A'pieu Hamamelis TonerTonik z ekstraktem z oczaru wirginijskiego
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
A'pieu Hamamelis Toner - zawiera ekstrakt z oczaru wirginijskiego, który działa antybakteryjnie, przeciwzmarszczkowo i reguluje pracę gruczołów łojowych oraz przywraca optymalne pH skóry. Zawiera ekstrakt z mchu irlandzkiego, który jest to bogaty w witaminy z grupy B oraz sole mineralne.
Produkt zawiera:
-ekstrakt z oczaru wirginijskiego - ma właściwości kojące i regulujące wydzielanie sebum. Działa antybakteryjnie, przeciwzmarszczkowo, reguluje pracę gruczołów łojowych,
-ekstrakt z chrząstnicy kędzierzawej - nawilża, łagodzi, zmiękcza, reguluje wydzielanie sebum, odżywia, działa nawilżająco i wycisza stany zapalne,
-ekstrakt z trzciny cukrowej - nawilża i odżywia skórę, działa przeciwzmarszczkowo,
-pantenol - łagodzi stany zapalne, wspomaga gojenie ran, nawilża, koi i regeneruje,
-olejek arganowy - nawilża, natłuszcza, zmiękcza i ma działanie przeciwzmarszczkowe,
-olejek sezamowy - działa antybakteryjne, łagodzi stany zapalne,
ekstrakt z kory Enantia Chlorantha - działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie, reguluje pracę gruczołów łojowych, łagodzi stany zapalne,
-ekstrakt z owoców palmy sabałowej - reguluje wydzielanie sebum, działa przeciwtrądzikowo, zmiękcza skórę,
-witamina E - działa ochronnie, przeciwdziała wolnym rodnikom, regeneruje, wspomaga gojenie, odżywia skórę.
Działanie produktu:
-przywraca naturalne pH skóry,
-łagodzi stany zapalne i przeciwdziała zmianom trądzikowym,
-łagodzi rumień,
-zwęża i reguluje pracę gruczołów łojowych.
Produkt kupiłam, ponieważ zaciekawił mnie opis producenta. Tonik miał być nawilżający, zmiękczający i jednocześnie antybakteryjny, łagodzący stany zapalne. Mam cerę skłonną do niedoskonałości, suchą w niektórych miejscach, więc kosmetyk wydał się idealny dla mnie.
Podoba mi się konsystencja. Rezygnuję powoli z używania wacików i tu mogę sobie na to pozwolić, ponieważ tonik jest nieco gęstszy. Można wylać trochę na dłonie i wklepać w twarz. Mam wrażenie, że tak marnuje się mniej produktu. Ogólnie jest to produkt bardzo wydajny, używam go od kilku miesięcy codziennie rano i nie ubyło zbyt wiele.
Produkt nie jest bezzapachowy, mi przypomina zapach cytrusów, ale jest delikatny i daje poczucie świeżości.
Co do działania to również jestem na tak. Czuję ukojenie i delikatne nawilżenie. Czy wspomaga gojenie i przeciwdziała zmianom trądzikowym? Tego do końca pewna nie jestem, ale przy regularnym stosowaniu cera wydaje się gładsza i po prostu ładniejsza. Polecam!
Niezły produkt. Dobrze odświeża, nawilża i łagodzi cerę. Ma lekki, przyjemny zapach, konsystencja jest bardzo w porządku, coś między wodną, a lekko lepką, dzięki czemu nie spływa z twarzy , a szybko się wchłania. Produkt dość wydajny. Jedyny minus to trochę wysoka cena jak na tonik.