Pianki do mycia twarzy

Bielenda Eco Sorbet, Pianka micelarna nawilżająco-rozświetlająca `Ananas`

• 1 lutego 2025 o 23:13
    skutecznie usuwa zanieczyszczenia i resztki makijażu
    Pianka micelarna Bielenda Eco Sorbet `Ananas` to jeden z tych kosmetyków, które sprawiają, że codzienna pielęgnacja staje się przyjemnym rytuałem. Jej puszysta, lekka konsystencja sprawia, że aplikacja jest niezwykle komfortowa – produkt delikatnie otula skórę, a przy tym skutecznie usuwa zanieczyszczenia i resztki makijażu. Największym atutem tej pianki jest to, że nie wysusza skóry, co jest dla mnie kluczowe w produktach do oczyszczania. Po użyciu cera jest miękka, nawilżona i odświeżona, a efekt rozświetlenia jest subtelny, ale zauważalny. Do tego ten owocowy, ananasowy zapach – energetyzujący i pobudzający, idealny na poranne oczyszczanie! Podoba mi się również jej delikatność – nie podrażnia oczu ani nie pozostawia uczucia ściągnięcia. Dla osób, które lubią lekkie formuły i przyjemne, tropikalne doznania w pielęgnacji, ta pianka będzie świetnym wyborem!
  • 1 lutego 2025 o 15:23
    Świeża i przyjemna pianka do codziennego oczyszczania
    Bielenda Eco Sorbet Pianka Micelarna Ananas to fajny produkt, który dobrze spełnia swoją rolę. Choć nie robi jakiegoś wielkiego szału, to jest naprawdę przyjemna w użyciu. Delikatnie oczyszcza skórę, nie powodując uczucia ściągnięcia, a dodatkowo nawilża. Zapach ananasa jest świeży, ale nie za mocny, więc nie przytłacza. Skóra po jej użyciu jest miękka i odświeżona. To świetna opcja na codzienną pielęgnację, zwłaszcza jeśli szukasz czegoś lekkiego i przyjemnego. Polecam, jeśli nie oczekujesz spektakularnych efektów, ale chcesz po prostu dobrze zadbać o skórę.
    Zalety:
    • Delikatnie oczyszcza skórę
    • Nie powoduje uczucia ściągnięcia
    • Nawilża skórę
    • Przyjemny, świeży zapach ananasa
    • Skóra jest miękka i odświeżona po użyciu
    • Lekka formuła, idealna do codziennego stosowania
    Wady:
    • Nie zapewnia bardzo głębokiego oczyszczenia
    • Efekty rozświetlenia nie są bardzo widoczne
    • Brak spektakularnych rezultatów, jeśli chodzi o długofalową poprawę skóry
    Medea05
    1 lutego 2025 o 13:54
    W porządku, nie jest to wow, ale może się spodobać
    Tę piankę zakupiłam z gazetą. Dobry deal - mamy i gazetę i kosmetyk, często w cenie podobnej lub niższej niż w sklepach. Lubie pianki do porannego mycia, gdyż zazwyczaj są delikatniejsze niż te wszystkie żele. Tak było też i tym razem - pianka nie wydawała się jakimś mocarnym myjaczem i choć próbowałam stosowania jej wieczorem - lepiej wpasowała się w poranne mycie twarzy. Potwierdzam jedną z poniższych recenzji że pianka z czasem traci na “puszystości”. Jest bardziej wodnista, rozlewa się i automatycznie zaczyna się wtedy zużywać więcej produktu Niby mała rzecz ale jednak nieco zmniejsza i komfort używania i wydajność produktu Poza tym pianka nie szczypie w oczy, jest przyjemna w używaniu, delikatnie oczyszcza twarz i jak wspomniałam z tego powodu używałam i też polecam używać jej rano. Przy wieczornym myciu gdy próbowałam ją dać jako 2 mycie do zmycia resztek makijażu i produktu do demakijażu - była za słaba. Co do zapachu to taki sztuczny ananas ale mi nie przeszkadzał. Jeśli jednak nie lubicie perfumowanych rzeczy to jednak wybierzcie coś innego
    Zalety:
    • Delikatnie oczyszcza
    • Nie wysusza
    Wady:
    • Nie nadaje się raczej do wieczornego mycia (co nie zawsze może być wadą)
  • 13 kwietnia 2024 o 15:52
    Dość intensywny, przesłodzony i mdły zapach zdecydowanie nie sprawił, że chciałabym tą piankę znowu zakupić...
    Piankę micelarną nawilżająco-rozświetlającą "Ananas" marki Bielenda kupiłam wraz z gazetą, którą lubię czytać. Cena była niewygórowana, trochę ponad 10 złotych, także był to opłacalny wydatek. Zwłaszcza, że miałam i czytadło, i nowy kosmetyk do testów :D A że prodkt stworzyła Bielenda, to jakoś się nie bałam zaryzykować zakupu, bo bardzo lubię specyfiki stworzone pod logo tej firmy :) W każdym razie recenzowany kosmetyk zamknięty jest w klasycznym dla tego typu specyfików opakowaniu wykonanym z półprzeroczystego materiału i z dyfuzorem dozującym pianę. Nie była to jednak kremowa, puszysta pianeczka, lecz taka bardziej oklapnięta, jakby dozownik nie do końca sobie radził z jej wytworzeniem. Plus za to, iż produkt łatwo się rozprowadza i szybko zmywa (w przypadku konsystencji żelowych nie jest to już takie oczywiste...). Niestety trochę mi przeszkadzał zapach, który jest słodko-pudrowy i przez to mdły oraz przez jakiś czas po umyciu utrzymuje się na skórze. Co zaś do samego procesu oczyszczania, pianka w miarę dobrze sobie radzi z usuwaniem codziennych zanieczyszczeń czy makijażu (oczywiście pod warunkiem zastosowania 2-etapowego oczyszczania). Choć ja stosowałam ją głównie do porannego mycia i tutaj jej moc uważam, że była w sam raz. Co ważne, produkt nie wysusza, nie podrażnia ani nie powoduje tak nielubianego przeze mnie uczucia ściągnięcia. Za to skóra po myciu jest miękka i przyjemnie się jej dotyka. Na koniec coś jeszcze o składzie, który w 97% jest stworzony ze składników pochodzenia naturalnego. Zawiera tylko łagodne detergenty oraz substancje pielęgnujące, w tym: * utrzymującą wilgoć trehalozę * nawilżającą glicerynę i kwas hialuronowy * wyciąg z owoców ananasa zawierający będącą enzymem bromelainę odpowiedzialną za właściwości złuszczające * hamujący wolne rodniki wyciąg z acerola * rozjaśniający kwas askorbinowy i glikolowy * przyspieszającą regenerację prolinę * wygładzający kwas migdałowy i mlekowy. Są też konserwanty i multum substancji zapachowych, dlatego osoby ze skórą alergiczną i mocno wrażliwą jednak muszą trochę uważać. Podsumowując: pianka ta biorąc pod uwagę fakt, iż kupiłam ją za niewielką kwotę, jest przyzwoita. Aczkolwiek jej zapach dość mocno mnie męczył, co skutecznie zniechęca do ponownego zakupu. Zwłaszcza, że na rynku jest tyle innych pianek czekających na test :)
    Zalety:
    • przyzwoicie oczyszcza skórę
    • skóra po umyciu jest zmiękczona i nawilżona, bez uczucia ściągnięcia
    • formuła pianki
    • szybko się nakłada i łatwo zmywa
    • skład stworzony w 97% ze składników pochodzenia naturalnego, z masą pielęgnacji
    • funkcjonalne opakowanie
    • zadowalająca wydajność
    • akceptowalna cena
    • 3-miesięczne PAO: z jednej strony nie jest to jakoś długo, ale z drugiej przy codziennym stosowaniu spokojnie można zużyć produkt w tym okresie
    Wady:
    • mdły, przesłodzony zapach, który na dodatek utrzymuje się na skórze
    • pianka po wydobyciu z dozownika jest oklapnięta, zdecydowanie brakuje jej puszystości
    • w przypadku oczyszczania skóry z mocnego makijażu może to nie być wystarczająca opcja
    • dużo substancji zapachowych w INCI, które zwiększają ryzyko podrażnień czy alergii
  • 11 kwietnia 2024 o 19:35
    świetna ananasowa pianka do mycia
    Bardzo dobrze domywa, sprawdza się do porannej pielęgnacji, do wieczornej dla niektórych może być za słaba. Zużyłam 2 opakowania, nie szczypie w oczy, nie ma uczucia ściągniętej skóry.
    Zalety:
    • wydajny
    • delikatny zapach
    • dobrze oczyszcza
    Wady:
    • moze byc za delikatny do wieczornego oczyszczania
    Drogeria Natura