Maski do włosów

Bioelixire Vegan maska do włosów zniszczonych i wypadających Czarnuszka 300ml
Bioelixire Vegan maska do włosów zniszczonych i wypadających Czarnuszka 300ml

• 21 stycznia 2025 o 17:13
    Regenerująca maska z czarnuszką
    Bioélixire, regenerującą maskę z czarnuszką kupilam w Biedronce w korzystnej cenie akurat była okazja 1+1. Maska znajduje się w brązowej plastikowej butelce, z zakrętką do odkręcenia lub wciśnięcie przycisku press by wydobyć maskę. Konsystencja jest gęsta kremowa, nie spływa z włosów ale i trochę problemowa w wydobyciu z butelki. Zapach jest dość intensywny, nie przypadł mi do gustu. Produkt jest wydajny, wystarczy niewielka ilość by rozprowadzić na włosach. Pojemność to 300 ml. Produkt jest zgodny z opisem producenta. Po użyciu włosy są miękkie, zregenerowane i odpowiednio nawilżone. Dobry skład, przystępna cena warto więc wypróbować.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    • Trochę problemowe jest wydobycie maski z opakowania
    • Zapach nie przypadł mi do gustu
  • 11 listopada 2024 o 21:56
    Trafił mi się chyba wadliwy egzemplarz,w opiniach nie widzę żeby ktoś miał problem z konsystencja...
    Bioelixire mi się sprawdza bo używam olejki/serum do włosów i bardzo je lubię. Są skuteczne, dobre, tanie. Skusiłam się na ten szampon w Biedronce w promocji 1+1 i zakupiłam jeszcze odżywkę. Butelka jest niedużych rozmiarów, brązowy plastik przez który pod światło widać poziom zużycia kosmetyku. Zamknięcie na klik. Nalepki w różowo białych kolorach z opisem co zawiera maska, a zawiera czarnuszkę, jedwab, kofeinę, olej z opuncji, żeń-szeń, komórki macierzyste jabłka, panthenol...byłam bardzo ciekawa jak to się przełoży na włosy. Maska jest biała, gęsta, ładnie pachnie (ciężko mi opisać co to za zapach ale dość dobrze wyczuwalna czarnuszka). I tu przy konsystencji się zatrzymam...mam albo jakiś wadliwy egzemplarz albo ona taka jest, ale jeśli taka jest to trochę porażka, a mianowicie jakby była zważona. Przed użyciem starałam się dobrze wstrząsnąć ale to nie za wiele dało. Nakładałam ją na włosy ale zostawały takie jakby farfocle (!). Nawet po solidnym splukaniu te 'farfocle' potrafiły się ukryć na jakim pasmie i trzeba było to poprostu wyczesać. Sama odżywka dobrze zmiękcza i nawilża włosy. Zapach też się utrzymuje tylko te pozostające resztki... Cena też atrakcyjna jak na taki skład.
    Zalety:
    • ładny zapach,
    • cena,
    • wydajność,
    • zmiękcza i nawilża włosy,
    Wady:
    • konsystencja jakby zważona, resztki zostają na włosach mimo intensywnego płukania,
    Najlina
    8 sierpnia 2022 o 18:08
    Maska ratująca włosy
    Maska emolientowa z czarnuszką jest do włosów osłabionych, zniszczonych i wypadających. Zawiera emolienty, humektanty i proteiny czyli zapewnia włosom równowagę PEH. Regeneruje i nawilża, ale co do wzrostu włosów to się nie wypowiem, ponieważ nie nakładam takich produktów jak maski czy odżywki na skórę głowy. Skład ma taki sam jak szampon z tej serii tylko bez bergamotki. Pojemność 300 ml, jest biała, gęsta i słodko pachnie. Co mi się w tej masce podoba najbardziej, właśnie ta równowaga PEH. Jeden produkt, a mamy wszystko czego włosom potrzeba. Kosmetyk jest niedrażniący, świetnie regeneruje i nawilża włosy, warto jej używać w swoim włossingu. Z każdym użyciem włosy wyglądają piękniej i zdrowo.
  • 29 czerwca 2022 o 10:49
    Polecam!
    Uwielbiam ten produkt za WSZYSTKO! Moje włosy w końcu odżyły po przebytym covid-19. Są nawilżone i przestały wypadać. Polecam wszystkim zmagającym się z podobnymi problemami. :)
    Zalety:
    • Konsystencja i zapach
  • 26 marca 2021 o 10:10
    Nie dla mnie
    Dobrze sprawdziło mi się osławione serum zwane "olejkiem" z czarnuszki, więc po szybkim spojrzeniu na skład wydawało mi się, że będzie to porządna maska. Czego tu nie ma...!? - czarnuszka, bergamotka, panthenol, hydrolizowany jedwab, kofeina, komórki macierzyste jabłka, żeń-szeń i może jeszcze frytki do tego? Przyznam, że początek składu brzmiał tak dobrze, że przeoczyłam, że na końcu jest pełno silikonów i zagęszczaczy. Wydawałoby się - ładny skład, z przewagą emolientów. Może trochę tego za dużo, ale te silikony i tak ewnie są w minimalnej ilości. Ale po zmęczeniu całej butelki mam wrażenie, że włosy się bardzo nie polubiły z tą maską. Czy użyta jako pierwsze czy drugie O, włosy były twarde, nieprzyjemne, źle się układały. Sama nie do końca wiem z czego może to wynikać, ale zwyczajnie włosy zawsze po niej źle wyglądały i były koszmarne w dotyku? Nie zdarza mi się to często, w dodatku na początku składu są oleje, które w teorii powinny wygładzać, więc o co tu chodzi? Być może za dużo humektantów (choć patrząc na skład raczej powinny być zrównoważone olejami), ale nawet zrównoważenie maską proteinową lub proteinowo-olejową niewielu tu pomagało...? Z przyjemnością zużyłam do prania ręcznego i wyrzucam, więcej nie kupię. Raczej nie do włosów wysokoporowatych, zniszczonych, nie do moich.