Peelingi do twarzy

Uzdrovisco Roślinnie aktywny peeling 2 w 1 na ładną cerę

• 17 sierpnia 2024 o 17:52
    Mega wydajny i przyjemnie oczyszczający
    Peeling jest mega wydajny - każda saszetka wystarczyła mi na 3 użycia, a w opakowaniu są 2. Ma dość lejącą konsystencję, zawiera delikatnie peelingujące drobinki, które przyjemnie masują i lekko złuszczają martwy naskórek. Po użyciu, skóra była oczyszczona, miła w dotyku, odświeżona, zmiękczona. Naprawdę chętnie do niego wrócę!
  • 25 kwietnia 2024 o 15:15
    Delikatny ale skuteczny
    Peeling jest dostępny w saszetce i słoiczku z ciemnego szkła. Mam wersję w słoiczku - opakowanie jest wygodne, bardzo minimalistyczne, typowe dla kosmetyków naturalnych. A do takich właśnie należy ten peeling - ma 98% składników pochodzenia naturalnego. Zapach przypomina mi olejek migdałowy, jest delikatny, ale tej nuty zapachowej akurat nie lubię. Jest to peeling enzymatyczno - mechaniczny, stworzony na bazie enzymów z dyni, drobinek z orzecha i migdałów. Spodziewałam się solidniejszych drobinek, a jest ich tutaj niewiele. Fani mocniejszych peelingów nie będą zadowoleni. Konsystencja kremowa, lecz dość rzadka. Na początku poczułam się rozczarowana - po użyciu peelingu nie czułam żadnego efektu ścierającego, ani złuszczającego. Warto jednak dać mu szansę - jest to produkt bardzo delikatny i na efekty trzeba poczekać. Stosowany regularnie oczyszcza cerę, rozświetla, wyrównuje koloryt. Nie podrażnia przy tym i nie zapycha. Jest bardzo wydajny, a tymczasem na słoiczku brakuje informacji na temat stosowania - trzeba zatem przechowywać kartonik.
    Drogeria Super-Pharm
  • 2 stycznia 2024 o 20:41
    Delikatny lecz skuteczny, pięknie wygładza cerę
    Kilka miesięcy temu zapragnęłam odmiany od mojego ulubionego peelingu i wybór padł na ten produkt. Jest to moje pierwsze zetknięcie się z tą marką. Peeling ma naturalny skład, jest polskiej marki, ma zapewniać ładną cerę - same zalety. Zamknięty jest w szklanym słoiczku, co nieco przywodzi mi na myśl apteczne kosmetyki. Ma delikatny, subtelny zapach i żółty kolor. W kremowej konsystencji zatopione są delikatne, drobne drobinki ścierające. Peeling łagodnie lecz skutecznie odświeża skórę, pozostawiając ją wygładzoną i nawilżoną, gotową na przyjęcie następnego etapu pielęgnacji. Jest wydajny. Myślę, że nadaje się również do cery delikatnej. Nie podrażnia ani nie uczula.
    SandriQ
    10 listopada 2023 o 16:17
    Akurat nie dla mnie
    Uzdrowisko to polska marka ,która od kilku lat wprowadza na rynek naturalne kosmetyki. Pomimo mojego zamiłowania do takich marek jakoś nie było nam po drodze,aż do tej pory. Produkt zamknięty jest w saszetce,którą oryginalnie przedzielono na pół,co pozwala na dwa osobne zabiegi. Każda z części ma po 5ml. Prezentuje się bosko i oczywiście jest tu dużo nawiązań do natury. Kolorystyka jest głównie biało niebieska, za sprawą jasnego tła i prześlicznej,żywej grafiki kwiatów,a dokładnie fiołków ,umieszczonej w dolnej części.Nie jest to typowy rysunek,a jakby nadrukowane zdjęcie żywych kwiatów. Oprócz tego opakowanie ozdobiono rysunkami liści,również z tyłu. Oprócz tego druga strona posiada czarny druk na jasnym tle. Kosmetyk w 98 % ma składniki pochodzenia naturalnego. Rzeczywiście lista jest bogata i długa, pełna olei czy substancji nawilżających w tym enzymy z dyni czy ekstrakt z fiołka. Peeling to kosmetyk 2 w 1 ,czyli łączy w sobie siłę złuszczania enzymatycznego i mechanicznego,czyli po prostu odpowiednia opcja dla każdego. Producent nie uwględnił dla jakiej cery jest proponowany. Obecna jest data ważności. Do środka łatwo się dostać,ponieważ każda z części ma w jednym miejscu miejsce do rozerwania.Jest ono głęboko wycięte,więc już mamy ułatwienie. Produkt ma gestą konsystencję,ale z tych miękkich kremowych, żółty kolor i przepiękny zapach. Jest to bardzo apetyczny,nienachalny aromat kwiatowy,przypomina mi nutę perfum,ale skłania się ku naturalności,nie trąci sztucznością. Formuła peelingu została wzbogacona w drobiny orzecha i migdałów,są one jednak bardzo zmielone i mam wrażenie,że jest ich za mało. Kosmetyk mogą używać osoby również ze stanami zapalnymi ,wtedy peeling pozostawiają na twarzy bez masażu. Ja aktualnie nie mam krostek,więc wykonałam po nałożeniu na twarz delikatny ,kilkuminutowy masaż. Łatwo rozprowadza się po skórze,a drobiny są praktycznie niewyczuwalne. W czasie zalecanym przez producenta,specyfik wchłonął się w skórę,ale nie całkowicie. Po bezproblemowym usunięciu resztek, nie pozostawia żadnej warstwy,tylko wygładzony i miękki naskórek. Widać regenerację,a koloryt twarzy lepiej się prezentuje. Jedyny zarzut mam do oczyszczenia twarzy,bo nie widzę szczególnego działania w tym kierunku. Jest to produkt za delikatny na moje potrzeby,jednak jego działanie pielęgnacyjne jest na dobrym poziomie. Mojej przesuszonej skóry z defektami nie podrażnił i nie spowodował pogorszenia jej stanu. Wystarczył mi na dwa zabiegi ,więc jest jest to przeciętny wynik. Można go kupić w Naturze,również w pełnowymiarowej wersji. Świetny pomysł firmy,że wyszła naprzeciw klientowi i dała możliwość przetestowania najpierw mniejszej pojemności. Cena 7,99 za 2x5 ml troszkę zawyżona,akurat mi się udało kupić go za połowę tej kwoty.
    Zalety:
    • Opakowanie❤️
    • Konsystencja❤️
    • Zapach❤️
    • Działanie pielęgnacyjne ❤️
    Wady:
    • Cena standard????
    • Brak działania peelingującego????
    Drogeria Natura
  • 14 sierpnia 2022 o 13:39
    Efekt po użyciu zachwyca
    Peeling zakupiłam w drogerii Hebe z polecenia mojej ulubionej YouTuberki. I nie żałuję. Uwielbiam go od pierwszego użycia. Opakowanie - peeling zamknięty w szklanym słoiczku o pojemności 50 ml. Bardzo lubię szklane słoiczki. Mam wrażenie że są bardziej ekskluzywne. Słoiczek jest w kolorze ciemnego brązu, szkło nie przezroczyste. Bardzo mi się podoba. Szata graficzna idealnie w moich gustach. Zapach i konsystencja - zapach bardzo mi się spodobał. Słodki, intensywny, długo utrzymuje się na skórze twarzy. Fiołkowy. Konsystencja jest dość rzadka ale dobrze rozprowadza się ją na twarzy a nawet powiedziała bym że bardzo dobrze. Z łatwością się ją zmywa. Działanie - skóra po aplikacji to coś, czego zawsze oczekiwałam od peelingu. Jest niezwykle gładka i miła w dotyku. Dobrze nawilża. Jego skład to aż 98% naturalnych składników. Jest naprawdę wydajny. Nie ma efektu ściągania. Uwielbiam Jeden minus produktu - brakuje mi informacji o sposobie użycia na słoiczku. Musiałam zostawić opakowanie by za każdym razem spoglądać jak się go używa. Używając go raz w tygodniu z innymi produktami ciężko o tym pamiętać :) Uwielbiam go i będę wracać do niego często. Polecam Wam wypróbować
    Zalety:
    • szklany słoiczek, szata graficzna minimalistyczna, wygodny w użyciu
    • zapach słodki, intensywny, długo się utrzymuje
    • konsystencja jest dość rzadka, ale bardzo dobrze się ją rozprowadza i zmywa
    • skóra po aplikacji jest gładka i miła w dotyku
    • nie zapycha
    • jest wydajny
    • skład
    Wady:
    • Brak informacji o sposobie użycia na słoiczku, musiałam zachować pudełko by spoglądać na sposób użycia