Kremy uniwersalne

Orientana Hello Daktyl, Comfort Nourish Cream Face & Eyes Komfortowy krem odżywczy do twarzy i pod oczy

Orientana Hello Daktyl Komfortowy Krem Odżywczy 40ml

• 23 grudnia 2024 o 20:14
    Najlepszy krem nawilżający jaki miałam
    Po wielu latach poszukiwania idealnego kremu nareszcie znalazłam swojego ulubieńca. Pięknie nawilża, bajecznie rozprowadza się po skórze oraz niesamowicie koi! Mam bardzo wrażliwą skórę, tłustą i ze skłonnością do trądziku- hello daktyl wersja bogata działa jak opatrunek na moją uszkodzoną barierę skóry i naprawdę czuję ulgę nakładając go po peelingach itd. Nie szczypie! Dla mnie to super zaleta, gdyż wiele innych kremów nawilżających podrażnia mi cerę. Nie powoduje nasilenia trądziku ani nie zapchał mnie nigdy, a stosuję go od wielu miesięcy. Konsystencja jest baaardzo przyjemna, aksamitna, produkt nie jest lepiący, klejący, nie powoduje uczucia "ciężkości" na twarzy. Krem posiada zapach ale jest na tyle neutralny, że absolutnie mi nie przeszkadza. Cena w promocji bardzo korzystna
    Zalety:
    • Nawilża
    • Niesamowicie koi
    • Przyjemna konsystencja
    • Ładny zapach
    • Nie uczulił mnie
    • Wydajny
    Claudia
    19 października 2024 o 16:30
    Świetny do odbudowy bariery hydrolipidowej
    Wraz z nadejściem jesieni wprowadziłam do mojej pielęgnacji kilka produktów z retinolem. Niestety zaczęłam "za ostro" i stosowałam je bez koniecznej przerwy, w wyniku czego cera szybko zareagowała przesuszeniem i nadwrażliwością. Szukałam na szybko czegoś, co pozwoli mi odbudować barierę hydrolipidową i przywrócić skórze komfort. Krem Orientany kupiłam w Hebe, w promocji na śmiesznie niską kwotę (19,99zł). Skusiła mnie wąkrota azjatycka i d-panthenol w składzie. Ogólnie coraz bardziej przekonuję się do produktów tej marki, są wegańskie, nie zawierają parafiny, mają niemal stuprocentowe składy naturalne. Bardzo spodobało mi się opakowanie w tropikalny deseń liści i tukany :) Krem został zamknięty w wygodnej, choć twardej tubie, super higieniczne rozwiązanie. Jest zdecydowanie gęsty i treściwy, jako posiadaczka cery mieszanej obawiałam się, że mnie zapcha i przetłuści, raczej stawiam na lżejsze konsystencje. Jednak nie było się czego bać, krem stosuję tylko na noc, wspaniale nawilża, odżywia i regeneruje, błyskawicznie, bo już w dwie doby odmienił moją zamienioną w rodzynkę skórę przywracając ją do stanu zdrowia i komfortu. Krem ma bardzo przyjemny zapach, naprawdę przyjemnie się go używa, nadaje się również pod oczy. Zamierzam po wykończeniu obecnego opakowania zaopatrzyć się w następne, będzie to świetny kompres na zimę, w sezonie grzewczym. Bardzo polecam, zwłaszcza do szybkiej i skutecznej kuracji ratującej po przesadzeniu z kwasami czy retinolem. Okazuje się, że nie trzeba biec do apteki po drogi specyfik wystarczy wizyta w drogerii i taniutki, przyjemny krem z Orientany :)
    Zalety:
    • wspaniały skład
    • błyskawicznie przywraca komfort, nawilża, odżywia, regeneruje
    • odbudowuje barierę hydrolipidową
    • stosowany na noc nie przetłuszcza mieszanej cery
    • nie zapycha, nie uczula
    • wydajny
    • przyjemnie pachnie
    • opakowanie w formie tubki
    • łatwo dostępny
    • tani
  • 2 lipca 2024 o 9:05
    Opinia kremu
    Używa od:próbka
    Orientana Hello Daktyl Comfort Nourish Cream to innowacyjny produkt przeznaczony do kompleksowej pielęgnacji twarzy i okolic oczu. Ten komfortowy krem odżywczy obiecuje intensywne nawilżenie, odżywienie oraz komfort dla skóry. Poniżej przedstawiam szczegółową recenzję tego produktu. Orientana Hello Daktyl jest dostępny w eleganckim, plastikowym słoiczku z wygodną zakrętką. Design opakowania jest nowoczesny, a jego niewielkie rozmiary sprawiają, że jest idealny do zabrania w podróż. Dozownik jest higieniczny i łatwy w użyciu, co jest dużym plusem przy stosowaniu kremu w okolicach oczu. Krem ma lekką, ale jednocześnie bogatą konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Dzięki temu doskonale nadaje się zarówno na dzień, jak i na noc. Zapach jest subtelny i naturalny, co wynika z obecności składników pochodzenia roślinnego. Nie jest on przytłaczający, co czyni produkt odpowiednim nawet dla osób wrażliwych na intensywne zapachy. orientana Hello Daktyl wykorzystuje naturalne składniki, które mają na celu intensywne nawilżenie i odżywienie skóry. Główne składniki to ekstrakt z daktyla, który działa nawilżająco i regenerująco, oraz olej migdałowy i masło shea, które odżywiają skórę i zapewniają jej elastyczność. Krem nie zawiera parabenów, silikonów ani sztucznych barwników, co czyni go odpowiednim dla wrażliwej skóry. Krem jest przeznaczony do stosowania zarówno na twarz, jak i w okolicach oczu, co czyni go bardzo wszechstronnym produktem. Jego lekka formuła sprawia, że idealnie nadaje się do codziennej pielęgnacji, zapewniając skórze nawilżenie i odżywienie bez obciążania jej. Regularne stosowanie kremu może pomóc w redukcji drobnych zmarszczek oraz poprawie elastyczności skóry. Produkt jest odpowiedni dla wszystkich typów skóry, w tym dla cery wrażliwej. Orientana Hello Daktyl Comfort Nourish Cream Face & Eyes to wszechstronny krem, który doskonale sprawdzi się w codziennej pielęgnacji. Jego naturalny skład i lekka konsystencja czynią go idealnym do stosowania zarówno na twarz, jak i w okolicach oczu. Intensywne nawilżenie i odżywienie, jakie zapewnia, to główne zalety tego produktu. Pomimo kilku wad, takich jak wyższa cena i brak filtrów UV, jest to produkt godny polecenia dla osób szukających skutecznego i naturalnego kremu pielęgnacyjnego.
    Zalety:
    • 1. **Wszechstronność**: Możliwość stosowania na twarz i w okolice oczu.
    • 2. **Lekka konsystencja**: Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.
    • 3. **Naturalny skład**: Bez parabenów, silikonów i sztucznych barwników.
    • 4. **Intensywne nawilżenie**: Ekstrakt z daktyla oraz olej migdałowy i masło shea skutecznie nawilżają i odżywiają skórę.
    • 5. **Przyjemny zapach**: Delikatny, naturalny zapach.
    • 6. **Bezpieczny dla wrażliwej skóry**: Odpowiedni dla wszystkich typów skóry, w tym wrażliwej.
    Wady:
    • 1. **Cena**: Może być wyższa w porównaniu do innych dostępnych na rynku kremów.
    • 2. **Opakowanie**: Słoiczek może być mniej higieniczny w porównaniu do tubek czy pomp.
    • 3. **Brak filtrów UV**: Nie zapewnia ochrony przeciwsłonecznej, co może wymagać stosowania dodatkowego produktu z filtrem UV.
  • 14 czerwca 2024 o 16:46
    Za treściwy dla skóry mieszanej i tłustej
    Mam skórę mieszaną z tendencją do tworzenia się niedoskonałości. Dodatkowo jestem w tym momencie w trakcie serii zabiegów z użyciem, między innymi, kwasów, więc świeżo po zabiegu potrzebuję porządnego nawilżenia i odżywienia skóry. Po krem sięgnęłam pod wpływem dobrych opinii na wizażu. Krem w opakowaniu z plastiku, dość elastycznego, o nieco mniejszej pojemności niż standardowe produkty tego typu, czyli 40ml. Krem bezproblemowo się wyciska, wychodzi przez dzióbek. Zapach jest słodki, przyjemny i nienachalny. Formuła jest treściwa, bez problemu rozprowadza się na twarzy. Nie zauważyłam, aby nie podrażnił czy uczulił. Jeśli chodzi o samo działanie, to owszem, daje fajne nawilżenie, odżywienie skóry. Ten krem świeżo po zabiegu kwasami spełnił swoją rolę w 100% - zmniejszył dyskomfort w związku z dużym przesuszeniem się skóry. Niestety później krem okazał się dla mnie zbyt treściwy. Wchłania się, ale pozostawia lepki, tłusty film. Dlatego też mam po nim problem, aby przykleić plastry na pojawiające się niedoskonałości, bo spływają. Aby je dobrze przykleić muszę odczekać z minimum 1 godzinę od aplikacji kremu. Z uwagi na te cechy, nie sprawdziłby się jako krem na dzień, pod makijaż. Następnego dnia skóra wygląda na dobrze nawilżoną, bardzo zdrowo. Po moim miesięcznym, codziennym stosowaniu miałam wrażenie, że za bardzo obciążał moją cerę i może mieć duży potencjał do zapychania. Jeśli chodzi o funkcję kremu pod oczy, to w tej roli go nie testowałam, więc w tej kwestii się nie wypowiem. Jednak wydaje mi się, że przy moim typie skóry powinien być sensowniejszą opcją niż jako krem do twarzy. Ten krem może się okazać dobrym produktem dla cer suchych, ponieważ może fajnie nawilżyć, odżywić skórę, zmniejszyć dyskomfort ściągnięcia. Przy cerze mieszanej czy tłustej może się okazać za ciężki i radziłabym go omijać, aby nie skończyć z wysypem niedoskonałości.
    Zalety:
    • stosunkowo niska cena; bywa na promocjach
    • dostępny stacjonarnie w najpopularniejszych drogeriach
    • ma przyjemny, nienachalny zapach
    • wygodne opakowanie, które umożliwia wydobycie produktu w sposób higieniczny; jest z plastiku, które bez problemu można rozciąć; nadaje się do podróżnej kosmetyczki
    • dobrze nawilża, odżywia
    • nie podrażnia, nie uczula
    Wady:
    • pozostawia po wchłonięciu tłusty, lepki film
    • za ciężki, za treściwy dla skór mieszanych/tłustych; może mieć duży potencjał do zapychania
    • mniejsza niż standardowa (40ml) pojemność opakowania
    • nie nadaje się jako krem na dzień, do stosowania pod makijaż
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 kwietnia 2024 o 10:31
    u mnie pod oczy
    Krem zakupiłam z polecenia pod oczy i stosuję go na noc. Jest faktycznie gęsty i odżywczy, a cienka i delikatna skóra wokół oczy potrzebuje dobrego nawilżenia i zabezpieczenia. Ten krem to właśnie zapewnia bo jego konsystencja mimo, że nie bardzo zwarta jest treściwa - jest napakowany olejami, które zabezpieczają skórę przed utratą wilgoci. Opis producenta jest trafny i dobrze odzwierciedla kosmetyk z jednym małym wyjątkiem - ja mam jednak wrażenie, że pozostawia on film na skórze, ale że ja stosuję krem na noc to mi w ogóle to nie przeszkadza. Myślę, że gdy moja cera będzie bardziej się wytłuszczać zacznę go stosować na noc na całą twarz jako krem domykający - dla mnie na dzień wydaje się być za ciężki.
    Zalety:
    • odżywcze działanie