Korektory pod oczy

Colour Junika Concealer (Korektor wykręcany)

Ann9555
    29 listopada 2023 o 13:53
    Jest ok ale nie wrócę do niego
    Na początku korektor wydawał mi się słaby, ale przerzuciłam się na niego po bardzo kryjących produktach. Jenak po czasie sie polubiliśmy. Ogólnie kupiłam produkt na dużej promocji po prostu żeby go wypróbować. Korektor jest bardzo poręczny i nigdy nie miałam problemu z jego wydobyciem. Aplikator z syntetycznego włosia jest dość sztywny i nie za przyjemnie się go aplikuje szczególnie na delikatną skórę pod okiem. Co do krycia to jest lekkie w kierunku do średniego. Nie da się zbytnio budować ale do lekkiego dziennego makijażu u mnie się sprawdza. Nie wchodzi w załamania. Nie oksyduje. Największym jego minusem dla mnie jest jego pojemność i wydajność. Bardzo szybko się kończy.
    Zalety:
    • nie wchodzi w załamania
    • ładnie wygląda na skórze
    • nie oksyduje
    Wady:
    • nieprzyjemny aplikator
    • mało wydajny
    • delikatne krycie
  • 22 sierpnia 2023 o 10:17
    Przyzwoity korektor
    Korektor zakupiłam w śmiesznej cenie, więc też nie oczekiwałam od niego niewiadomo jakich efektów. Produkt jest wykręcany, posiadałam akurat kolor jasny, więc dobrze pasował mi do karnacji. Kremowa konsystencja poznawała na ukrycie niedoskonałości. Nie używałam go pod oczy, ponieważ nie mam takiej potrzeby. Jedyny minus to wydajność - miałam wrażenie, że szybko się skończył. Jednak biorąc pod uwagę cenę, w jakiej go kupiłam - jest to dobry produkt, który ukryje niechciane niespodzianki na twarzy.
    • kolor
    • działanie
  • 12 listopada 2022 o 10:14
    Średni
    Jak mam być szczera, to korektor kupilam z ciekawości opakowania a że była promka, to żal nie przetestować. Korektor znajduje się w "pisaku", aplikator to taki jakby pędzelek z miękkiego włosia. Głównie to opakowanie zwrócili m9ja uwagę, bo wcześniej nie miałam styczności z tą marką. Co do samego korektora... Jego konsystencja jest płynna, nie za gęsta, nie rzadka. Krycie ma średnie, aczkolwiek przy moich sińcach pod oczami jest za słabe, ale jeszcze nie spotkałam na swojej drodze korektora, z którego byłabym zadowolona max. W znacznym stopniu sprawia, że okolica pod okiem jest wizualnie świeższa. Nie wysusza tego miejsca, nie tworzy nieprzyjemnej skorupy, ale np unie nie że wszystkimi kremu pod oczy współpracuje, mam dwa takie kremy, które sprawiają, że korektor się ciastkuje. Przy większych załamaniach na pewno będzie w nie wchodził i podkreślał zmarszczki, przetestowana na 2 kobitkach, ja takiego problemu nie mam, ale u nich wyglądał poprostu źle. Z każdym podkładem się polubił. Moi. Zdaniem jest to korektor dla kobiet bardziej w kierunku nastolatek niż takich w moim wieku, czyli 35+
    Viciq
    31 października 2022 o 12:46
    Tani, fajny korektor
    Korektor kupiłam zachęcona opiniami na Wizażu. Produkt był akurat w promocyjnej cenie w drogerii internetowej Kontigo (4zł/szt.). Od razu zaopatrzyłam się w 3 szt. (po jednej z każdego koloru). Produkt dostępny jest w 3 odcieniach (jasny, ciemny i średni). Po przetestowaniu pod okolice oczu odpowiada mi najbardziej odcień Nr 02. Jedynka sprawdzi się osobom o jasnej karnacji, a trójka może być używana również jako kontur. Korektor po pierwszym użyciu zachwycił mnie dość gęstą konsystencją oraz średnim kryciem. Nie musiałam nałożyć go specjalnie dużo, by zakryć cienie pod oczami oraz nieliczne niedoskonałości. Jego średnie krycie w zupełności mi wystarcza. Po przypudrowaniu jednak podkreśla odrobinę zmarszczki pod oczami. Po 8 h noszenia makijażu wyglądał bardzo przyzwoicie, wiec z jego trwałości jestem bardzo zadowolona. Odnośnie wad obawiam się jednak, że nie będzie to wydajny korektor. Jego pojemność to tyko 1,8ml , ale to wada większości korektorów wykręcanych tego typu. Moja ogólna ocena tego korektora jest pozytywna. Jeśli nadal będzie dostępny w dobrej cenie, to zakupie go ponownie. Polecam :-)
    Zalety:
    • stosunek ceny o jakości
    • dość gęsta konsystencja
    • przyzwoite krycie
    Wady:
    • rzadko dostępny
    • odrobinę zbiera się w zmarszczkach
  • 20 marca 2022 o 15:02
    Lekki i rozświetlający
    Kupiłam ten korektor z polecenia makijażystki, mam odcień jasny, który dobrze współgra z fioletowym odcieniem moich sińców. Ma lekką konsystencję, na dobrze przygotowaną skórę pod oczami rozprowadza się jak marzenie. Zazwyczaj wklepuje go gabeczka. Krycie ma średnie, idealne na dzień, nie wysusza i nie wchodzi mi w zmarszczki. Ładnie rozświetlenia i odświeża spojrzenie. Gdy chce uzyskać mocniejsze krycie nakładam go czekam minutę i dopiero wtedy wklepuje i utrwalam sypkim pudrem. Jest wtedy też bardziej trwały Natomiast opakowanie sprawia, iż nie wiem ile produktu zostało.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Krycie
    • Rozświetlenie