Kremy uniwersalne

Bielenda Eco Nature, Krem do twarzy detoksykująco-matujący `Woda kokosowa + zielona herbata + trawa cytrynowa`

• 21 lutego 2023 o 23:12
    Może być... ale szału nie ma :)
    Krem w uroczym małym szklanym opakowaniu, za co duży plus. Konsystencja nie jest wodnista. Po użyciu cera odżywiona, ale nie pozostawia uczucia tłustej skóry :) Krem dobrze się rozprowadza, więc jest naprawdę wydajny. Efekt matowienia widać tuż po aplikacji i utrzymuje się w moim przypadku około 4/5h. Zapach specyficzny, ale raczej przyjemny.
  • 1 lutego 2023 o 23:57
    Krem idealny dla mnie
    Krem jest w wygodnym opakowaniu i ma dość mocny specyficzny zapach . Ma lekką konsystencję dobrze się rozprowadza.. lecz dość długo się wchłania .. pozostawia na skórze lekki film .. ja go stosuje na noc właśnie dlatego.. gdyż na dzień wolę kremy które nie zostawiają filmu i szybko się wchłaniaja.. Ogólnie ma działanie detoksykująco i matującoe .. no w sumie można tak powiedzieć ale nie do końca .. mam mieszana skórę i po użyciu kremu jest dość tłusta i mam uczucie napicia skóry ..
  • 30 grudnia 2022 o 20:25
    Bardzo polubilam
    Krem zakupiłam na promocji w Biedrze i jestem z niego mega zadowolona. Mam cerę mieszana w kierunku tłustej a ten krem to super sprawa. Myślałam że produkt skoro matujący będzie z tych leciutkich żelowych a tu zaskoczenie-jest dosyć gęsty, wręcz maselkowaty. Trochę się bałam że zapcha moje pory i pogorszy stan cery a tu kolejna niespodzianka- krem matuje skórę zapewniając jej odpowiedni poziom nawilżenia. Skóra po jego zastosowaniu jest gładka, miękka i optycznie wygląda na prawdę zdecydowanie lepiej. Doskonale sprawdza się również pod makijaż- dobrze trzyma mat pod podkładem , zapewniając że podkład nie wyswieca się zbyt szybko. Mimo dobrego składu pachnie dosyć specyficznie ale nie jest to jak dla mnie brzydki zapach. Minusem jest też piękne szklane opakowanie ponieważ jestem osobą która lubi upuszczać różne rzeczy więc trochę jednak drżę że na płytkach zostanie z niego kupka nieszczęścia :-) cena jak wspomniałam w promocji to jakieś 11 zł. Na pewno jeszcze do niego wrócę.
  • 1 sierpnia 2022 o 12:34
    Przyjemny kremik na lato. Rzeczywiście matuje, co w upały ma znaczenie.
    Nigdy nie kupiłabym tego kremu, bo mam dojrzałą, mieszaną skórę i nie szukam produktów matujących. Lubię "glow". Dostałam w spadku po bliskiej osobie, która używała przez 2 tygodnie i zostawiła mi wyjeżdżając. Podeszłam do niego trochę nieufnie, no bo to matowanie... Niesłusznie. OPAKOWANIE Bardzo ładny słoiczek z nakrętką semi-korkową. Sporo z recyklingu, więc tu DUŻY plus. SKŁAD 99% procent składników pochodzenia naturalnego. Jeśli to dla kogoś ma znaczenie, to warto po krem sięgnąć. W składzie wyciągi z płatków owsianych (działanie łagodzące), zielona herbata (świetny antyoksydant). KONSYSTENCJA I ZAPACH Krem jest białawy, lekki. Przyjemnie cytrusowo pachnie . DZIAŁANIE Krem bardzo dobrze się rozprowadza. Stosowałam w dzień, na serum, pod krem z SPF i często jeszcze pod makijaż (krem CC i sypki puder na strefę T). Krem szybko się wchłania. Działanie matujące jest widoczne i utrzymuje się dość długo. Choć i tak stosuję sypki puder. Skóra jest gładka, aksamitna. Krem nie ściąga skóry, nie wysusza, nie podrażnia. Matowość jest miła w upały kiedy moja skóra świeci się nadmiernie. Co do działania "detoksyfikującego" nie wypowiadam się, bo nie wiem o o chodzi . Czy o działanie anty-oksydantów? PODSUMOWUJĄC Dobry krem dzienny na lato. Nadaje się dla mieszanej dojrzałej skóry. Matuje.
    Zalety:
    • matuje
    • skład
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • opakowanie eco
  • 19 lipca 2022 o 9:16
    Orzeźwiający zapach, efekt zmatowienia i fenomenalny skład
    Moja cera jest mieszana, z tendencją do podrażnień. kosmetyki do twarzy staram się wybierać zatem ostrożnie. Krem ma orzeźwiający zapach trawy cytrynowej i kokosa, zdecydowanie przypadł mi go gustu. Konsystencja jest dość gęstą ale przyjemnie się go nakłada, krem bardzo szybko się wchłania, pozostawia cerę zmatowioną, nie lepi się. Skóra jest po nim nawilżona, po kilku miesiącach użytkowania miałam wrażenie, że tłuste partie wyświęcają się po dłuższym czasie, więc efekt zmatowienia był widoczny. Opakowanie wykonane jest z dość grubego szkła, wygląda bardzo estetycznie. Krem jest wydajny i bardzo często można go dostać w niskiej promocyjnej cenie.
    Zalety:
    • Orzeźwiający zapach
    • Niska cena
    • efekt zmatowienia cery
    • dobry skład