Podkłady

Wet n Wild Photofocus, Dewy Lumineux Foundation Rozświetlający podkład do twarzy

E-Glamour.pl
Wet 'n' Wild Wet N Wild 30 ml
Wet 'n' Wild Wet N Wild 30 ml
Wet n Wild Dewy

Nasi użytkownicy zostawili 48 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Eulina
    23 listopada 2024 o 11:40
    Mieszane odczucia jeśli chodzi o cerę tłustą
    Jako posiadaczka cery tłustej wciąż szukam trwałego podkładu, który wytrzyma choć kilka godzin i nie będzie się ciasteczkował i utleniał. Trafiło tym razem na W&W Dewy. Jedne go chwaliły pod niebiosa, a drugie były zawiedzione. Ja jestem trochę po środku. Jeśli chodzi o konsystencję, to ja taką lubię - ani lejąca i cieknąca po ręce, ani gęsta maź. Taka kremowa w sam raz. Rozprowadza się bardzo dobrze. Nie tworzy smug i plam. Trwałość na tłustej cerze nie jest jakaś najgorsza, bo te 4-5 godzin wytrzymuje. Potem się zaczyna wświecać, ale wystarczy odcisnąć sebum chusteczką i nadal jest całkiem ok. Nie oksyduje. Przyznam, że produkt nie powoduje niedoskonałości na mojej twarzy, a nawet lekko ją pielęgnuje i chroni. Niestety u mnie podkład po czasie zbiera się gęstą masą we wszystkich zmarszczkach. Wygląda to nieestetycznie. Jeśli chcę ten nadmiar ściągnąć płatkiem kosmetycznym, to ścieram go zupełnie z twarzy. Miałam też problem z dobraniem koloru, bo albo są one bardzo jasne ( mam Nude Ivory), albo ciemne (Beige). Musiałabym je mieszać. Z tego co wiem, wielu osobom przeszkadza szpatułka zamiast pompki i faktycznie pompka jest idealnym rozwiązaniem w podkładzie, choć przyznam, że i tak wyciskam ilość produktu na wierzch dłoni więc jeśli zrobię to szpatułką, to nie stanowi to dla mnie problemu. Czy kupię ponownie ? Nie, ze względu na zbieranie się w zmarszczkach.
    _naatqa
    11 sierpnia 2024 o 19:27
    Pozytywne zaskoczenie
    Kupiłam ten podkład na promocji i nie spodziewałam się, że aż tak mi się spodoba. Mam cerę mieszaną, więc podkłady o rozświetlającym, "mokrym" wykończeniu potrafią po zaledwie 2-3 godzinach wyglądać potwornie. A tu tak nie jest. Oczywiście, wyświeca się szybciej niż podkład matujący, ale nie stanowiło to dla mnie dużego problemu Mniej więcej po 4-5 godzinach odciskałam nadmiar sebum w bibułkę matującą i przypudrowywałam się i cała twarz znowu wyglądała świeżo. Podkład nie znikał z twarzy, nie wycierał się i nie ważył. Krycie określałabym jako średnie. Największym minusem jest aplikator, wolałabym, żebym była to pompka. Z pewnością nie polecam nakładać podkładu na twarz bezpośrednio z aplikatora, bo nie jest to higieniczne rozwiązanie. Sugeruje, aby wyłożyć na rękę lub jakąś podkładką i dopiero aplikować go na twarz. Uważam, że polubią się z nim cery suche oraz mieszane i tłuste, które lubią naturalne wykończenie lub nie zależy im na 8-godzinym matowym wykończeniu.
    Aleskor
    22 czerwca 2022 o 23:19
    Przyjemny podkład o średnim kryciu
    Średnie krycie, świetliste wykończenie. Charakterystyczna szpatułka, która według mnie raczej jest na minus- preferuje tradycyjne opakowania, są według mnie bardziej higieniczne. Do cery normalnej w stronę sucha lub suchej w stronę normalną zależy od pory roku ???? całkiem fajny
    Ariessa
    13 czerwca 2022 o 8:51
    Skromne plusy przytłoczone przez duże minusy
    Przyznaję, że kupiłam ten podkład, gdy marka Wet'n'Wild znikała z Rossmanna i można było kupić ich kosmetyki za naprawdę małe pieniądze. Gdzieś tam z tyłu głowy miałam obawy, że podkład rozświetlający i nawilżający z pewnością nie jest dedykowany cerze tłustej, ale dopisek "photofocus" zrobił swoje - zawsze mam nadzieję, że coś takiego będzie dobrze wyglądać w każdym świetle. Informacja o zmniejszeniu widoczności porów dobiła targu, w końcu to sztandarowy problem mojej cery, więc może jednak się nada? Przejrzałam wcześniejsze recenzje i widzę, że w kwestii konsystencji zdania są podzielone. Według mnie podkład jest z gatunku tych bardziej gęstych, kremowych. Z pewnością sucha skóra doceni to bardziej. Krycie dobre, co najmniej średnie, w każdym bądź razie przebarwienia udało się zakamuflować. Minusy? Przede wszystkim szpatułka do nakładania podkładu to kompletne nieporozumienie. Nie wiem, czy miała służyć do bezpośredniej aplikacji produktu na twarz (mało higieniczne) czy na dłoń (równie dobrze można wylać z buteleczki), ale ten wynalazek wepchnął się na trzeciego i jest moim zdaniem nieudanym pomysłem. Konsystencja jak dla mnie zbyt ciężka, aczkolwiek podkład rozprowadza się gładko. Największym rozczarowaniem jest widoczność porów, co to miały zostać zniwelowane. Stało się dokładnie odwrotnie - podkład zrobił ze mnie ciasteczkowego potwora. Część policzków wyglądała, jakby podkład się "zwarzył" albo wymieszał z pudrem. To samo miało miejsce w skrzydełkach nosa, na brodzie i między brwiami. Nie miało znaczenia stosowanie wcześniej kremu nawilżającego, a nawet bazy, za każdym razem widok był tak samo niechlujny. Recenzowany delikwent właził również w każdą linię w okolicach oczu ukazując mi zmarszczki, o których istnieniu nie wiedziałam. Plusy? A nawet znalazłam. Na bokach twarzy oraz czole Dewy Lumineux sprawiał wrażenie całkowicie zgodnego z założeniami. W tych miejscach buźka zyskiwała zdrowy, delikatnie satynowy blask - nawet moja przetłuszczająca się cera nie psuła tego efektu. Gdyby tak prezentowała się cała twarz, byłabym zadowolona, ale resztę pochłonął zły duch "ciastkowania", z którym niewiele mogłam zrobić. Cera była fragmentarycznie promienna, zmniejszenie porów okazało się fikcją. Męczyłam się z tym podkładem, mieszałam z kremem, aby prezentował się naturalniej i tak dobrnęłam do końca, chociaż miałam ochotę zrobić rzut do kosza. Choćby podkład Wet'n'Wild wrócił na półki, ja do niego wracać nie zamierzam.
    mrtzx
    15 stycznia 2022 o 20:29
    Przyjemny, lekki efekt mimo dobrego krycia.
    Kupiłam z polecenia i się nie zawiodłam. Mam wyjątkowo trudną, alergiczną, mieszaną, naczynkową skórę. W podkładach kryjących zawsze pokazywały się skórki. Jednak tym razem uzyskałam fajny efekt wygładzenia, nawilżenia i krycia. Bez podrażnionych oczu, bez alergii.
    Zalety:
    • kolor jasny jest w ciepłym odcieniu
    • sposób rozkładania podkładu (żadnych smug)
    Wady:
    • opakowanie nie jest dla mnie praktycznie (ciężko wydostać końcówkę podkładu)