim zdaniem jest to przyjemne serum nawilżające dla cer niewymagających.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Nadaje się pod makijaż
    • Przyjemny zapach
    • Nawilża
    Wady:
    • Brak efektów anty aging
    AnaSky
    21 września 2024 o 15:28
    Bardzo dobre, tylko słabe wydajnościowo przy stosowaniu na twarz, szyję i dekolt
    Serum zapakowane jest w kartonik. Sama butelka jest szklana, posiada pompkę, która dobrze się sprawdza i nie zacina. Produkt zabezpiecza zamknięcie w postaci korka. Serum używałam zarówno rano, jak i wieczorem. Choć producent przy stosowaniu napisał, że serum może być stosowane solo, u mnie jednak było jak zawsze bazą pod krem - dopiero wówczas moja skóra czuła się komfortowo i zaopiekowana. Nie liczyłabym na Waszym miejscu na redukcję zmarszczek, ale ogólnie produkt jest bardzo przyjemny w używaniu, daje zauważalne efekty, jedynym zarzutem jest dość kiepska wydajność przy stosowaniu go na twarz, szyję i dekolt. Ciekawostką, o której przeczytałam już pod koniec stosowania produkt jest fakt, że zastosowano tu nowatorską formuła, gdzie baza serum (zwykła woda) została w dużej części zastąpiona hydrolatem z róży, słynącym ze swojego działania nawilżającego, tonizującego i wygładzającego. Wyjaśnił się też od razu zapach, którego nie do końca potrafiłam określić - rzeczywiście jest subtelnie różany. Cechy produktu: 97% składników pochodzenia naturalnego krótkie PAO 3 miesiące barwa produktu mleczna konsystencja lekkiego kremu
    Zalety:
    • ekologiczne podejście producenta (kartonik z certyfikatem FSC, butelka w 30% ze stłuczki poprodukcyjnej, opakowanie bez celofanu, czyli mniej plastiku
    • certyfikat PETA
    • subtelny, nieinwazyjny zapach
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia lepkiej ani tłustej warstwy
    • odczuwalnie nawilża, koi i wygładza
    • uelastycznia
    Wady:
    • mało wydajne
    Inne
  • 3 września 2023 o 17:10
    Bardzo otulająco-regenerujący, dla mnie za ciężki na dzień, chyba że zamiast kremu, sprawdzi się lepiej na noc i/lub w chłodzniejsze pory roku
    Serum kupiłam z sympatii do marki oraz na fali fascynacji bakuchiolem. I choć fascynacja u mnie jak i chyba na kosmetycznym rynku minęła, do tego serum sentyment mi zostanie. Dlaczego? Ponieważ jest to bardzo otulający i łagodzący produkt, idealny do regeneracji po kuracjach kwasowych czy po za szybkim wdrożeniu retinolu. Ma gęstszą formułę, która wymaga dłuższego wklepania po aplikacji. Przez chwilę bieli. Przez swą cięższą konsystencję jest też mniej wydajny. Wg mnie nie nadaje się też na dzień, chyba że zamiast kremu - od razu pod SPF, lub dla cer suchych. Bardziej sprawdzi się też na chłodniejsze pory roku. Najbardziej uniwersalny jest na noc, również ze względu na swoje działanie. Na dzień jednak szukam mniej aktywnych a bardziej nawilżających i barierowych produktów. Na plus wygodne szklane opakowanie z pompką - wzór charakterystyczny dla marki. Aplikuje się bez problemu, jednak tylko do pewnego momentu. Gdy produktu ubywa, pod koniec występuje typowy dla takich konsystencji problem z wydobyciem produktu. Charakteryzuje się bardzo wyrazistym kwiatowym zapachem, który przez jakiś czas utrzymuje się na skórze - nie dla osób wrażliwych na zapachy w kosmetykach. Przebija się aromat różany. Produkt jest uniwersalny, nie tylko dla cery dojrzałej. Oczywiście poza efektem łagodzącym podrażnienia i otuleniem wrażliwej skóry trudno tutaj mówić o działaniu wygładzającym. Na plus składniki pochodzenia naturalnego (97%) i deklaracja CF. Na minus - krótkie PAO - 3 m-ce, ale niska wydajność produktu, że na pewno zużyje się szybciej. Duża dostępność, niska cena. Polecam spróbować, jednak bez przesadzonych oczekiwań.
  • 25 czerwca 2023 o 8:44
    Jak krem
    Dla mnie te serum to był zwykły nawilżacz niczym krem do twarzy. Leciutki, szybko się wchłania i tyle. Używałam go głównie do szyi i spełniał swoje funkcje. Kosmetyk jest bezzapachowy. Opakowanie piękne, widać ile mamy produktu do końca. Dla mnie jak na serum, to trochę słabe, jako krem spoko. Plus za naturalny skład. Produkt bardzo wydajny. Nie zauważyłam spektakularnych efektów po tym serum, ale jako nawilżacz był ok.
    OlaMK
    3 czerwca 2023 o 6:17
    Przyjemność ze stosowania na 6
    Natknęłam się na nie w dyskoncie, cena wyprzedażowa - 20zł. Kupiłam. Trochę poleżało, nim otworzyłam. Po 2 dniach używania pobiegałam do sklepu z nadzieją na kolejne - już nie było, żałowałam. I niech to będzie najlepsza rekomendacja do zakupu. Cena niska ale czy dałabym więcej? Tu już bym się mocniej zastanowiła, ponieważ, poza wielką przyjemnością ze stosowania, efektów obiecywanych przez Producenta nie widzę. Według mnie to taki raczej rozcieńczony krem. Tzn. konsystencję ma lekkiego kremu ale jako samoistny krem jest za słaby, trzeba doklepać innym produktem. Dla mnie jego największe atuty, to: + mocny, różany zapach (nie lubię kwiatowych zapachów ale ten, to inna bajka; nie sztuczny aromat kwiatowych perfum a zapach prawdziwego, naturalnego, różanego ogrodu; coś wspaniałego) + dobrze współgra z moją często podrażnioną chemią skórą; bardzo delikatne, świetnie tolerowane Lista obietnic Producenta jest długa i, według mnie, mocno naciągana: Odbudowuje, rewitalizuje, ujędrnia, nawilża, regeneruje, wygładza zmarszczki, wzmacnia i uelastycznia skórę, wspomaga redukcję przebarwień i niedoskonałości, wyrównuje koloryt, przywraca cerze promienność i blask… eee, nie. Wydajność niższa, niż przy typowym serum (serum, to skoncentrowana formuła; nakładam kilka kropel, tutaj stosuję dwie małe pompki na samą twarz; zawartość buteleczki szybko znika). W mojej ocenie: wspaniale pachnąca emulsja, która pozytywnie wpływa na nawilżenie i ukojenie cery przy używaniu kosmetyków inwazyjnych (przeciwzmarszczkowych, przeciw przebarwieniom i innym takim, które wymagają nawilżającego wspomagacza).
    Zalety:
    • ogromna przyjemność ze stosowania
    • piękny, różany zapach
    • delikatne, nieinwazyjne, doskonale tolerowane przez skórę
    • lekkie, nie zapycha, nie klei
    • bardzo ładna buteleczka
    • jeżeli tylko zobaczę stacjonarnie w cenie 20-30zł, z chęcią kupię, jako miły dodatek do codziennej pielęgnacji