Kremy tonujące

Paese Pure Beauty, Kolagenowy podkład nawilżający

PAESE Kolagenowy Podkład Nawilżający 300C Porcelain
notino.pl
PAESE Kolagenowy podkład nawilżający - Skóra sucha - 301N LIGHT BEIGE PAEA3BE-01
Paese Kolagenowy podkład 301 C Nude C Nude 30 ml
PAESE Kolagenowy podkład nawilżający - Skóra sucha - 300C PORCELAIN PAEAK3PO

Nasi użytkownicy zostawili 66 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

sagpal
    14 marca 2025 o 20:56
    Mocno średni
    Do zakupu zachęciła mnie pani w drogerii, dodatkowo zachęcona dużą gamą kolorystyczną i kryciem określonym na bodajże 3/5 na ulotce firmy. Przyjemnie się go nakłada, jest taki mokry po nałożeniu na twarz. Nie podkreśla żadnych suchych skórek, ale trzeba go przypudrować. Niestety krycie ma bardzo, bardzo słabe, bardziej jest to taki lekko wyrównujący koloryt krem BB niż podkład. Dla mnie na plus opakowanie, lubię takie słoiczki zamiast tubek. Zużyję go, ale nie kupię ponownie.
    • szeroki wybór odcieni
    • nie podkreśla suchych skórek
    Wady:
    • bardzo słabe krycie
  • 11 marca 2025 o 23:32
    Tylko dla suchej skóry-doceniłam go po kilku latach
    Kolagenowy podkład nawilżający Pease po raz pierwszy kupiłam około 5 lat temu w drogerii Natura za namową koleżanki ale wtedy nie podszedł mi zupełnie (miałam wtedy tłustą i mieszaną skórę twarzy, trądzikową) i trafił na półkę drugiej szansy. Po latach i przyjmowaniu Izoteku moja skóra z tłustej zrobiła się bardzo sucha i wrazliwa. Uwaga! Kolagenowy podkład nawilżający Paese sprawdzi się tylko przy cerze suchej, wrażliwej i alergicznej!!! Nie kupuj go jesli masz tłustą lub mieszaną! Jego formuła zawiera składniki aktywne, takie jak kolagen, D-panthenol, wyciąg z aloesu oraz kompleks witamin A, C i E, które mają na celu intensywne nawilżenie skóry oraz łagodzenie uczucia ściągnięcia i suchości. Jest zamknięty w szklanym pojemniku ze szpatułką w zakrętce. Podkład charakteryzuje się lekką, aksamitną konsystencją, która łatwo się rozprowadza, zapewniając lekkie, średnie krycie. Delikatnie maskuje drobne niedoskonałości, takie jak przebarwienia czy zaczerwienienia, jednocześnie nie tworząc efektu maski. Dzięki właściwościom nawilżającym, skóra pozostaje miękka i gładka przez cały dzień. Jeśli szukasz nawilżenia i naturalnego wyglądu skóry z lekkim kryciem (jak krem BB) to bardzo polecam :)
    Zalety:
    • Lekka formuła
    • Uczucie nawilżenia skóry
    • Łatwe rozprowadzenie
    • Niskie/średnie krycie
    Wady:
    • Szpatułka do aplikacji nie sprawdza się gdy produkt się kończy
  • 7 stycznia 2025 o 13:25
    Oczekiwałam więcej...
    Podkład Collage, nawilżający z kolagenem, wyciągiem z aloesu i D-panthenolem - tak, właśnie te właściwości nawilżające mnie skusiły najbardziej bo ostatnio mam problemy z suchą cerą. Faktycznie podklad nie wysusza, ma taką ,,mokrą" konsystencję po nałożeniu. Przy cerze z niedoskonałościami i nadmiarem sebum musze dodatkowo stoswac puder matujacy by nie swiecic sie tak mocno. Jego krycie jest bardzo słabe - raczej nazwałabym go kremem BB. Dlatego idealny jest na co dzień, bo nie obciąża, ale za to delikatnie kryje z efektem glow. Ogólnie nie kupię ponownie i się zawiodłam bo myślałam że efekt krycia będzie większy. Opakowanie bez pompki także nie jest na plus.
  • 8 lutego 2023 o 15:37
    Oj nie dla mnie
    Podkład kupiłam za namową koleżanki, ponieważ bardzo go zachwalała. Stwierdziłam czemu nie, może i ja spróbuję. No cóż, moje pierwsze wrażenie niezbyt dobre. Podkład ma (jak ja to mówię) "mokre" wykończenie. Buzia się świeci i lepi. Ten efekt glow dla mnie za mocny. W dodatku krycie bardzo średnie. Po nałożeniu jednej warstwy czułam się jak po lekkim kremie bb. Po nałożeniu 2 warstwy wyglądało to nieco lepiej. Bardzo ciężko też dobrać odcień. Opakowanie też nie przypadło mi do gustu. Zdecydowanie wolę klasyczne buteleczki z pompką. Kolejny minus to trwałość. Dość szybko się ściera z twarzy. Kupiłam go już jakiś czas temu, ale miałam tyle podejść, że już wiem, że nic z tego nie będzie. Niestety, ale produkt nie wywarł na mnie pozytywnego wrażenia, na pewno nie zostanie ze mną na dłużej. Myślę, że podkład oddam mamie.
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 października 2022 o 14:47
    Bardzo go lubię
    Mam cerę suchą i wrażliwą, wolę podkłady lżejsze, z mniejszym kryciem ale bardziej nawilżające. Ten jest dokładnie taki - więcej niż krem BB ale nie jest to ciężki kryjący podkład. Najwieksza zaleta to kolor - uzywam 300W i jest to idealnie mój kolor, jasny ale ciepło żółty. Blenduje się na cerze bardzo dobrze, bez pudru trzyma sie cały dzień. Jeśli np przejadę po twarzy szalem, ręką, bluzką etc to nie ma problemu żeby z powrotem go ładnie rozblendować, nie zasycha jak gips na twarzy. To komfortowy podkład na codzień. Wady to opakowanie - nie rozumiem idei słoiczków ze szpatułką, ani to praktyczne ani higieniczne. Można go upolować po 15-20 pln wiec cena bardzo na plus. Fajnie, że to polska marka. Kupiłam już drugi i kupię pewnie kolejny.
    Zalety:
    • kolory
    • wykonczenie, nawilżenie
    • wystarczające krycie na codzien
    • nie uczula wrażliwej cery
    • nie zapycha
    • dość mocny zapach

Zobacz także inne Kremy tonujące