Serum do twarzy

Nacomi Next Lvl Serum z Retinolem 0,5% 30ml
Nacomi Nacomi Serum Retinol 0,5%
Nacomi Next Level

• 11 maja 2025 o 8:22
    Świetne serum z retinolem w dobrej cenie
    Mam skórę dojrzałą (po 40-stce), wciąż skłonną do nadprodukcji sebum i zmian trądzikowych. Od kilku lat w okresie jesienno-zimowym sięgam po kosmetyk z retinolem. Zależy mi na zarówno na działaniu seboregulującym jak i anti-agingowym tego typu kosmetyków. Serum od Nacomi ma konsystencję raczej lekkiego kremu. Rozprowadza się dobrze, wchłania się praktycznie do matu, nie pozostawia żadnego widocznego filmu. Serum nie powoduje u mnie pogorszenia stanu skóry ani nowych zmian trądzikowych, co jest dla mnie podstawą przy decyzji o ponownym zakupie. Przy umiejętnym stosowaniu (co drugi dzień, a czasem rzadziej) nie pojawiają się też u mnie żadne podrażnienia ani przesuszenia. Jestem bardzo zadowolona z efektów jakie dało to serum po kilku miesiącach stosowania. Skóra jest wygładzona, drobne zmarszczki na czole się spłaciły, mam mniej stanów zapalnych. Opakowanie w formie airless jest bezpieczne i wygodne, a przy tym bardzo estetyczne. Przy tym stosunku jakości do ceny na pewno wrócę do tego kosmetyku.
    Zalety:
    • Świetny skład
    • Przyjemna konsystencja
    • Widoczne efekty
    • Wygodne opakowanie
  • 17 lutego 2025 o 23:45
    Najlepszy budżetowy retinol!
    Moja przygoda z retinolem zaczęła się od Nacomi Next Lvl Be Like Phoenix 0,25%, więc zanim sięgnęłam po wersję 0,5%, moja skóra miała już czas się przyzwyczaić. Mimo to podeszłam do niego ostrożnie – retinol to składnik, który wymaga cierpliwości i odpowiedniego wsparcia w pielęgnacji. Jak wyglądała moja kuracja? Retinol zaczęłam stosować tylko wieczorem, na suchą skórę, bez innych kosmetyków przez pierwsze 3 aplikacje, potem stopniowo włączałam nawilżenie i regenerację. Przez pierwsze dni nie działo się nic szczególnego, ale po jakimś czasie pojawiło się lekkie złuszczanie, suchość i czasem uczucie ściągnięcia – klasyka. W takich momentach ratowałam się maskami kremowymi, peptydami i dużą ilością nawilżenia. Co zauważyłam po kilku miesiącach? ✨ Skóra stała się bardziej jednolita, przebarwienia delikatnie się rozjaśniły. ✨ Pory wyglądają na zwężone, a struktura skóry jest gładsza. ✨ Zmarszczki mimiczne są mniej widoczne – ale to efekt długofalowy, retinol nie działa jak botoks. Co ważne – filtrowanie skóry w ciągu dnia to podstawa! Retinol czyni skórę bardziej wrażliwą na słońce, więc krem SPF 50 stał się moim najlepszym przyjacielem. Kilka rzeczy, które mi się podobały: ✔️ Stabilne, nieprzezroczyste opakowanie – retinol nie traci mocy. ✔️ Pompka działa bez zarzutu, produkt nie utlenia się. ✔️ Cena w promocji jest super, a wydajność bardzo dobra (wystarczył na 2 miesiące). Czy kupię ponownie? Tak, ale będę nadal dbać o równowagę w pielęgnacji – ceramidy, humektanty i emolienty to konieczność, jeśli chcemy cieszyć się efektami bez podrażnień. Nie warto inwestować w drogie sera z retinolem – lepiej skupić się na dobrej regeneracji i nawilżeniu skóry. Ostateczny werdykt: polecam, ale z głową!
    Goya5
    26 stycznia 2025 o 18:08
    świetny kosmetyk, zdrowy skład, robi robotę!
    Przygodę z retinolem (kurację) można zacząć od połowy września do połowy kwietnia. W tym czasie produkt z retinolem używamy jedynie wieczorami, trzy razy pod rząd solo ( nie używać w tym czasie innych kosmetyków pielęgnacyjnych). Na delikatne partie skóry , takie jak pod oczami i na szyję nakładamy jedynie raz w tygodniu. Oczywiście musimy stopniowo przyzwyczajać naszą skórę do retinolu, zaczynając od najmniejszego stężenia. korzystamy z produktu o stężeniu 0,25% i jak sie skończy opakowanie, to wówczas przechodzimy na 0,5%. Po skończonym opakowaniu możemy z uwagą sięgnąć po stężenie 1% . I tutaj będzie hardkor...:) acha-na dzień produkty z filtrem ochronnym.. Musimy pamiętać, że nasza skóra podczas kuracji retinoidalnej jest w przebudowie i histerycznie będzie nas piec i nawet jeśli wydaje nam się, że złuszczanie nie jest widoczne, to zapewniam, że jest ono na poziomie mikrozłuszczania i ten proces następuje. Zatem musimy dostarczyć naszej skórze niezbędnych składników do jej przebudowy, takich jak: ceramidy, proteiny, peptydy, humektanty, emolienty..A więc dużo maseczek kremowych, w płachcie, serum nakładamy pod krem i to nawet po kilka razy dziennie. Bywa, że i popołudniu muszę nałożyć dodatkową ochronę na moją twarz, gdyż trudno wytrzymać pieczenie..całe pokłady kremów i serum.. Ten produkt absolutnie spełnił moje oczekiwania. Nie dość, że cena w promocji była niezwykle przystępna, to opakowanie jest szczelne, aby retinol nie zdestabilizował się ( nie może być w przeźroczystym opakowaniu szklanym, bo wówczas nie zadziała). Pompka jest świetna i nigdy mnie nie zawiodła..Był wydajny, wystarczył chyba na 2 miesiące. Mam skórę dojrzałą i po 3,5 miesiącach takiej kuracji moja skóra naprawdę pozbyła się głębokich zmarszczek, ale ja dodatkowo ją maksymalnie nawadniam humektantami, peptydami, emolientami..Nie warto kupować droższego produktu z retinolem, a raczej zainwestować w inne kosmetyki pielęgnacyjne, gdy nie używamy tego kosmetyku..tam kierujmy zmasowany atak na skórę..:) Oczywiście, jak najbardziej polecam ten produkt! Uwaga! nie możemy stosować podczas kuracji retinoidalnej żadnych kwasów. W tym przypadku musimy wybrać metodę złuszczania, a nie łączyć..
    Zalety:
    • skuteczny kosmetyk z czystym retinolem o zdrowym skąłdzie, bez mikroplastiku,
    • szczelne, nieprzeźroczyste opakowanie gwarantuje jego stabilność i działanie,
    • wystarczający procent do przeprowadzenia kuracji mikrozłuszczania skóry,
    • cena bardzo przystępna, szczególnie podczas częstych promocji,
    • nie warto kupować droższych kosmetyków z retinolem, warto pieniądze zainwestować w kosmetyki dostarczające skórze ceramidów, peptydów, humektantów, emolientów itp.
    Wady:
  • 23 grudnia 2024 o 13:20
    Skuteczne działanie
    Zdecydowałam się na Nacomi Be Like Phoenix z retinolem 0,5%, gdy chciałam zacząć od łagodniejszego stężenia, żeby nie podrażnić skóry. Muszę przyznać, że to był bardzo dobry wybór. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że moja skóra wygląda o wiele lepiej – jest gładsza, ma bardziej jednolity koloryt, a drobne zmarszczki stały się mniej widoczne. Chociaż stosuję go codziennie, nie miałam żadnych problemów z przesuszeniem czy łuszczeniem się skóry, co zdarzało mi się przy innych produktach z retinolem. Serum jest naprawdę łagodne, ale działa – efekt jest widoczny po kilku tygodniach. Konsystencja jest lekka i przyjemna, szybko się wchłania, a po aplikacji nie czuję żadnej lepkości. Dobrze współpracuje z moimi kremami nawilżającymi.
    Zalety:
    • Delikatna formuła, idealna na początek z retinolem
    • Zmniejsza drobne zmarszczki i poprawia jędrność skóry
    • Ujednolica koloryt cery
    • Lekka konsystencja, szybko się wchłania
    • Działa skutecznie, ale delikatnie
    • Wydajna formuła
    • Dobrze współpracuje z innymi produktami w pielęgnacji
  • 11 grudnia 2024 o 22:07
    Super produkt dla zaawansowanych!
    Swoją przygodę z retinolem zaczęłam ok.pół roku temu. Było wtedy lato, miałam lekkie obawy (najlepiej stosować go jesienią-zimą), jednak nie wyjdę z domu bez spf50 oraz zaczęłam od małego stężenie 0,25%, więc nie narobiłam sobie krzywdy. Po jakimś czasie te małe stężenie zaczęłam używać częściej niż 2x w tygodniu, ponieważ zauważałam brak efektów. Po skończonym opakowaniu skusiłam się na stężenie 0,5%, które w swojej ofercie ma właśnie marka Nacomi. Poprzednią formułę miałam oleistą, co odpowiadało mi do czasu, kiedy nie poznałam tej! Tu jest niby serum, ale dla mnie bardziej konsystencja przypomina po prostu krem. Jest w kolorze białym, jest lekki, bardzo szybko się wchłania, dzięki czemu od razu można przejść do nakładania kremu (najlepiej z ceramidami, kwasem hialuronowym). Przy większym stężeniu wróciłam do stosowania go 2x w tygodniu i praktycznie od razu było widać efekty. Moja skóra zaczęła się delikatnie łuszczyć, stała się przez to bardziej rozświetlona, cera została delikatnie wygładzona co w efekcie daje młodszy wygląd (najlepszym dowodem na to jest komplement, że wyglądam na ok.22lata mając 30, więc zawsze sobie myślę - pielęgnacja działa :D). Oczywiście stosowanie filtrów przeciwsłonecznych z najwyższą ochroną to konieczność, oraz trzeba pamiętać, by nie łączyć go z innymi, mocnymi kwasami. W produkcie nie odpowiada mi jedynie zapach, jednak jestem w stanie to przeboleć, poburazz i tak dosyc szybko się ulatnia. Gorąco polecam osobom, które już stosowały retinol w mniejszym stężeniu i chcą przejść lecel wyzej! :)