Ultra-bogaty kokosowy krem pod oczy z serii Rich Coconut od marki Eveline Cosmetics zakupiłam ponad miesiąc temu w jednej z internetowych drogerii. Szukałam czegoś konkretnego pod oczy, co nawilżałoby skórę i jednocześnie nie wywoływało żadnych podrażnień.
Jak powszechnie wiadomo, skóra w okolicach oczu jest wyjątkowo delikatna i cienka, co sprawia, że wymaga szczególnej troski w zakresie pielęgnacji. Osobiście posiadam bardzo wrażliwą skórę, co znacząco utrudnia mi znalezienie odpowiedniego kremu pod oczy, który nie powodowałby podrażnień. W związku z tym muszę niezwykle ostrożnie dobierać kosmetyki, ponieważ wiele z nich niestety wywołało u mnie silne reakcje alergiczne. Na szczęście, recenzowany przeze mnie krem pod oczy od Eveline Cosmetics nie wywołał żadnych podrażnień, dzięki czemu z pewnością pozostanie w mojej codziennej pielęgnacji na dłużej. Krem charakteryzuje się raczej bogatszą formułą (i tym samym jest bardzo bogaty w składniki aktywne), łatwo się rozprowadza i wchłania całkowicie w ciągu kilku/kilkunastu minut. Dzięki swojej gęstej konsystencji, zapewnia odpowiedni komfort w okolicach oczu, pozostawiając skórę odpowiednio nawilżoną i zabezpieczoną, na pewno jest dobrze "chroniona" i to zdecydowanie odczułam. Co bardzo dla mnie ważne, nie występuje po aplikacji uczucie ściągnięcia ani dyskomfortu, a skóra jest wręcz złagodzona i ukojona, co świadczy o jego wielozadaniowym działaniu, ale też delikatności.
Szata graficzna produktu jest prosta i estetyczna, utrzymana w pastelowych odcieniach beżu, który jest połączony z bielą. Zapach jest delikatny i nie jest jakoś mocno nachalny. Konsystencja kremu jest bogata, gęsta i treściwa, co zapewnia łatwość rozprowadzania oraz wchłaniania. Produkt nie powoduje alergii ani podrażnień oczu, doskonale nawilża i odżywia skórę. Według mnie należy również podkreślić jakość składników oraz atrakcyjną cenę. W składzie możemy odnaleźć między innymi masło shea, kwas hialuronowy, ale również probiotyki czy też kofeinę. Obecnie krem jest dostępny w regularnej cenie około 30 zł, ale często możemy znaleźć w promocjach sporo taniej, co jest bardzo korzystne w stosunku do ilości kosmetyku.
Po dłuższym okresie stosowania tego produktu (już trochę ponad miesiąc), ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu, zauważyłam redukcję cieni oraz opuchnięć w okolicy oczu. Krem skutecznie niweluje objawy zmęczenia, a także doskonale nawilża. Testowałam ten kosmetyk w różnych porach dnia, zarówno rano, jak i na noc oraz pod makijaż, i muszę stwierdzić, że w każdej z tych sytuacji sprawdził się rewelacyjnie. Po jego aplikacji skóra wydaje się delikatnie rozświetlona i rozjaśniona, co jest szczególnie istotne w przypadku okolic oczu, gdyż wpływa na młodszy wygląd spojrzenia. Producent zapewnia, że jest to krem nadający się do codziennego stosowania i zaleca wręcz aplikację rano i wieczorem. Muszę przyznać, że tak właśnie robiłam najczęściej i zauważyłam znaczną poprawę kondycji mojej skóry pod oczami. Serdecznie polecam to kremidło i warto wypróbować ;).
Zalety:
- Bogaty skład (mnóstwo składników aktywnych)
- Bogata, gęsta i treściwa formuła
- Nie powoduje podrażnień (bardzo ważne dla ultra delikatnej skóry pod oczami)
- Idealny dla posiadaczek wrażliwej cery
- Świetnie nawilża skórę
- Super pod makijaż
- Redukuje cienie pod oczami
- Gęsta konsystencja, która dobrze się rozprowadza
- Prosta, lecz estetyczna szata graficzna
- Wygodna aplikacja
- Delikatny zapach