Pomadki i szminki

Lovely Lippy Lips Matte Lip Tint Satynowa pomadka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

VinMage
    7 sierpnia 2023 o 10:11
    Niby tak ale jednak nie
    Pomadka na ustach wygląda ślicznie... Ale przez pierwsze pół godziny, łatwo i bardzo brzydko się ściera, robią się grudy na ustach i ogólnie w noszeniu jest megaaa niekomfortowa, lepi się, wysusza i ogólnie czuć ją na ustach - czyli jest źle i nie polecam, ale za to bardzo przyjemnie się ją aplikuje i gdyby wszystkie pomadki miały taki aplikator jak ta to świat byłby piękniejszy.
    Zalety:
    • Aplikator jest cudowny
    • Spoko konsystencja
    • Jak się mocno ją przypudruje to nawet da się przeżyć
    Wady:
    • Ogólnie wszystko
    • Brzydko się "wyjada"
    • Czuć ją cały czas
    • Robią się grudy/gluty
  • 28 grudnia 2022 o 17:08
    Pomadka ta jest dosyć dobrą, podstawową propozycją, ale skłamałabym twierdząc, że najlepszą w swojej kategorii i w tej półce cenowej. Zdecydowanie ma bardzo ciekawe kolory, nieco inne, ale w miarę neutralne.
    Matowe, płynne pomadki do ust to już klasyk w kwestii długotrwałego makijażu na wargach. Jak dla mnie jest to najbardziej pewna opcja pod względem trwałości tego typu produktów, niestety nierzadko łączy się to również z efektem mocno przesuszonych ust, jednak na to znajdzie sposób już tylko prawidłowa pielęgnacja. Bardzo lubię zastygające formuły w pomadkach, ponieważ po pierwsze nie znoszę, kiedy tego typu produkty zostają na jedzeniu, szklankach czy sztućcach, z których korzystam, a po drugie jest to znacznie bardziej komfortowe i przyjemne w stosowaniu. Na propozycję od marki Lovely zdecydowałam się tak naprawdę w ciemno, podczas zakupów w drogerii Rossmann, po prostu postanowiłam skorzystać z aktualnie panującej promocji. Kosmetyk zamknięty został w niedużym opakowaniu o bardzo ciekawej formie i ładnej kolorystyce. Jego aplikator i część buteleczki posiada ciemnofioletową, prawie bordową, wpadającą w mat barwę i przechodzi gradientem w taki kolorek, jaki powinna mieć wybrana przez nas szminka. Dodatkowo umieszczono tutaj nazwę kosmetyku wraz z logiem jego producenta. Aplikator ma formę spłaszczonego, zakończonego bardziej ostro, mięciutkiego kopytka z dziurką w środku, jak dla mnie jest to bardzo wygodna forma nakładania tego typu produktów. Cena regularna wynosi około siedemnaście złotych, moim zdaniem jest to bardzo przyjemna, niezbyt wygórowana kwota. Pomadkę wybrałam dla siebie w kolorze o numerze 03. Jest to dosyć specyficzny odcień, o którym od razu można jednak powiedzieć, że ma on nudziakowe tony kolorystyczne. Dla mnie pomadka ta bezpośrednio podczas aplikacji ma podobną barwę do moich ust bez makijażu. Po zastygnięciu wpada w jasnofioletowe tony z domieszką beżu. Moim zdaniem kolor ten, mimo swojej specyfiki, jest w miarę uniwersalny i sprawdza się na co dzień. Kosmetyk ma niestety całkiem wodnistą, lejącą się konsystencję. Pigmentacja jest średnia, po zaaplikowaniu tylko jednej warstwy widać spore prześwity. Druga warstwa jest już znacznie bardziej pewnym i bezpiecznym rozwiązaniem. Pomadka dosyć szybko zastyga, daje matowe wykończenie, ale nie robi na skórze skorupki. Trwałość określiłabym jako średnią, kosmetyk dosyć szybko się zjada, ale co ciekawe nie zostaje na sztućcach czy kubkach. Dodatkowo warto wspomnieć o zapachu tej pomadki, który wyczuwalny jest jedynie z opakowania, a nie z aplikatora. Jest on bardzo trudny do opisania, ale zdecydowanie nie kojarzy mi się z produktami do makijażu. Jest trochę taki gumowy, może trochę niczym pielęgnacja, bardzo intuicyjny, ale neutralny i niedrażniący. Jak dla mnie pomadka ta jest dosyć dobrą, podstawową propozycją, ale skłamałabym twierdząc, że najlepszą w swojej kategorii i w tej półce cenowej. Zdecydowanie ma bardzo ciekawe kolory, nieco inne, ale w miarę neutralne. Raczej polecam, sama jednak skończyłam już swoje opakowanie i pewnie ponownie nie wrócę do tych propozycji.
    • Odcienie
    • Zastygająca formuła
    • Prawie w ogóle nie wysusza ust
    • Matowe wykończenie
    • Ładnie się zjada
    • Lejąca się konsystencja
    • Średnia trwałość
  • 29 listopada 2022 o 7:59
    Do codziennego makijażu wystarczy
    Matowa, trwała i przede wszystkim mocna pigmentacja. Kolor utrzymuje się przez wiele godzin. Nie wysusza ust. Pomadka ma wygodny aplikator i jest tania. Lovely ma bardzo rzadką konsystencję i łatwo rozprowadza się na ustach. Nałożona zastyga, zajmuje jej to około 2 minut, dlatego jest jeszcze czas na drobne poprawki. Pomadka Lovely nie rozmazuje się podczas picia, jedzenia suchych posiłków, przetrwa na deszczu czy podczas treningu. Polecam.
    • Jakość
  • 16 listopada 2022 o 19:11
    oj nie....
    Kupiłam odcień nr 2 taki ciepły nudziak który podkreśla usta delikatnie je przyciemniając. Zapłaciłam 8,50zł. Nie wiem dlaczego nazywany jest tintem bo dla mnie to po prostu matowa pomadka. Po zmyciu nie barwi ust, nie zostawia żadnego kolory. Tint wg mojej wiedzy to produkt o dość rzadkiej konsystencji który wżera się w skóre i ją zabarwia nie zostawiając widocznej warstwy kosmetyku Szybko zasycha do matu , jest dość lekka na ustach ale niestety klei się. Usta się nieprzyjemnie zlepiają nawet podczas mówienia, szminka nie zastyga do końca mimo że wydaje się sucha
    Zalety:
    • pigmentacja jest bardzo dobra. Wystarczy jedno pociągnięcie i idealnie kryjąca warstwa ląduje na ustach. Żadnych prześwitów czy smug
    • aplikator taki jak lubię- w kształcie łezki z dziurką w środku. Szpiczastym czubkiem można wygodnie wyrysować kontur. Gąbeczka bardzo miękka , nie drażni ust.
    • zapach określiłabym jako neutralny. Nie jest jakiś super umilający aplikacje ani też drażniący nozdrza.
    • opakowanie w ciekawej kolorystyce bordo z elementami ombre. Dodatkowo złote usta idealnie dopełniają tło.
    • Jest ono dość duże w stylu jumbo, nie wiem ile zwiera kosmetyku bo nie ma podanej gramatury ale podejrzewał że wystarczy na długo.
    • Nie jest bardzo trwała , zjada się nierównomiernie.
    Wady:
    • Minusem jest to że szminka cały czas, pomimo wyschnięcia na ustach klei się i to dość długo. Jest to bardzo uciążliwe i mało komfortowe. W moim przypadku skreśla produkt z używania. Po kilku razach wyrzuciłam ją bo usta maluje się po to aby odczucia były przyjemne a nie kłopotliwe
  • 17 czerwca 2022 o 3:54
    Nieeee!
    Ładnie pachnie, były nadzieje... Niestety. Jestem bardzo niezadowolona z tego produktu. Największą wadą jest to, że nie zastyga jak powinien, więc wargi kleją się do siebie, co dla mnie już na starcie go dyskwalifikuje. Usta pokrywa nieprzyjemna powłoka. Idzie w kubeł.
    Zalety:
    Wady:
    • Zła jakość, lepi się, tworzy nieprzyjemną powłokę