Maseczki klasyczne

Clinique Anti Blemish Solutions, Oil-Control Cleansing Mask (Maseczka oczyszczająca)

Clinique Anti-Blemish Solutions Maseczka do twarzy przeciw wypryskom 100ml

• 11 sierpnia 2024 o 12:15
    Fantastyczna!
    Mimo, iż jestem posiadaczką cery suchej i wrażliwej, to nie zapominam o solidnym oczyszczaniu. Nie jest jednak łatwo, bo wiele popularnych kosmetyków tego typu (masek, peelingów) podrażnia moją skórę i w efekcie zamiast oczyszczania mam masę krostek, suchych placków i czerwone lico. Ale...nie Anti Blemish! To, co ta maska wyczynia przechodzi moje najśmielsze oczekiwania - zdenkowałam właśnie ze smutkiem pierwsze opakowanie, ale kolejne już do mnie jedzie (i na nim z całą pewnością się nasza znajomość nie zakończy) ;). Anti Blemish zamknięta została w estetycznej i co ważne, funkcjonalnej, miękkiej tubie zamykanej na zatrzask. Jej konsystencja jest nieco inna od tego, co zazwyczaj znałam z masek glinkowych - jest dość gęsta i jednocześnie zaskakująco lekka, ale nie spływa i nie zastyga na mur - beton, bardzo łatwo też ją rozprowadzić oraz (po upływie wskazanego przez producenta czasu) - spłukać. Zapachu praktycznie tutaj brak - co akurat mnie cieszy. Używam jej raz w tygodniu, na umytą i osuszoną skórę, na pięć minut i ani sekundy dłużej - ale te pięć minut czyni istne cuda z moją cerą! Oczyszczenie jest zauważalne gołym okiem, podobnie jak zwężenie porów, rozjaśnienie i ujednolicenie kolorytu oraz niesamowity blask i wygładzenie - buzia jest tak miękka i ładna, że aż chce się jej dotykać. Nie jest wysuszona czy podrażniona, nie jest też ściągnięta, czym byłam po pierwszym użyciu bardzo zaskoczona (pozytywnie, oczywiście!) Co ważne, efekty te utrzymują się dobrych kilka dni, a regularne stosowanie korzystnie wpływa na wygląd skóry - ewidentnie nie zanieczyszcza się tak, jak wcześniej, jest mega, mega gładka, a makijaż trzyma się niczym przyspawany. Bardzo lubię łączyć ją z maską nawilżającą - najpierw nakładam Anti Blemish, a następnie maskę w płachcie - mam wrażenie, że wówczas ta druga działa o wiele lepiej, bardziej dogłębnie. Podobnie jest z serami - one również lepiej działają, gdy najpierw użyję tej maseczki, a przyznam, że po żadnej glinkowej masce nie widziałam aż tak szybkich i tak odczuwalnych efektów. Aha, dodam jeszcze, zebyście nie zrażały się ceną - akurat ten kosmetyk należy do bardzo wydajnych i z całą pewnością posłuży wam długo. Cóż więcej mogę powiedzieć - jeśli potrzebujecie czegoś, co oczyści, wygładzi i poprawi kondycję skóry i jednocześnie nie zmieni jej w suszoną śliwkę, to dobrze trafiłyście - Anti Blemish jest mega delikatna i przyjazna wrażliwej skórze, a przy tym robi to, co powinna robić każda solidnie oczyszczająca maseczka. Ja jestem nią oczarowana i śmiało wam ją polecam - to Photoshop w tubce ♥️
  • 4 stycznia 2022 o 14:30
    Świetna maseczka
    Mam cerę mieszana i wypryski niestety się na niej pojawiają. Ta maska świetnie łagodzi i goi zmiany trądzikowe. Jest wydajna, cera po niej już po pierwszym zastosowaniu wyglada znacznie lepiej. Zmywanie maski nie stanowi problemu i szybko się ja zmywa co czasami jest niestety problematyczne ale nie w tym przypadku. Ogólnie super produkt polecam
    Zalety:
    • Działanie
    • Wygląd skory po zastosowaniu
    Wady:
  • 20 października 2020 o 23:52
    Maska idealna do cery mieszanej/ tłustej
    Z kosmetykami marki Clinique miałam styczność po raz pierwszy, także bardzo dziękuję wizażowi za możliwość testowania. Mam cerę mieszaną, a więc tłustą w strefie T oraz zmagam się z trądzikiem, określiłabym w stopniu średnim. Występują też u mnie jak to przy tym typie cery zaskórniki oraz rozszerzone pory, które naprawdę potrafią uprzykrzyć życie. Od początku, maska jest w tubce o pojemności 100 ml, nie jest odkręcana za co duży plus. Jest koloru białego, nie jest gęsta, ani lejąca się, ale wystarczy naprawdę niewielka ilość aby pokryć całą twarz. Maska po nałożeniu dosyć szybko zastyga, tworząc efekt gipsu na twarzy. Producent zaleca, aby po 5 min. zmyć, a więc czas standardowy jeśli chodzi o maski. Jeśli chodzi o zapach jest jest dosyć delikatny, ale ja jestem bardzo wyczulona na zapach i trochę mnie drażnił, czułam zapach chemiczny, trochę przypominający zapach farby. Jeśli chodzi o działanie, po kilku tygodniowym stosowaniu zazwyczaj 2/3 razy w tygodniu zauważyłam efekty już po pierwszym tygodniu. Cera stała się bardziej oczyszczona gładsza, bardziej nieskazitelna, a niedoskonałości zaczęły wysychać i zanikać. Zauważyłam też mniejsze pory oraz zmniejszoną liczbę zaskórników, czyli wszystko to czego od maski oczekiwałam. Na pewno jeszcze sięgnę po tą maskę zwłaszcza, że jest bardzo wydajna.
  • 12 października 2020 o 8:19
    Bardzo fajna maseczka
    Maseczka ma przyjemny zapach, jest bardzo wydajna, wystarczy na kilka aplikacji. Po wyschnięciu nie tworzy się mocna skorupa ściągająca za co dla mnie wielki plus. Skóra wyraźnie oczyszczona. Ogólnie jak dla mnie cana zbyt wysoka.
  • 11 października 2020 o 19:15
    Genialna maska, moim zdaniem najskuteczniejsza maska z glinką jakiej używałam
    Mam cerę mieszaną, przetłuszczającą się w strefie T. Na mojej skórze widnieją niestety rozszerzone pory, które są chyba największą moją zmorą, podskórne grudki, a także nierzadko zaskórniki. Ucieszyłam się mega z udziału w tym testowaniu bo moja skóra nieźle wariuje, mało co ostatnio jest w stanie poskromić jej wygląd a przeboje z nadprodukcją sebum są na porządku dziennym. Jeśli chodzi o doświadczenia z marką Clinique to mam niewielkie, jednak ta maska zdecydowanie zostaje moim odkryciem i w tych testach wybierając ją w zestawie przyznam, że trafiłam w 10 i będzie to produkt do którego wrócę na pewno. Sama maska zapakowana jest w elegancki kartonik z dostępnymi informacjami na temat produktu. Maska znajduje się w tubce o pojemności 100ml, z elastycznego plastiku oraz solidnie wykonaną zatyczką na klik. Maska ma niemal niewyczuwalny zapach, pachnie bardzo słabo a jeśli miałabym określić ten zapach to najnaturalniejszy to on nie jest ale na szczęście nie pachnie intensywnie więc jest ok. Jeśli chodzi o samą maskę ma biały kolor i jest tylko pozornie bardzo gęsta bo podczas nakładania ją na skórę okazuje się, że wystarczy niewielka doza by pokryć nią wystarczająco całą twarz. Maska jak na glinkę jest dosyć "wilgotna" co dla mnie jest na plus, szczerze podczas aplikacji bardziej wygląda jak maska kremowa niż glinkowa ale wcale mi to nie przeszkadza. Maska zaskoczyła mnie wydajnością, aplikowałam ją ok 6 razy i zużycia praktycznie nie widzę za to efekty jak najbardziej. Maskę zgodnie z zaleceniem producenta po aplikacji trzymałam 5 minut, w sumie wydało mi się to bardzo krótko jednak pomyślałam OK, spróbuję najpierw według zaleceń producenta. Maska po upływie tego czasu, solidnie zastyga i mam poczucie takiego lekkiego gipsu na twarzy. O dziwo zmywanie jej nie jest tak uciążliwe jak zmywanie innych produktów glinkowych, szybko się domywa i jest pod tym względem bez problemowa. Podczas jej zmywania czuć przede wszystkim baaaaardzo gładką skórę - jak po porządnym peelingu lub kwasie. No uczucie kiedy ją zmywałam po raz pierwszy aż mnie zamurowało bo skóra twarzy była po prostu ultra miękka. Skóra po osuszeniu twarzy ręcznikiem jest matowa, jednolita i ku mojemu zdziwieniu nie jest spięta, podrażniona czy zaczerwieniona. Skóra twarzy jest wyraźnie odświeżona, odprężona, dużo jaśniejsza a pory zdecydowanie zmniejszone. Po regularnym stosowaniu widzę, jak poprawił się stan cery, w między czasie celowo nie robiłam innych masek ani peelingów i normalnie moja skóra byłaby okropnie zapchana, a z tą maską grudki szczególnie w okolicy czoła i brody są mniej widoczne, a cera zrobiła się dużo gładsza i chłonie każdy kosmetyk. Za każdym razem kiedy ją stosowałam czułam jakbym robiła dla skóry taki totalny doczyszczający detoks. A najlepsze w tej masce jest to, że efekt zwężonych porów i mniejszego przetłuszczania skóry zauważam nawet 2 dni po jej zrobieniu! Świetne efekty daje również zrobienie jej tuż przed mejkapem kiedy chcemy uzyskać by makijaż był trwalszy a strefa T zmatowiona na dłużej. Prawdę mówiąc nie używałam lepszej maski z zawartością glinek niż ta, naprawdę ta maska ma w sobie to coś, co oprócz doraźnego działania na niedoskonałości, wpływa na polepszenie się stanu cery lepiej niż nie jedno serum...Jest mocno oczyszczająca, bardzo wygładzająca i wymiata wszelkie niedoskonałości a różnica widoczna jest od jej pierwszego użycia. Jest przy tym delikatna dla skóry, działa konkretnie ale nie narażając skóry na jakieś podrażnienia czy zaczerwienienia. Nie dziwię się, że producent poleca maskę dla różnych typów skóry, bo naprawdę sądzę, że przyda się nie tylko osobom ze skórą mieszaną czy tłustą choć tu odwala robotę perfekcyjnie, ale jej mocno oczyszczające działanie w tak delikatnej formie docenią również posiadaczki cer suchych czy normalnych. Trzeba jej spróbować, u mnie jest to bez wątpienia produkt do powtórnego zakupu.
    Zalety:
    • skuteczność: świetnie oczyszcza skórę, bez ryzyka jej podrażnień
    • poprawia stan cery z niedoskonałościami: zwęża pory, wygładza, reguluje strefę T
    • wydajna: wystarczy niewiele by zaaplikować ją na całą twarz
    • ledwo wyczuwalny zapach
    • poręczne opakowanie
    • szybko się zmywa
    Wady:
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl