Cienie do powiek

ColourPop In a Trance Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

• 8 marca 2021 o 15:59
    Maty warte tej ceny, połyski już niezbyt
    Ciężko było mi znaleźć dobrze napigmentowany błękit wśród tańszych paletek i dlatego zdecydowałam się na zakup pierwszej paletki od Colourpop. Marka cenowo trochę tańsza niż "sephorowskie" paletki, ale jest bliżej ich niż dalej. Dostępna w sklepach internetowych. Natomiast mi się dobrze kojarzyła, bo ich paletki mają ciekawą kolorystykę i wiele z moich ulubionych pań z tutoriali na insta ich używa. Kupiłam przy okazji przeceny w sklepie internetowym, ale umówmy się - 90 zł za 9 cieni to wciąż nie jest taniocha i mam wyższe oczekiwania w stosunku do paletki w takiej cenie. Maty są absolutnie genialne i faktycznie, tak dobrze napigmentowanych błękitów nie mam w swojej kolekcji. W końcu mam błękit, który jest jednocześnie pastelowy i wyraźny. To samo z różami i fioletami, ale nie mogę wyjść z podziwu nad tym błękitem, bo to rzadkość. Maty są raczej suche i nie sypią się. To one sprawiają, że nie żałuję zakupu, mimo że trochę zawiodłam się na połyskach. które nie wyglądają na powiece tak ładnie jak bym tego oczekiwała. Ten brokat po środku wygląda na powiece ciężko i mało się błyszczy, a szkoda, bo wydawałoby się, że będzie śliczny. Połyski bardzo łatwo wytracają pigmentację, ciężko je"wtopić"w maty poprzez najbardziej minimalne nawet blendowanie. Nie jestem w stu procentach usatysfakcjonowana przez te połyski, ale po matach widzę, że marka ma potencjał i pewnie dam szansę jeszcze jednej albo niejednej paletce od Colourpop.
  • 20 lutego 2021 o 14:46
    Przyjemne pastele.
    Kolejna bardzo fajna, pastelowa paletka od CP. Kolory z początku wydawały mi się nie zbyt w moim guście, ale kiedy ją otworzyłam to się zakochałam. Śliczne, delikatne kolorki. Może pigmentacja nie jest wybitna jak mnie do tego przyzwyczaił CP ale nie jest też tragiczna.
    Zalety:
    • Kolorystyka, pressed glitter, dość długo się utrzymują
    Wady:
    • Pigmentacja mogłaby być ciut lepsza.