Wspaniały luksusowy balsam do ciała w szczególności dla dojrzałych Kobiet, natomiast sprawdzi się u Wszystkich
Ponieważ bardzo cenię równie dobre, co niestety kosztowne dermokosmetyki Lierac, sobie kupowałam je zatem rzadko, ale kiedy znalazłam ten balsam w promocyjnej cenie – i tak wysokiej, bo ponad 70 zł (za 200 ml – na co dzień ok. 100 zł), nabyłam go w prezencie dla Mami, ponieważ dla Owej Damy akurat nie żałuję niczego, co dobre. Podarowałam, nie byłabym sobą, gdybym nie podkradła od razu z ładnej buteleczki z pompką małego kleksika (w sumie nie kradłam, bo spytałam o zgodę), i po kilku tygodniach sprezentowałam drugi egzemplarz sobie, tak bardzo mnie ta drobinka kosmetyku zauroczyła.
Balsam ma jedwabistą, ultragładką konsystencję, więc wspaniale rozprowadza się po skórze, i natychmiast wchłania, nawet w skórę normalną, co czyni go niezwykle wydajnym. Mała plamka, którą "poczęstowałam się" przy pierwszym kontakcie z kosmetykiem wystarczyła mi na całe przedramiona, a jednocześnie czułam, że nie jest to jakiś ulotny, wodnisty fluid, a specyfik całkiem treściwy dla skóry.
Po niezwykle przyjemnej aplikacji miałam na rękach zmysłowe poczucie odświeżenia i ukojenia, wzmocnione jeszcze bajecznym, bardzo świeżym, elegankcim aromatem lotosu. Balsam pachnie cudownie i niezwykle trwale dobrymi perfumami z kategorii rześkich, świeżych, "białych i czystych", ale pozbawiony jest chłodnych, syntetycznych nut, a jego baza to sensualnie lekko ciepłe akordy, więc kosmetyk stosuje się rozkosznie przez cały rok, niezależnie od pogody.
I jak wspomniałam, w działaniu też wcale nie jest aż tak ulotny, jak by się mogło wydawać po świeżym aromacie i lekkiej, błyskawicznie wchłanialnej konsystencji. Balsam ma aż 91% składników naturalnego pochodzenia, zaś dzięki składnikom aktywnym: drenującemu, ujędrniającemu i uelastyczniającemu imbirowi oraz nawilżającemu, wygładzającemu i wypełniającemu podwójnemu kwasowi hialuronowemu skóra (nie tylko Pań w wieku okołomenopauzalnym, dla których specyfik jest skierowany) w krótkim czasie staje się autentycznie wygładzona, ujednolicona, sprężysta i jędrna – nawet zimą, kiedy ciało szczególnie się uwrażliwia na przesuszenia.
Lubię ujędrniające i porządnie nawilżające, wonne balsamy, a ten jest jednym z najlepszych, jakich używałam, więc pomimo wysokiej ceny standardowej (to jedyna jego wada - ok. 100 zł za tylk 200 ml) bardzo go polecam, i sama chciałabym jeszcze do niego wrócić, choć nie wiem, czy finansowo się to uda.
Zalety:
- efekt – skóra od razu odczuwalnie nawilżona, gładka, delikatna i pięknie pachnąca, a w krótkim czasie – po kilku tygodniach stosowania kosmetyku – bardziej sprężysta, jędrniejsza, głęboko odżywiona i zrewitalizowana, wyglądająca pięknie, młodo i zdrowo – stąd zapewne to kosmetyk dedykowany głównie dojrzałym Kobietom w okołomenopauzalnym wieku;
- skład – w 91% naturalnego pochodzenia - składniki aktywne: drenujący, ujędrniający i uelastyczniający skórę imbir oraz nawilżający, wygładzający i wypełniający podwójny kwas hialuronowy;
- konsystencja – luksusowa – jedwabiście gładka i lekka, choć po aplikacji czuć porządne odżywienie skóry;
- wchłanialność – idealna – całkowita, błyskawiczna nawet na skórze normalnej - bez poczucia mokrego, tłustego filmu, a odświeżenia, nawilżenia i odżywienia;
- wydajność – wybitna – balsam jest porządnie odżywczy, ale rozprowadza się leciutko na skórze i nie potrzeba aplikować go jednorazowo dużo;
- zapach – luksusowy, perfumeryjny, trwały – bardzo elegancki, zmysłowy, świeży, "biały", "czysty", rześki, choć o sensualnie ciepłej bazie – subtelny, naturalny aromat kwiatów lotosu;
- opakowanie – ładne i poręczne - prosty, schludny, smukły (200 ml) plastikowy cylinder w przyjemnym kolorze pudrowego beżu, ze sprawną pompką ułatwiającą dawkowanie i chroniącą kosmetyk przed dostępem powietrza
Wady:
- cena – bardzo wysoka – ok. 100 zł za tylko 200 ml, ale balsam jest doskonałej, luksusowej jakości (to dermokosmetyk), a jego wydajność trochę optymalizuje koszt, i warto polować na promocje