Podkłady

Celia De Luxe, Extra Cover Foundation Podkład kryjący

• 13 maja 2023 o 10:12
    dodatek do gazety extra strzał
    zakupiłam wraz z ulubionym miesięcznikiem dla kobiet, za grosze i faktycznie to kryjący podkład bez efektu maski +posiada wygodny dozownik z pompką, +jest to wydajny produkt- kryjący. + łatwo się rozprowadza i gąbką i palcami na twarzy +drobne niedoskonałości będą naturalnie zakryte bez skorupy i bez dodatkowych warstw kosmetyku + Skóra sucha i wrażliwa po aplikacji będzie dobrze nawilżona +podkład wytrzymuje cały dzień tzn. do 18 spokojnie, bo później robię demakijaż ZALETY: - dobrze kryjący - nie podrażnia suchej i wrażliwej cery - nie podkreśla skórek na nosie- tych odstających
    Zalety:
    • w/w
    Wady:
    • dostępny tylko w małych drogeriach stacjonarnych :( trochę trzeba się naszukać
  • 20 grudnia 2022 o 12:50
    Podkład z magazynu
    Zacznę od tego, iż na podkład ten trafiłam przy zakupie magazynu dla kobiet, gdyż był tam dołączony. Nie spotkałam się z nim jeszcze nigdzie stacjonarnie. Nigdy wcześniej nie używałam produktów z tej firmy, ale postanowiłam go wypróbować jako fanka nowości oraz kryjących podkładów. Jako posiadaczka cery normalnej, bez skłonności do wyprysków ani zaczerwienień, jestem zadowolona z efektu końcowego. Podkład ma aksamitną konsystencję, którą można łatwo rozprowadzić na twarzy za pomocą gąbeczki. Rozkłada się równomiernie i nie tworzy plam ani smug. Jest wydajny, jedna pompka wystarczy na pokrycie całej buzi. Bardzo ładnie wyrównuje koloryt i pozostawia efekt satynowej, jednolitej cery. Nie tworzy efektu maski, jeśli nałoży się odpowiednią ilość. Kolor jasny beż jest najjaśniejszym z kolekcji, natomiast nie będzie to dobrze dopasowany kolor dla osoby o bardzo jasnej, bladej karnacji. Dla mnie ten odcień jest minimalnie za ciemny, ale po przypudrowaniu go transparentnym pudrem i naniesieniu odrobiny na szyję, jest już w porządku. :) Do tego, dobrze rozprowadzają się na nim kremowe produkty do konturowania, również kremowy róż. Dla mnie, jest również trwały i nie potrzebuję poprawek w ciągu dnia. Po kilku i kilkunastu godzinach nadal wygląda ładnie i nie ściera się, chociaż osobiście nie mam tendencji do dotykania twarzy. Nie uczula i nie  zauważyłam, aby zapychał pory przy moim dwuetapowym oczyszczaniu cery. Obecnie używam go codziennie i bardzo go polubiłam, stąd moja ocena 5/5. :)
  • 20 września 2022 o 10:54
    Cudne krycie
    Kupiłam go jako dodatek do gazety. Nie miałam wielkich oczekiwań ale jego krycie mnie mega zaskoczyło. Przy mojej mieszanej cerze ciężko mi znaleźć podkład który wytrzyma cały dzień bez rozmazania w strefie T. Ten podkład jest lekki, odpowiednio dopasowany do koloru mojej cery i co najważniejsze wytrzymuje na buzi 12 godzin bez rozmazywania. Jestem bardzo zadowolona że kupiłam tą gazetę na lotnisku bo odkryłam cudo. :)
    Zalety:
    • wygodne i poręczne opakowanie
    • krycie
  • 29 sierpnia 2022 o 11:07
    Dobry kryjący podkład bez efektu maski
    Podkład kryjący marki Celia był dołączony do jednego z magazynów, który kupuję regularnie. Nigdy wcześniej nie miałam okazji testować produktu marki Celia. Opakowanie podkładu wyposażone jest w dozownik, dzięki któremu można odmierzyć żądaną ilość produktu. Podkład jest bardzo wydajny. Samo opakowanie specjalnie nie przykuwa uwagi. Podkład na opakowaniu określony jest jako jasny beż. Jednak moim zdaniem nie do końca jest to jasny beż porównując moje inne podkłady w tym kolorze. Kolor podkładu jest ciepły raczej sprawdzi się na lekko opalonej skórze. Z pewnością osoby posiadające jasną karnację nie polubią się z tym kolorem podkładu. Jednak zawsze można go wymieszać z rozjaśniaczem podkładów. Sam podkład jest moim zdaniem dobry. Świetnie rozprowadza się na twarzy za pomocą gąbeczki. Aksamitna konsystencja podkładu zapewnia dobre krycie i ujednolica skórę twarzy. Podkład nie daje na twarzy efektu maski. Moje posłoneczne przebarwienia na policzkach skutecznie zostały skorygowane przez podkład. Podkład sprawia, że skóra jest gładka a niedoskonałości zniwelowane. Moja skóra jest wrażliwa i jednocześnie sucha. Przy regularnym stosowaniu podkładu nie zauważyłam ani podrażnienia skóry, ani zaczerwienienia. Skóra po aplikacji jest dobrze nawilżona a sam podkład utrzymuje się przez cały dzień. Z pewnością kupię ten produkt jak skończy mi się opakowanie otrzymane wraz z kobiecym magazynem.
    Zalety:
    • dobrze kryje bez efektu maski
    • nie podrażnia wrażliwej skóry
    • ujednolica skórę
    Wady:
    • trochę za ciemny kolor