Maseczki w płachcie

Esfolio Pearl Essence Mask Sheet Rozświetlająco-odmładzająca maska w płachcie

• 20 maja 2025 o 17:08
    Perłowe glow ????
    To maseczka z esencji perłowej, która obiecuje rozświetlenie i odżywienie skóry – i wiecie co? Faktycznie daje radę! Skóra po jej użyciu jest wyraźnie nawilżona, miękka i ma ten zdrowy glow, którego tak szukamy w tych produktach !
    Zalety:
    • Super nasączona – aż kapie z esencji!
    • Nie podrażnia
    • Pięknie rozświetla skórę – idealna przed makijażem
    • Skład z ekstraktem z pereł brzmi luksusowo
    Wady:
    • Maseczka mogłaby być lepiej dopasowana do twarzy – trochę się zsuwała
    • Efekt rozświetlenia jest dość subtelny, więc nie spodziewajcie się efektu „wow”
  • 20 maja 2025 o 15:32
    Chętnie do niej wrócę, bo to co daje to jakiś kosmos
    Saszetka z grafiką syrenki i opisem zawartości jako rozświetlającej i odmładzającej. Zapach kojarzy mi się ze świeżym praniem rozwieszonym na zewnątrz chwilę po deszczu w środku terenów zielonych, przyjemny, niedrażniący. Płachta o dobrym rozmiarze, z dodatkowymi nacięciami od strony nosa oraz z nacięciami w dolnej części pozwala na wygodne dopasowanie bez obaw o marszczenie; mocno wilgotna, wręcz ociekająca serum przypominającego żel - nie odkleja się, nie przesuwa. Nałożona na twarz daje uczucie chłodu i ukojenia, pozostaje wilgotna ponad 40 minut. Cera po zdjęciu jest nawilżona, rozświetlona i wygładzona, poziome zmarszczki na czole i lwia zmarszczka wyprasowane, a pory uległy lekkiemu blurowi, jaśniejsze przebarwienia znikły a te mocniejsze znacznie wyblakły, a normalnie mam cerę mieszaną, często przesuszoną i zmęczoną, z widocznymi poziomymi zmarszczkami na czole oraz strefą T z: rozszerzonymi porami, stanami zapalnymi i łatwo zapychającą się oraz mającą skłonnością do szybkiego przetłuszczania się. Nie pojawiły się stany zapalne, podrażnienia i zaczerwienienia, reakcje alergiczne, nie zwiększyła się produkcja sebum, nic mnie zapychało.
  • 27 kwietnia 2025 o 23:07
    urocza i dziewczęca
    Maskę kupiłam z ciekawości, cena również odegrała swoją rolę. Urocze opakowanie wróciło moją uwagę i skład. Jak dotąd nie stosowałam jeszcze maseczek w płachcie. I ta właśnie dostąpiła tego zaszczytu mojego 1-go razu.... Jak wspomniałam opakowanie to plastikowa saszetka i fajna zwracająca uwagę grafika. Syrenka jak to w legendach pisano "kusi i woła ku sobie". Po wyjęciu z opakowanie maska ma świetny wykrój - idealnie dopasowuje się do twarzy a mocne nawilżenie nie powoduje że odpada czy przesuwa się. Otwory na oczy i usta są w odpowiednim miejscu. U mnie leżała idealnie bez dodatkowego docinania. Zaskoczyła mnie ilość serum?? Płachta wręcz ociekała nim, lecz nie powodowało to ściekania do oczu czy ust. Ma jakiś ulotny zapach, ale nie wiem z czym można by porównać?? Ulotny , który szybko znika. Materiał z jakiego wykonana jest maska - delikatny i miękki. W sposób plastyczny można formować na twarzy. Działanie maski dla mnie jest rewelacyjne. Skóra po jej zdjęciu (trzymałam 30 minut - może trochę więcej) była mokra i lepnąca. Po wchłonięciu natomiast twarz stałą się bardzo nawilżona i wręcz alabastrowa. Działanie pigwy, która ma w sobie dużo witaminy C spowodowała rozjaśnienie twarz i tak jakby ujednolicenie kolorytu. Natomiast ekstrakt z pereł dał skórze niesamowity blask, takie "perłowe rozświetlenie". Patrząc na odbicie mojej twarzy w lustrze byłam w szoku, że produkt może tak szybko dać widoczne efekty. Po jednym użyciu: bladość, jednolitość , miękkość i rozświetlenie jak za dotknięciem pędzla w codziennym makijażu. Wydajność serum i efekty jego działania nie idą w parze z jej ceną. Ilość płynu wystarczyła mi jeszcze na szyję, dekolt, dłonie i łydki, które świetnie się nawilżyły. Uważam maskę perłową od Esfolio za produkt bardzo udany i mogę zaliczyć ją do masek bardziej ekskluzywnych niż przeciętne. Poza tym mam skórę bardzo wrażliwą, a maska z urocza syrenką w żaden sposób nie wywołała u mnie żadnych niepożądanych reakcji uczuleniowych na twarzy i na ciele. Widoczny i namacalny efekt działania maski widoczny jest przez 2 dni, a później można powtórzyć rytuał. Uważam, że kilkakrotne użycie w przeciągu krótkiego czasu spotęguje nawilżenie, wygładzenie i rozjaśnienie różnorakich przebarwień. Ja to zauważyłam u siebie. Moje pierwsze użycie i wrażenie zachęciło mnie do stosowania kolejnych masek. A do tej na pewno wrócę. Jest dostępna w Rosso w cenie 3,99. P O L E C A M
    Wady:
    • dla mnie nie ma
  • 15 marca 2025 o 20:35
    Maseczka do twarzy esfolio
    Gdy te maski są w promocji w popularnej drogerii i kosztują mniej niż 3 zł, obowiązkowo wpadają do koszyka. Również ta wersja sprawdza się u mnie świetnie. Jest optymalnie wycięta, dzięki czemu dobrze dopasowuje się do twarzy. Ilość esencji jest zadowalająca. Dość szybko się wchłania, nie pozostawia klejacej warstwy. Dogłębnie nawilża skórę twarzy i ogólnie poprawia jej stan. Ładnie pachnie, trochę jak krem Nivea, chociaż nie jest to nachalny zapach. Nie podraznia ani nie uczula. Stanowi bardzo przyjemne uzupełnienie pielęgnacji. Lubię też to uczucie chłodu, jakie zapewniają niektóre maski w płachcie - tutaj to mam. Na pewno sięgnę po nią ponownie.
    Zalety:
    • Tania, bardzo dobra itd.
    Wady:
    • Brak.
  • 7 stycznia 2025 o 13:15
    Kolejna maseczka tej marki, która mnie nie zawiodła

Zobacz także inne Maseczki w płachcie