Serum do twarzy

Uzdrovisco Roślinnie aktywne serum przeciw niedoskonałościom

Uzdrovisco Roślinnie Aktywne Serum Przeciw Niedoskonałościom 30ml
Uzdrovisco Roślinnie Aktywne Serum Fiołek 30ml

• 14 stycznia 2025 o 13:37
    Pomaga, ale spektakularnych efektów brak
    Serum znajduje się w buteleczce o pojemności 30 ml. Opakowanie zostało wykonane z ciemnego szkła, ale pod światło widać, ile kosmetyku jeszcze mamy. Funkcję aplikatora pełni tutaj pipeta, która nabiera odpowiednią ilość produktu i nie przecieka. Mamy tutaj również kartonik, na którym znajdziemy wszelkie ważne informacje. Zapach jest całkiem przyjemny. Kwiatowy, chyba to fiołek. Jest wyczuwalny podczas aplikacji, ale nie powala swoją intensywnością. Samo serum jest w kolorze zgaszonej żółci. Ma emulsyjną konsystencję. Z łatwością się rozprowadza, a po kilku sekundach się wchłania, zostawiając komfortową warstewkę ochronną. Dodam, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki. Do tego jest wrażliwa, skłonna do zaczerwienień. Serum bardzo dobrze nawilża. Przez to już nie potrzebuję kremu na dzień, od razu nakładam krem z filtrem. Stanowi świetną bazę pod makijaż, ponieważ ma matowe wykończenie i uspokaja nadmierne wydzielanie sebum w strefie T. Poza tym serum rzeczywiście zapobiega powstawaniu niedoskonałości. Jest ich trochę mniej, aczkolwiek nie są to spektakularne efekty. Ale kiedy już jakieś krostki się pojawią, zupełnie na nie nie działa - nie przyspiesza ich gojenia się, nie zmniejsza zaczerwienienia, nie zasusza ich, zupełnie nic. Ogółem to niezłe serum o całkiem skutecznym działaniu i mogę go polecić. Do ideału mu brakuje, ale jest warte przetestowania.
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża,
    • reguluje wydzielanie sebum,
    • nadaje się pod makijaż,
    • ogranicza ilość niedoskonałości,
    • skład.
    Wady:
    • nie przyspiesza gojenia się krostek.
  • 24 kwietnia 2024 o 22:04
    Wąkrotka azjatycka, niacynamid, ramnoza, kwas hialuronowy - tak wiele w niewielkiej buteleczce
    Jestem posiadaczką cery mieszanej, która od wielu lat zmaga się z niedoskonałościami. Jednak oprócz walki z tym dziadostwem ważne jest dla mnie, aby zapewnić mojej skórze odpowiednie nawilżenie, stąd moja decyzja o kupnie tego serum Opakowanie owego preparatu, mówiąc kolokwialnie, wprawia w zachwyt już na pierwszy rzut oka. Flakonik wykonany z ciemnego szkła, wyposażony w pipetę, nie tylko chroni zawartość przed degradującym wpływem światła, ale też dodaje produktowi nieco tajemniczości i elegancji. Dostępność serum w sklepach takich jak dm, Rossmann czy eZebra sprawia, że nabyć je można bez nadmiernego trudu, co jest niekwestionowanym atutem. Cena, choć na pierwszy rzut oka może wydawać się wysoka (50 zł za regularną ofertę), to jednak w promocji, jaką udało mi się wyłowić (21,45 zł), prezentuje się już znacznie atrakcyjniej. Przystępność cenowa w takim wypadku zdecydowanie wzrasta. Wydajność tego kosmetyku jest co najmniej satysfakcjonująca, gdyż buteleczka służyła mi przez dwa miesiące codziennego użytkowania. To przekłada się na całkiem przyzwoity stosunek jakości do ceny. Konsystencja tego produktu, będąca mleczną i szybko wchłaniającą się, gwarantuje komfort stosowania. Ponadto serum dobrze współgrało z kremem nawilżającym i SPF. Zapach - delikatny i przyjemny, zdecydowanie odbiega od aromatów, które bywają męczące czy nazbyt intensywne, przypominające receptury naszych babć. Skład zasługuje na szczególną uwagę, gdyż zawiera niacynamid, ramnoza, ekstrakt z fiołka trójbarwnego, wyciąg z wąkrotki azjatyckiej, trokserutyna, pantenol oraz hialuronian sodu, które są cenione w pielęgnacji skóry za swoje właściwości uspokajające i nawilżające. Efekty stosowania są namacalne, acz nie epokalne. Serum zauważalnie przyczyniło się do uspokojenia mojej cery, zredukowało ilość niedoskonałości, co uznaję za efekt godny podkreślenia. Skóra stała się miękka i wygładzona, co jest wynikiem nie do pogardzenia. Czy polecam? Nie wiem, serum nie było dla mnie odkryciem roku. Ale czy się dobrze spisało? Tak, jednak za 50 zł myślę, że jestem w stanie kupić lepszy produkt (choć to bezolejowe serum z Uzdrovisco)
    Zalety:
    • polska marka
    • cena w promocji
    • delikatny, przyjemny zapach
    • skład: liczne ekstrakty roślinne i niacynamid
    Wady:
    • cena regularna
    • nie są to oszałamiające efekty
  • 1 stycznia 2024 o 19:26
    Uzupełnienie pielęgnacji
    Produkt kupiłam zachęcona pozytywnymi recenzjami w internecie. Stosuję jako uzupełnienie pielęgnacji mojej cery, skłonnej do niedoskonałości. Serum nie lepi się, nie klei, nie obciąża i nie zapycha. Trudno mi jednoznacznie ocenić jaki wpływ ma na stan mojej skóry, bo stosuję je razem z innymi kosmetykami, wydaje się jednak że skóra jest pod kontrolą, z przyjemnością więc będę stosować dalej.
    Zalety:
    • lekka konsystencja,
  • 29 kwietnia 2023 o 18:06
    Cudo o pięknym zapachu
    To zdecydowanie najlepsze serum jakiego używałam. Nie klei się, szybko się wchłania i pozostawia skore pięknie matową. Nadaje się pod każdy krem (ja używam go ba dzień pod filtr ze skin79). Uspokaja i koi cerę tłusta ze skłonnością do trądziku, moim zdaniem również zmniejsza pory. Cera jest zdecydowanie łatwiejsza do ogarnięcia. Ogromnym plusem jest dla mnie piękny zapach, nienachalny i delikatny, przypominający subtelne nuty luksusowych perfum. Z czystym sumieniem polecam ten produkt.
    Pulpix
    12 grudnia 2021 o 15:56
    Dobrze reguluje cerę
    Mam cerę tłustą z niedoskonałościami. Serum używałam na noc, bo jest gęste i lekko lepkie. Pachnie ziołowo. Ładnie koi cerę. Nie jest to efekt wow, ale przyczynił się na pewno do stabilizacji mojej cery. Dobry skład i lubię się z tą serią, choć inne produkty z serii fiołek są fajniejsze. Serum zaskoczyło mnie wydajnością - wydaje się, ze szybko zużyjesz, a ja używałam kilka miesięcy codziennie. Nie podrażnia, nie ściąga.
    Zalety:
    • koi cerę
    • super wydajne
    Wady:
    • lepi się - lepiej używać na noc
    • nie ma efektu wow
    • bez promocji dość dorgie
    Drogeria Super-Pharm