Kremy pod oczy

Pyunkang Yul Black Tea Time Reverse Krem pod Oczy 25ml
Pyunkang Yul Black Tea

• 26 lipca 2023 o 16:03
    Mega lekki
    Krem zawiera mieszankę roślin, sfermentowaną czarną herbatę, ekstrakt z Centella asiatica, mieszanka masła shea, oleju z nasion makadamia, kwasu hialuronowego i ceramidu. Krem minimalizuje widoczność drobnych linii, zmarszczek i innych oznak starzenia się. Ma lekką, bezzapachową formułę. Jego zadaniem jest wzmacniać delikatną skórę wokół oczu, wygładzać ją oraz redukować cienie. Jest świetny. Fajnie nawilża i faktycznie redukuje cię nie pod oczami zmniejsza opuchliznę.
    Zalety:
    • wydajnosc
  • 4 czerwca 2023 o 19:57
    Ładnie nawilża
    Krem ma lekką konsystencję, która bardzo szybko się wchłania, ale także pozostawia skórę pod oczami nawilżoną i odżywioną. Krem jest bardzo wydajny i ma ciekawy skład. Polecam wypróbować :)
    Zalety:
    • działanie
  • 1 marca 2023 o 10:37
    Nawilża i odżywia, ale nie redukuje nawet drobnych zmarszczek
    Do zakupu kremu pod oczy z serii Black Tea Time Reverse zachęcił mnie fakt, że marka Pyunkang Yul cieszy się dobrą sławą wśród konsumentów ze względu na dobre, naturalne składy oraz działanie. Nie bez znaczenia była również urocza, artystyczna szata graficzna przedstawiająca faunę i florę rysowaną srebrną kredką na czarnym tle. Niewątpliwie nadaje szyku całej serii. Krem możemy nabyć w dwóch pojemnościach: 9 ml i 25 ml. Jako, że był to mój pierwszy raz z tym kosmetykiem to asekurancko postanowiłam wypróbować mniejszą wersję. Czarna, plastikowa tubka zakończona jest wąskim "dziubkiem", który precyzyjnie dozuje wymaganą ilość produktu. Przed światem zewnętrznym chroni go srebrna nakrętka, która stabilnie utrzymuje opakowanie w pionie. Konsystencja kremu jest dość gęsta, ale przy tym lekka, szybko wchłaniająca się i wydajna. Kolor biały, bez zapachu. Skład kremu obfituje w moc dobroczynnych składników takich, jak: *olej makadamia *niacynamid *masło shea *wosk pszczeli *3 rodzaje kwasu hialuronowego *fermentowana czarna herbata *6 ekstraktów roślinnych *adenozyna *beta-glukan *ceramidy *peptydy *lecytyna Żeby nie było zbyt różowo pojawia się też disodium EDTA oraz trometamina. Producent obiecuje nawilżenie, odżywienie, redukcję drobnych linii i zmarszczek oraz rozjaśnienie cieni pod oczami. Powiem tak - pół na pół ;) Mogę z pełną odpowiedzialnością przyznać, że krem bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę pod oczami. Sprawia, że staje się miękka, sprężysta i gładka. Ta gładkość nie oznacza jednak wygładzenia zmarszczek. Zresztą nawet się nie łudziłam, że tak się stanie, szczerze mówiąc. Wierzę jednak w to (oby nie naiwnie), że krem ma prewencyjne działanie przeciwzmarszczkowe. Redukcji cieni pod oczami również nie zauważyłam. Może na młodszej skórze/mniejszych cieniach byłby jakiś efekt, ale u mnie działa tylko podkład i korektor ;) Bardzo cenię sobie wydajność tego kremu. 9 ml wystarczyło mi na kilka miesięcy stosowania, bo potrzeba niewielkiej ilości, aby nakremować skórę pod oczami i powieki. Dodatkowo krem nie uczula i nie podrażnia oczu nawet wtedy, gdy przypadkiem się do nich dostanie. Krem polecam raczej osobom o niewymagającej skórze pod oczami. Pierwsze oznaki starzenia, cienie czy opuchnięcia po nocy to zbyt duże wyzwanie dla tego kosmetyku pomimo obietnic marki Pyunkang Yul.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • odżywienie
    • wygładzenie i miękkość
    • sprężystość
    • lekka, przyjemnie rozprowadzająca się formuła
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    • brak zapachu
    • dobry skład
    Wady:
    • trometamina w składzie
    • brak działania przeciwzmarszczkowego
    • nie rozjaśnia cieni pod oczami
  • 23 grudnia 2021 o 23:58
    Jestem na tak :)
    Krem bardzo wydajny i przyjemny w użyciu. Szczerze powiedziwszy, nie wierzę, że kosmetyki pod oczy mogą zmniejszać lub niwelować zmarszczki. Oczekuję, że krem będzie nawilżał i odżywiał skórę w tej okolicy. To właśnie zapewniał mi ten kosmetyk. Do tego dodajmy bezproblemową aplikację i higieczne opakowanie i mamy to, co istotne :).
    Zalety:
    • opakowanie ( bez problemu nabieram tyle kremu, ile chcę)
    • bezproblemowa aplikacja
    • kosmetyk szybko się wchłania
    • dobrze współpracuje z podkładami/ korektorami
    • nawilża i odżywia skórę pod oczami
    • cana adekwatna do jakości
    • krem jest wydajny
    Wady:
    • nic takiego nie zauważyłam
  • 29 stycznia 2021 o 18:02
    Super produkt
    Produkt znakomicie niweluje cienie pod oczami, dodatkowo nawilża suchą skórę w tych miejscach. Bardzo łatwa aplikacja, a sama konsystencja przyjemna dzięki czemu produkt jest wydajny.