WIZAŻ logo

Ziaja Med, Kuracja oczyszczająca, Krem redukujący niedoskonałości

4,6 (305)
8 hitów!

• 18 kwietnia 2026 o 22:23
    Jedyny krem na rynku, który w pełni się wchłania bez oleistego filmu
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Moja skóra jest z natury trądzikowa, ma skłonności do losowych "wysypów", zapychania i przetłuszczania się, szybko wyłapuje różne zanieczyszczenia i wymaga stałego peelingowania oraz głębokiego oczyszczania. Czasem jednak bywa też nadreaktywna, odznaczając się widocznie podwyższoną skłonnością do zaczerwienienia i odwodnienia. W swojej pielęgnacji potrzebuję produktów zarówno mocno oczyszczających i złuszczających, jak i też mocno nawilżających i naprawiających barierę skóry. Krem już od początku zaskakuje nas swoim fikuśnym, pastelowo-turkusowym kolorkiem oraz neutralnym, lecz przyjemnym i niemęczącym zapachem. Ma też trochę taką specyficzną konsystencję, bardziej suchą niż większość kremów i dlatego trzeba nakładać go odrobinę więcej niż normalnie, jednak efekt końcowy to wynagradza. Jest to jedyny krem na rynku, który faktycznie W PEŁNI wchłania się w skórę i to do takiego wręcz satynowego matu. Dosłownie każdy inny krem (nawet rzekomo przeciwtrądzikowy) zostawia na skórze obrzydliwie tłustą i oleistą warstwę, którą trzeba później odciskać w chusteczkę lub zwilżoną gąbeczkę, bo inaczej to nie wchłonie się NIGDY. Co również jest rzadkie, krem posiada normalną datę ważności wyrażoną po prostu jako miesiąc i rok – jak widać, da się stworzyć kosmetyk bez sztucznego wywierania nacisku, żeby zużyć go w 3 czy 6 miesięcy po otwarciu. Dlatego też bez zbędnej presji stosuję go sobie na przemian z innymi kremami i faktycznie odkąd go używam, to jakoś przestały się u mnie pojawiać wszelkiego rodzaju bolesne podskórne wypryski, ogromne ropne krosty i inne bomby atomowe. Twarz po użyciu jest w dotyku niczym lekko przypudrowana skóra, a jednocześnie też wygładzona, zmiękczona i odżywiona, bez takiego "tępego" wykończenia. Do ideału brakuje mi tylko jednego: bardziej odpowiadałoby mi opakowanie typu airless lub zwykły słoiczek, ponieważ po jakimś czasie ta tubka zaczyna zasysać powietrze i albo w ogóle niczego nie dozuje, albo wypluwa od razu podwójną porcję kremu. Nie jest to jednak aż tak istotna wada, ponieważ jedna tubka kosztuje zawrotne 15-20 zł i starcza na co najmniej dobre kilka miesięcy, nawet jeśli macie nawyk nakładania kremów grubszą warstwą.
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 13 maja 2025 o 14:13
    Krem ziaja med kuracja oczyszczająca
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW aptece
    Krem z serii ziaja med kuracja oczyszczająca Krem redukujący niedoskonałości zakupiłam w aptece. Krem jest bezzapachowy co jest na plus. Zamknięty w tubce 50 ml, dość wydajny, gdyż ciężko było mi go zużyć. Krem świetnie nawilża i pozostawia uczucie gładkości na skórze. Niweluje zaczerwienienia oraz działa na trądzik. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę cery, zmniejszył się trądzik i zaczerwienienia oraz zaczęło pojawiać się coraz mniej wyprysków. Polecam przy leczeniu trądziku. Nie pozostawia uczucia lepkości, ściągnięcia ani nie podrażnia.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Bezzapachowy
    • Brak uczucia ściągnięcia
    • Niweluje zaczerwienienia
    • Przy dłuższym stosowaniu zmniejsza trądzik
  • 2 marca 2025 o 22:19
    krem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Super produkt! Zamówiłam dla mojej siostry. Ma trądzik i żadne maście nie pomagały. Po zastosowaniu tego kremu już po dwóch dniach było zdecydowanie mniej widoczne. Teraz już jej praktycznie znika a stosuje miesiąc
    Zalety:
    • nawilża przy okazji
    Wady:
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    28 grudnia 2024 o 0:19
    Nie wyleczy, nie uratuje, ale jest pewny i bezpieczny
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW aptece
    Mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami oraz błyszczącą strefą T+trochę zaskórników otwartych, z małą skłonnością do niedoskonałości- wypryski drobne i sporadyczne przed okresem lub z powodu niewłaściwej pielęgnacji, podskórne gule praktycznie w ogóle. Jednocześnie moja skóra twarzy jest dosyć wrażliwa, skłonna do alergii oraz rozszerzonych naczynek. Uważam, że linia przeciwtrądzikowa Ziaja Med jest naprawdę udana. Żel myjący oraz tonik to moje pewniaki do których często wracam ja, ale także mój młodszy brat. Kwestią czasu było więc sprawdzenie na naszych cerach recenzowanego kremu. U mnie skóra twarzy-patrz akapit wstępny. Brat-typowa nastoletnia cera, skłonność do przetłuszczania, sporo zaskórników, krostki oraz stany zapalne też goszczą nierzadko, do tego młody ma wymagającą wrażliwą skórę z racji choroby przewlekłej. Oboje jesteśmy zadowoleni z tego kremu. Nie jest to magiczna różdżka, która wyleczy ropne mocno zapalne krosty u mojego brata(od tego ma lecznicze maści od dermatologa), nie zmniejszy u mnie nadmiernego wydzielania sebum(które mam z powodów wewnętrznych, których żaden lekarz nie potrafi mi konkretnie zdiagnozować). Ale... Zapewni komfort tłustej i wrażliwej cerze, która zapycha się czasami wręcz z powietrza ( :D ). Ten krem delikatnie nawilża, pomaga zniwelować uczucie ściągnięcia po umyciu żelem co jest ważne szczególnie dla mojego brata, który jak to typowy nastolatek płci męskiej, nie bawi się w złożoną pielęgnację :D Zapytany o opinię twierdzi, że jak posmaruje wieczorem twarz tym kremem to nie czuje swędzenia czy napięcia skóry, więc jest lepiej z tym produktem niż bez niego. Tak więc wykazuje pośrednie działanie przeciwtrądzikowe, ponieważ przy nawilżenie zapobiega nadmiernemu wydzielaniu sebum z przesuszenia(które to by nasiliło pojawianie się niedoskonałości). Przy regularnym stosowaniu(u mnie codziennie wieczorem po oczyszczaniu twarzy, na tonik oraz serum nawilżające) widzę, że ten krem po prostu pomaga utrzymać cerę w ryzach-nie zapycha, nie podrażnia oraz nie uczula(czyli sam w sobie nie powoduje pogorszenia stanu skóry), do tego uspokaja(także rozdrapane krosty czy stany zapalne), nawilża i wierzę, że działa w jakiś sposób antybakteryjnie. Konsystencja jest dosyć treściwa i kremowa. Przyznam, że spodziewałam się po tym produkcie czegoś lżejszego, wręcz formuły w stylu kremo-żelu, tymczasem ta Ziaja to typowy gęsty krem. Na szczęście szybko się wchłania, nie jest na skórze tłusty, klejący czy świecący. Komfortowo się go nosi-niezależnie czy używam na noc czy na dzień(dodam, że pod makijaż tego kremu nie stosowałam), skóra nie wyświeca się po nim szybciej. Zapach straszy :D Wiadomo, że fiołkami nie będzie pachnieć, ponieważ ne zawiera w składzie żadnych ulepszaczy zapachowych i wiedziałam, że tu będzie zapach aptecznej chemii. Ale tutaj ta apteczna chemia jest naprawdę mocno wyczuwalna, drażniąca i mocno chemiczna. Mój TŻ stwierdził, że przez ten krem...moja twarz śmierdzi muchozolem. Badum tsssss...
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    19 sierpnia 2024 o 22:37
    Skóra po nim się nie klei i nie wyświeca
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Krem skutecznie redukuje niedoskonałości, takie jak zaskórniki i drobne wypryski, jednocześnie nie przesuszając skóry. To duży plus, ponieważ często produkty tego typu mają tendencję do nadmiernego wysuszania, a tutaj moja skóra pozostaje nawilżona i zdrowo wygląda. Konsystencja kremu jest lekka, co sprawia, że łatwo się wchłania i doskonale sprawdza się pod makijażem. Nie zatyka porów, co jest kluczowe w pielęgnacji cery problematycznej. Dodatkowo, produkt ma działanie matujące, co sprawia, że skóra pozostaje świeża i mniej podatna na przetłuszczanie się w ciągu dnia. Jego składniki aktywne, takie jak kwas migdałowy i niacynamid, delikatnie złuszczają martwe komórki naskórka, przyspieszając proces regeneracji skóry. Dzięki temu cera staje się bardziej jednolita, a ślady po wypryskach stopniowo się rozjaśniają.
    Zalety:
    • Matuje
    • Neutralizuje niedoskonałości
    • Lekki krem

szukaj