Balsamy do ciała

Fluff Superfood, Raspberry Burlee Body Cream (Krem do ciała `Malinowe Burlee`)

Fluff Krem do Ciała Cream Brulee z Malinami 200ml

• 4 marca 2024 o 14:06
    MEGA INTENSYWNY
    To kolejny mój nietrafiony zakup kosmetyku od firmy Fluff , a tak naprawdę Nacomi. Krem do ciała o zapachu Cream Burlee z malinami zakupiłam przez Internet zachęcona reklamą . Opis zapachu wydawał mi się niespotykany i ciekawy. Kosmetyk zamknięty jest w plastikowym opakowaniu z pompką , bardzo dobre rozwiązanie dlatego że kosmetyk jest bardzo gęsty i bez pompki na pewno byłby problem go wydostać . Pojemność 200 ml, a szata graficzna przyjemna dla oka. Produkt idealnie został nazwany kremem , ponieważ jak już wspomniałam jest on bardzo gęstej konsystencji . Zapach intensywny, mocny i bardzo słodki. I tak jak w poprzednich recenzowanych przeze mnie produktach tej marki zapach jest sztuczny , nienaturalny. Bardzo długo czułam ten zapach , gdzie ogólnie lubię taki efekt , ale w tym przypadku aż mnie mdliło. Po nasmarowaniu ciała pozostawia na długo tłusty film . Nie wchłania się szybko , więc na poranne smarowanko nie polecam. Krem ma w składzie olej kokosowy i masło shea , dlatego też uważam że bardziej ją natłuścił niż nawilżył. Według opisu producenta ma on ograniczać ucieczkę wody z głębszych warstw skóry, tzw. TEWL dzięki czemu dogłębnie nawilżać . Zauważyłam również że na pewno nie łagodzi podrażnionej i suchej skóry. Dodam jeszcze że za tą cenę czyli prawie 30 zł jest wiele o niebo lepszych balsamów czy kremów. Ja osobiście nie polecam .
    Zalety:
    • pompka
    Wady:
    • nie nawilża
    • pozostawia tłusty film
    • sztuczny zapach
  • 7 września 2022 o 19:09
    Dość fajny
    Balsam do ciała jest bardzo przyjemny w stosowaniu ma ładny zapach lecz działanie nie jest takie jak powinno być. Dość fajnie się wchłania ale nawilżenie nie jest wow. Cena jest taka średnia co do jakości produktu
  • 6 czerwca 2022 o 23:28
    Bardzo słaby balsam - ciężko się wchłania i nieprzyjemny zapach
    Balsam w końcu zużyłam do końca, bo żal mi było wyrzucić. Niestety zupełnie się nie sprawdził. Przede wszystkim bardzo ciężko się rozsmarowuje i zostawia białą poświatę. Nawilżenie jest znikome a balsam długo odczuwalny na skórze. Zapach miał być przyjemny i słodki a jest ciężki do zniesienia. Pompka szybko się popsuła co zupełnie utrudniało wydobycie kremu.
    Wady:
    • kiepsko się wchłania
    • nie nawilża
    • zapach nieprzyjemny
  • 28 kwietnia 2022 o 1:30
    Bardzo słaby produkt
    Z trzech kremów do ciała od Fluff ten wariant najbardziej mnie zainteresował pod względem ciekawego, niecodziennego zapachu oraz obiecanego przez producenta intensywnego nawilżenia. Niestety jestem rozczarowana i jednym i drugim. To już mój drugi kosmetyk od marki Fluff i tak samo jest do bani :( Konsystencja: Nie jest zbita, jest raczej lekka, ale nie spływa z dłoni. Rozprowadza się w porządku, jest białego koloru, pozostawiał mi białą poświatę jak nie wsmarowałam go okrężnymi ruchami. Nie wchłania się szybko, pozostawia tłusto-lepki film na skórze, nie polecam go nakładać kiedy mamy zamiar zaraz się ubrać, bo jest to nieprzyjemne i niekomfortowe. Zapach: W życiu bym nie zgadła zapachu jakbym nie wiedziała jaki to ma być. Jest za intensywny, po chwili staje się mdły. Z daleka jeszcze pół biedy, ale podsuwając bezpośrednio dłoń pod nos pełną kremu pachnie bardzo chemicznie, jakby spalenizną? maliny bardzo słabo czuć, jak już to takie karmelki mleczno-malinowe? Długo utrzymuje się na ciele. Czasem aż kręci mi się w głowie od niego. Działanie: Jest po prostu rozczarowujące. O nawilżeniu można zapomnieć. Nie łagodzi podrażnionej oraz swędzącej skóry. Jak skóra swędziała z suchości tak swędzi dalej pomimo kilku warstw i częstych reaplikacji. Po wchłonięciu się kremu czuć delikatne wygładzenie, ale nie utrzymuje się długo. Dla moich spragnionych nawilżenia nóg ten krem jest za słaby. Cena też nie jest sympatyczna.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • nie jest zgodny z opisem producenta
    • nie łagodzi świądu suchej skóry
    • za mocny i mdły zapach
  • 18 stycznia 2022 o 20:44
    gorszy od smoczego owocu
    Przy tej wersji "kremu" mamy ten sam problem - nie jest to krem, a mleczko. Nie wiem, o co chodzi z tymi nazwami. Wersja "malinowe brulee" jest tak słodka, że aż mdła. Ale na zimę jest to bardzo przyjemny zapach, taki cieplutki, od razu jest milej. Zwłaszcza, gdy za oknem mróz. Ta wersja jest też dużo mniej nawilżająca, niż "smoczy owoc". Produkt jest dosyć płynny i długo się wchłania. Po kilku minutach nie czuć tak dobrego nawilżenia, jak przy smoczym wariancie. Pod koniec opakowania pojawia się problem z wydobyciem resztek. Pompka nie zasysa kremu, który osiadł na dnie opakowania. Ciężko mi ocenić ten produkt bez porównywania go z innym.
    Zalety:
    • słodki, ciepły zapach
    • na początku wygodne opakowanie z pompką, które później nie daje sobie rady
    Wady:
    • słabo nawilża suchą skórę