Eyelinery

Bourjois Liner Pinceau 24h Eyeliner w Pędzelku 08 Noir Surrealiste
Bourjois Liner Pinceau Eyeliner w Pędzelku 08 2.5 ml

• 10 lutego 2025 o 7:24
    Bourjois Liner Pinceau 24h Eyeliner
    Bourjois Liner Pinceau 24h – eyeliner idealny na każdą okazję! Bourjois kolejny raz udowadnia, że zna się na makijażu! Liner Pinceau 24h to prawdziwe odkrycie – precyzja, trwałość i intensywna czerń w jednym produkcie. Aplikator w formie pędzelka jest bardzo precyzyjny, dzięki czemu narysowanie idealnej kreski nie sprawia żadnego problemu, nawet jeśli ktoś dopiero zaczyna przygodę z eyelinerami. Konsystencja produktu jest świetna – nie za rzadka, nie za gęsta, szybko zastyga, ale daje chwilę na poprawki, co uważam za duży plus. Trwałość jest fenomenalna! Eyeliner bez problemu wytrzymuje cały dzień – nie rozmazuje się ani nie kruszy, nawet przy bardziej wymagających warunkach, jak deszcz czy wilgoć. Zmywa się bez większego wysiłku przy użyciu dwufazowego płynu micelarnego. Opakowanie jest eleganckie i poręczne. Do tego niewielka buteleczka zmieści się w każdej kosmetyczce. Podsumowując – Bourjois Liner Pinceau 24h to must-have dla każdej fanki wyrazistego makijażu oczu. Idealny na co dzień i na większe wyjścia. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Intensywna, głęboka czerń
    • Precyzyjny pędzelek ułatwiający aplikację
    • Bardzo dobra trwałość – utrzymuje się cały dzień
    • Nie rozmazuje się i nie kruszy
    • Szybko zastyga, ale pozwala na drobne poprawki
    • Eleganckie, poręczne opakowanie
    Wady:
    • Wymaga odrobiny wprawy przy pierwszych użyciach
    • Może lekko blaknąć po wielu godzinach noszenia
    • Nieodpowiedni dla osób, które preferują matowe wykończenie – daje delikatny połysk
  • 14 kwietnia 2024 o 0:49
    OCZYwiście, kocie oczy :3
    Będę bronić tego kosmetyku. I nie dlatego, że szczerze lubię firmę Bourjois, tylko dlatego, że ten kosmetyk najzwyczajniej w świecie im wyszedł (jak wiele innych). Bourjois to Bourjois. ♥️ Bez dwóch zdań – ten eyeliner jest fantastyczny pod każdym względem. Począwszy od tubki, która jest zgrabna i elegancka, a pędzelek wygodny i precyzyjny, poprzez kolor czarny jak smoła, aż do konsystencji płynnej, mokrej, szybko zasychającej na powiece (ale nie w tubce!). Nie ma mowy, by się odbił, rozmazał, czy ukruszył w ciągu dnia. Nawet przy demakijażu trzyma się powieki jak szalony. Jest absolutnie nie do zdarcia! Musicie wiedzieć, że nie umiem robić kresek. Po prostu. Myślałam, że o kocich oczach mogę zapomnieć (miał wystarczyć mi tylko zielono-złoty kolor tęczówki, jeżeli chciałam mieć cokolwiek wspólnego z kotami). Wydawało mi się, że jestem skazana na tanioszkę – eyeliner od Eveline, który poleciła mi stara znajoma (tym produktem ciężko byłoby zrobić sobie makijażową krzywdę), aż w końcu podjęłam decyzję o - w moim przypadku - ryzykownej inwestycji Linera Pinceau (cena...) I byłam OCZArowana, co to potrafi wykombinować na powiece! Naprawdę jestem w szOKU, że potrafię zrobić tak perfekcyjne kreski w tak krótkim czasie! :D Poprzednie linery, z którymi miałam do czynienia, niestety zdawały egzaminu na mojej drżącej powiece i niezbyt pewnej dłoni. Serdecznie polecam każdej dziewczynie, która zaczyna swoją przygodę z kocim spojrzeniem. Natomiast panie, które już mają opanowane wszystkie triki również zapewne będą zadowolone z efektu, jaki zostanie osiągnięty za pomocą tego HITU. :)
  • 23 lipca 2023 o 11:35
    Narzekałam na wibo, a nie wiem co gorsze
    Zgadzam się w 100% z moimi poprzedniczkami. Nakładałam produkt na "gołą" powiekę, bez żadnych utrwalaczy/primerów. Wydaje mi się, że makijaż wykonywałam sprawnie, a tusz zasychał na butelce w mgnieniu oka zamieniając się w ciągnącą gumę. Po dwóch godzinach kreska przerwała się na obydwu powiekach w zewnętrznym kącie oka i odbiła się na górnej powiece. Demakijaż tego produktu jest nietypowy i uciążliwy, mianowicie trzeba go zrolować? Kupiłam eyeliner na promocji i nawet tych pieniędzy żałuję. 50zł to już zdecydowana przesada, bo ten bubel jakością nie odbiega od współczesnej wersji eyelinera od wibo (niestety). Z wibo przynajmniej nie zatyka skóry na rzęsach i zmywa się jak typowy tusz.
    Azafata
    5 lipca 2022 o 0:27
    Okropny
    Kupiłam 3 opakowania na zapas na dużej promocji sugerując się recenzjami starej wersji i bardzo żałuję, bo to naprawdę kiepski produkt:( Jeśli chodzi o poziom nasycenia koloru, to jest umiarkowanie czarny; pędzelek jest wygodny i dość precyzyjny, a samo opakowanie wygodne w użyciu. Niestety eyeliner na powiece zamienia się w kleistą, glutowatą naklejkę i mam wrazenie, ze odpada takimi płatami o konsystencji gumki recepturki (a nie mam tłustych czy problematycznej faktury powiek). Zdecydowanie zwiększył liczbę wypadających rzęs, mam wrazenie , ze zapycha mieszki włosowe rzęs, które się wręcz „duszą” i wypadają przy demakijażu. Trudno się go zmywa, zostają okruchy. Jest jak tani wodoodporny kosmetyk sprzed 20 lat. Zdecydowanie NIE polecam
  • 17 czerwca 2022 o 19:30
    24 godziny trwałości? Zapomnij!
    Szczerze powiedziawszy jestem załamana co ten eyeliner robi... Owszem, mam trudne oko (opadająca powieka z dużą ilością załamań), ale eyelinery z Eveline za połowę ceny tego radzą sobie o niebo lepiej... Jest to eyeliner z tych winylowych- czyli błyszczących które zostawiają taką warstwę jakby "nalepki" którą można zdrapać paznokciem. Ogólnie już tuż po namalowaniu kreski i jej wyschnięciu eyeliner po prostu się kruszy. Robią się dziury w miejscach gdzie skóra się załamuje i im dłużej się go nosi, tym bardziej się tam kruszy. Dodatkowo że to pędzelek, to po wyciągnięciu go i próbie nabrania ponownie atramentu jest kłopot, bo wyjście z buteleczki już zaczyna zasychać.
    Zalety:
    • Kolor - naprawdę czarny
    Wady:
    • kruszy się
    • już po namalowaniu kreski w załamaniach powieki eyeliner pęka i tworzy dziury